APRILSNAR Alle på arbejde: Medarbejdere sidder på parkeringspladsen

PRESSEMEDDELSER • Apr 01 2021, 04:10

OBS: Dette er en aprilsnar. Medarbejderne skal møde på kontoret, når de er på arbejde. Sådan er holdningen hos den jysk-fynske energikoncern, EWII, der derfor nu kalder samtlige 460 medarbejdere på arbejde efter påske. Koncernen opstiller skriveborde på parkeringspladsen, så medarbejderne kan arbejde sammen med afstand.

Medarbejderne skal møde på kontoret, når de er på arbejde. Sådan er holdningen hos den jysk-fynske energikoncern, EWII, der derfor nu kalder samtlige 460 medarbejdere på arbejde efter påske.

”Nu går den ikke længere. Medarbejdere er mest produktive, når de sidder på arbejdspladsen, og ikke slukker videoen for at lave private gøremål,” siger direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn.

Løsningen, mener direktøren, ligger i at være udenfor.

”Vi har set skoleklasserne klare den udendørs undervisning utrolig flot, og der har været mange gode udendørs tiltag i idræts- og kulturlivet. Det skal vi bruge i erhvervslivet,” lyder det.

Derfor kalder han alle medarbejdere på arbejde 6. april.

I løbet af påsken vil koncernen opstille 200 indkøbte skriveborde på matriklens udendørsarealer.

Foruden skriveborde og stole stilles der havepavilloner op, der skærmer den ansatte og elektronik for sol, fugt og regn. Derudover bliver der indkøbt regnslag til de våde, medarbejderjakker til de kolde og solcreme til de varme dage.

Til kunderne bliver der sørget for EWII-paraplyer, som de kan benytte sig af, hvis det regner, men koncernen ser gerne, at eventuelle besøgende udover at overholde alle gældende restriktioner om mundbind og afstand, også selv sørger for at tage passende beklædning på.

”April-vejret er lunefuldt. Det kan godt være lidt køligt, hvis man sidder stille i længere tid, for eksempel i en rådgivningssituation, så tag en ekstra trøje med,” lyder opfordringen fra Lars Bonderup Bjørn.

Beslutningen om at flytte medarbejderne ud på parkeringsplads og andre udendørsarealer er nødvendig for at få hjulene i gang igen, mener direktøren:

”Der har sneget sig en laissez fair-holdning ind i arbejdslivet, hvor det er alt for let at slukke for kameraet og tage sig en arbejdsgiverbetalt pause. Det skal vi have gjort op med,” siger Lars Bonderup Bjørn.

Coronapas for at gen-etablere strømmen

For kunderne kommer EWIIs corona-tilpasninger også til at have betydning: Hvis kunderne vil have en EWII-tekniker ind, skal der fremvises corona-pas.

”Det kunne for eksempel være en husholdning, hvor der er lukket for strømmen eller problemer med vandrørene. Det hjælper vi med – men kun, hvis kunden kan fremvise et gyldigt corona-pas. Vi gør meget ud af at passe godt på vores medarbejdere,” siger Lars Bonderup Bjørn.

Hos medarbejderne møder tiltaget dog en vis skepsis. Tillidsmand Christian Holmgaard peger på, at det er vigtigt at have fokus på trivslen blandt medarbejderne, når der sker så stor en forandring.

”Jeg er som udgangspunkt positivt indstillet på at være ansvarlig og sikre et velfungerende erhvervsliv i Trekantområdet. Men det er vigtigt at holde fokus på medarbejdernes arbejdsliv. Derfor vil vi i Arbejdsmiljøudvalget holde flere ekstra-møder, hvor vi diskuterer medarbejdernes velbefindende og trivsel,” siger tillidsmanden.

Hos den administrerende direktør er holdningen dog, at der er er taget højde for trivsel, for som han siger:

”Der er aldrig nogen, der har taget skade af frisk luft.”