Sundhed er en god forretning hos TREFOR

PRESSEMEDDELSER • mar 07 2016, 14:46

TREFORs sundhedscertificering fornyes.

Dansk Firmaidræt har i dag udsendt en pressemeddelelse:

"Hos TREFOR har de energi til det hele. Motionsløb, power-walking og træningsøvelser på toilettet. Det nyeste tilbud er dans lige efter arbejdstid. Energikoncernen med hovedsæde i Kolding og i alt 650 medarbejdere bliver nu sundhedscertificeret for tredje gang i streg.

”Vi gør ikke noget, uden at det er en god forretning”, siger Kathrine Flink Isager Hansen, der er HR-konsulent og sundhedsansvarlig hos TREFOR.

Energikoncernen i Kolding blev for første gang sundhedscertificeret i 2012 af Dansk Firmaidrætsforbund, og nu bliver de det igen for tredje gang i streg.

”Sundhed er en god forretning. Vi har en høj medarbejdertilfredshed i forhold til andre private virksomheder, og vores sygefravær er reduceret over en 5-årig periode. I 2015 lå sygefraværet på 2,88 procent”, fortæller Kathrine Flink Isager Hansen. Budgettet for sundhedsarbejdet er ca. 500 kroner per medarbejder. Aktiviteterne ligger uden for arbejdstiden, så medarbejderne skal også selv investere i deres egen sundhed.

Skal gøre det nemmere”Her er ingen løftede pegefingre, og vi tilbyder aktiviteter for enhver. Vores indsats skal gøre det nemmere for vores kolleger at træffe sunde valg og give overskud både på arbejdet og derhjemme”, siger Kathrine Flink Isager Hansen og nævner nogle af tilbuddene, som er windsurfing, selvforsvar, førstehjælpskurser og influenzavaccinationer.

”Det kræver altså et højt energiniveau at opnå en SundhedsCertificering®, og det har sundhedsambassadørerne hos TREFOR. De har meget fokus på sundhed, en god struktur omkring sundhedsarbejdet og nogle gode og brede rammer for medarbejderne at være sunde i”, siger Trine Kyed, sundhedskonsulent i Dansk Firmaidrætsforbund, der overrækker diplomet for SundhedsCertificering til TREFOR torsdag den 10. marts 2016.

Dans og undervandsjagtNyeste tilbud til medarbejderne hos TREFOR er et dansehold. Det ønske er kommet fra montørerne, der ellers generelt har været i undertal til aktiviteterne.

”At vi kunne få montørerne til at danse – det havde jeg ikke i min vildeste fantasi forestillet mig. Det er herligt”, siger HR-chef i TREFOR, Marianne Q. Iversen.

Det næste, som sundhedsteamet hos TREFOR overvejer at sætte på programmet, er undervandsjagt med harpun, fordi det også er et ønske blandt medarbejderne.
TREFOR var i 2012 og 2013 i top-10 i konkurrencen om at blive Danmarks Sundeste Virksomhed.

Fakta om SundhedsCertificering®
Ganske som med arbejdsmiljø kvalitetsstempler Dansk Firmaidrætsforbund private og offentlige virksomheder, der lever op til fastlagte krav på Sundhedsstyrelsens indsatsområder: Kost, rygning, alkohol, motion og stress. En SundhedsCertificering® gælder i 2 år, hvorefter virksomheden skal recertificeres.
98 arbejdspladser i Danmark har opnået en SundhedsCertificering®. Kun én anden virksomhed i Danmark har fastholdt en certificering lige så længe som TREFOR – det er Electrolux i Fredericia."