Energimærkning af erhvervs­bygning

Energimærkning erhverv
Få en vurdering af dine bygningers energimæssige tilstand, og udnyt resultatet af rapporten til energioptimering.
 • Synliggør energiforbruget

 • Liste med forbedringsforslag

 • Gældende i 10 år

Få en effektiv gennemgang af dine erhvervsbygningers energimæssige tilstand

- inklusiv besparelsesforslag og tilbagebetalingstid

Ejer du en erhvervsbygning, der skal sælges, udlejes eller overdrages, skal du have foretaget en lovpligtig gennemgang af ejendommen for energikategorisering. Uanfægtet lovkrav er det dog altid fordelagtigt med en gennemgang af dine bygninger, og dermed få belyst hvilke muligheder der er, for at spare på energien.

Med energimærkning sættes fokus på energiforbruget - og alene det at foretage synlige målinger er nok til at ændre adfærd - faktisk kan du spare op til 10 % på energiregningen ved ændret adfærd. Derfor er det ofte første skridt på vej mod en lavere energiregning.

Formålet med energimærkning er at synliggøre energiforbruget. EWII Energi er certificeret til at lave energimærkning og har energirådgivere, der er godkendt af Energistyrelsen, til at udarbejde energimærkningen.

Det er lovpligtig at energimærke bygninger

Alle nyopførte bygninger på 60 m2 eller derover skal energimærkes før ibrugtagning eller færdigmelding. Derudover er der krav om energimærkning ved:

 • Salg eller udlejning
 • Nybyggeri
 • Offentlige bygninger over 250 m2
 • Bygninger til erhverv over 1.000 m2

Når en bygning skal energimærkes, skal bygningen gennemgås af en energirådgiver. Energirådgiveren gennemgår hele bygningen - alt fra vinduer over varmeinstallation til ventilation.

Efter en grundig gennemgang bliver der rådgivet om almindelige dagligdags besparelser, men også givet et realistisk bud på, om du kan investerer dig til besparelser og hvad tilbagebetalingsperioden vil være. Efter besigtigelsen bliver der udarbejdet et energimærke på bygningen.

Energimærkning gælder i 10 år

Et energimærke er gyldigt i 10 år. Sælges bygninger flere gange inden for gyldighedsperioden, kan det samme energimærke benyttes. Prisen på energimærkning afhænger af bygningens størrelse, opførelsesår samt hvilken type energimærkning, der ønskes og hvilke krav og forudsætninger I selv har. Herefter kan vores energikonsulenter rådgive om, hvordan I får størst udbytte af energibesparelser - på kort og lang sigt.

Ønsker du yderligere information omkring energimærkning? 

Så klik på "Kontakt mig". Så ringer vi dig op til en uforpligtende samtale, hvor du kan høre mere om muligheden for en effektiv gennemgang af din bygnings energimæssige tilstand.

 

Kontakt mig

Fordele ved energimærkning

Udover at følge lovgivningen, er der flere fordele ved at få dine erhvervsbygninger energimærket.

 1. Overblik

  Du får overblik over bygningernes energieffektivitet.
 2. Besparelsesforslag

  Du får en liste over besparelsesforslag med en vurderet tilbagebetalingstid.
 3. Rapport

  Du modtager en rapport der viser, hvor meget energiudgifterne kan reduceres samlet.
 4. Tilpasset plan

  Du får en plan for at øge bygningernes værdi gennem energibesparelser.

Ofte stillede spørgsmål

Alle nyopførte bygninger på 60 m2 eller derover skal energimærkes før ibrugtagning eller færdigmelding. Derudover er der krav om energimærkning ved:

 • Salg eller udlejning
 • Nybyggeri
 • Offentlige bygninger over 250 m2
 • Bygninger til erhverv over 1.000 m2

Kontakt EWII Rådgivning på raadgivning@ewii.dk eller 73 63 30 70, hvis du har spørgsmål til energimærkning af erhvervsbygninger.

Prisen på energimærkningen afhænger af bygningens størrelse, opførelsesår samt hvilken type energimærkning, der ønskes - og hvilke krav og forudsætninger virksomheden selv har. Derfor beder vi jer kontakte os for et konkret tilbud.

Kontakt EWII Rådgivning på raadgivning@ewii.dk eller 73 63 30 70.

Et energimærke er gyldigt i 10 år. Sælges bygninger flere gange inden for gyldighedsperioden, kan det samme energimærke benyttes.

Rådgivning erhverv

Produkt

Energimærkning af kommunale bygninger

Alle kommunale og offentlige bygninger skal have en lovpligtig energimærkning. Et energimærke viser, hvor meget energi bygningen bruger, og hvor der er mulighed for at udnytte energien bedre.

EWII hos GKN Wheels

Case

Potentiale for besparelse på godt 40 %

Fredericia Tankvognsudstyr A/S ønskede et kompetent bud på, hvor der kunne hentes energibesparelser.

Tændte lamper

Case

Stort potentiale for besparelser på belysning

Zederkof fik deres kontor og showroom på i alt 700 m2 kigget efter i sømmene for at finde energibesparelser.