Middelfart er nu fuldt fiberdækket

PRESSEMEDDELSER • dec 21 2020, 07:35

Der har været god aktivitet i Middelfart det sidste års tid – og nu kan middelfarterne mærke resultatet: ”Vi er færdige med at rulle fiber ud i Middelfart. Alle, der vil have fiber i byen, har mulighed for fiber nu,” lyder det fra Anders Hørning, der er forsyningschef i EWII Fibernet.

Der har været god aktivitet i Middelfart det sidste års tid – og nu kan middelfarterne mærke resultatet:

”Vi er færdige med at rulle fiber ud i Middelfart. Alle, der vil have fiber i byen, har mulighed for fiber nu,” lyder det fra Anders Hørning, der er forsyningschef i EWII Fibernet.

EWII Koncernen besluttede i 2019 at rulle fiber ud til alt og alle i Trekantområdet, og nu kan Middelfart kalde sig den første by i området med fuld dækning – bortset fra en række adresser, der enten aktivt har fravalgt, eller foreninger, hvor der i dag er en god dialog i gang.

I alt er der rullet fiber ud til 14.228 adresser ved hjælp af 178 kilometer rør, og sammenlagt 967 kilometer fiberkabel.

At udrulningen er gået hurtigt i netop Middelfart skyldes godt samarbejde med kommunen, lyder det fra EWII.

”Kommunen har haft et godt overblik over, hvor der var mulighed for samgravning, og har derfor været hurtige til at give os gravetilladelser, der, hvor der alligevel skulle graves. Så de har både sørget for hurtigt fibernet til borgerne, og at vi var til mindst muligt gene for borgerne. Det er vi rigtig glade for,” lyder det fra Anders Hørning.

Især har det været en fordel, at Middelfart Kommune har samtænkt fiber-udrulningen med arbejdet med kommunens projekt ”KlimaByen i Middelfart”, der også indbefatter gravearbejde.

Alt og alle i Trekantområdet skal have fibernet

Middelfarterne kan dog vente snart at få følgeskab af de andre byer i Trekantområdet. EWII Koncernen er med projektet ”Fiber i alt til alle” i fuld gang med at rulle fiber ud, så alle 150.000 adresser i området er fuldt dækkede inden udgangen af 2024.

”Fibernet er infrastruktur på linje med el, vand og varme. Det er nødvendigt for at samfundet kører – særligt i øjeblikket, hvor mange ting skal foregå digitalt. Og derfor skal det være frit og tilgængeligt for alle borgere. Det er det arbejde, vi er i gang med nu,” siger Anders Hørning.

Næste fase af udrulningsprojektet kommer til at fokusere på Kolding og Vejle, hvor udvalgte områder får fibernet. Koncernen offentliggør løbende adresser, der står for at få fiber på hjemmesiden: Hvor graver vi fibernet ned i Trekantområdet? (ewii.com)

”Det er et logistisk valg, at vi ruller ud i etaper. Er der områder, der ikke er med i denne etape, så kommer de med senere – projektet går ud på, at Trekantområdet skal være 100 procent dækket af fibernet, og at alle borgere skal have hurtig opkobling. Det leverer vi selvfølgelig,” lyder det fra forsyningschefen.