Royal Arena optimerer energi­forbruget

Justering af ventilationsanlæg, indføring af energiledelsessystem og korrekt kortlægning af energiafgifter har betydet store besparelser.

Royal Arena er en moderne multifunktionel arena i Ørestaden med et areal på 35.000 m2 og en topkapacitet på op til 16.500 gæster. For at sikre alle tilskuere en god komfort i arenaen, når så mange mennesker er samlet på ét sted, er der installeret 8 store ventilationsanlæg i selve arenaen. De kan samlet flytte 544.000 m³/h. Derudover er der tilknyttet to køleanlæg på op til 4.000 kW køleeffekt. 

EWII Rådgivning har hjulpet Royal Arena med indregulering af deres store ventilationsanlæg, der er dimensioneret til en arena fyldt med fysisk aktive gæster plus energi fra lyd, lys, pyroteknik mv. Det skal både give god komfort til en varm sommeraften og bruge så lidt energi som muligt en kold vinteraften uden aktivitet. Royal Arena har i høj grad selv deltaget aktivt i processen og som bruger af anlæggene været altafgørende for de hidtil fine resultater.

"I en topmoderne og relativt kompliceret bygning som Royal Arena er det af stor betydning at have en strategisk partner på områder, hvor gevinsten ved rettidig rådgivning og intelligente løsninger er absolut størst. Med EWII har vi fundet en partner, der er teknologisk fremme i skoene, nytænkende, løsningsorienteret og parat til at sætte sig ind i vores forretning."

Ulrik Kreutzfeldt, Operations Manager hos Royal Arena

Royal Arena ville også have et indblik i deres energiforbrug med mulighed for optimering og en eventuel økonomisk gevinst. EWII Rådgivning har derfor opsat et energiledelsessystem, der hjælper Royal Arena med at holde øje med forbruget. Det giver dem således et godt indblik over det løbende forbrug og eventuelle områder, hvor det går den forkerte vej. 

Systemet er også sat op med bi-målere på afgift-ramt el således, at Royal Arena kan bruge det til afregning af energiafgifter til SKAT.

Med opsætning af energiledelsessystemet samt vejledning og justering af blandt andet ventilationsanlægget, har Royal Arena sikret en fornuftig drift og en samlet årlig varmebesparelse på ca. 20 % samt en besparelse på el på ca. 23 % i en given periode.

Hør mere om dine muligheder for energioptimering

Vi hjælper også meget gerne med at finde energipotentialet i din virksomhed. Send os en besked ved at kllikke på 'Kontakt mig', så ringer vi dig op til en uforpligtende snak.

 

Kontakt mig

Ventilation udluftning erhverv

Læs case om flytning af ventilationsanlæg

Promens ønskede at træffe et valg af udbyder på et oplyst grundlag og derfor kontaktede de EWII Rådgivning for at få en uvildig tilbudsevaluering.

En energirådgiver fra EWII Rådgivning lavede derefter en sammenligning af de to modtagne ventilationstilbud.

Læs Promens case her

Rådgivning erhverv

Produkt

Tag styring af energien i din virksomhed

Med energistyring får din virksomhed fokus på hvor og hvornår energien bruges, så du nemt og hurtigt kan overvåge energiforbruget og sætte ind, før energiforbruget løber løbsk.