Afdelingsleder til Regnskab & Controlling

Opslået 07-02-2024

Du vil blive en del af en virksomhed i rivende udvikling, hvor fællesskab fletter fingre med nysgerrighed. Så hvis du brænder for ledelse, koncernregnskab, bogholderi og financial controlling og har mod på at udvikle og digitalisere regnskabsprocesser, så er dette muligheden for dig!
Ansøg nu

Du vil blive en del af en virksomhed i rivende udvikling, hvor fællesskab fletter fingre med nysgerrighed. Så hvis du brænder for ledelse, koncernregnskab, bogholderi og financial controlling og har mod på at udvikle og digitalisere regnskabsprocesser, så er dette muligheden for dig!

EWII er en kompleks koncern med både infrastruktur virksomhed og en kommerciel forretning, så du får rig mulighed for både at videreudvikle dig personligt og fagligt. Omsætningen er på ca. 3,6 mia. DKK, og der kommer hele tiden nye områder til.

Samtidig stilles der flere krav på alle områder, herunder ESG/CSRD-regnskaber, valid datafangst og en grøn omstilling.

Du er med til at skabe en moderne digital og automatiseret finansfunktion
Som leder af regnskab, bliver du en del af EWIIs økonomiafdeling på 23 medarbejdere fordelt på tre teams: Regnskab/bogholderi, økonomistyring samt en nyoprettet systemafdeling. Omgangstonen er uformel, og det faglige niveau er højt inden for alle områder af de økonomiske discipliner. EWII anvender D365 FO som ERP-system.

Med reference til EWIIs økonomichef, kommer du til at indgå i ledergruppen i økonomi og bliver overordnet ansvarlig for 6 kollegaer i regnskab og 8 i bogholderi, herunder en teamleder for bogholderiet.

Samtidig skal du opbygge og strukturere afdelingen, således de overordnede mål opnås, herunder:

 • Valid og effektiv måneds- og kvartalsrapportering
 • Årsregnskabsafslutning for alle EWIIs selskaber og koncernen
 • Implementering af ESG-regnskabsprincipper og rapportering
 • Digitalisering på alle niveauer
 • Automatisering af arbejdsgange og procesoptimering
 • Implementering af den grønne omstilling
 • Sikre compliance i alle aspekter af regnskabsafdelingen samt effektive interne kontroller og procedurer
 • Procesejerskab

Du har erfaring med Stakeholder Management
I Økonomifunktionen er der stort fokus på at få styrket samarbejdet mellem funktionens tre teams og man firsøger konstant at gøre opgaveløsningen bedre. Gennem en styrket sammenhængskraft og tættere kommunikation, er målet at få skabt en endnu mere effektiv finansfunktion, til fordel for forretningen. Samtidig skal du være sparringspartner overfor stakeholderne.

Du brænder for ledelse, optimering og digitalisering
Dit primære ansvar bliver at lede og udvikle EWIIs regnskabsfunktion, herunder sætte holdet. Samtidig at understøtte bogholderiet, samt at digitalisere og optimere de eksisterende processer. Herunder forventes bl.a.:

 • At du er med til at sikre en effektiv og automatiseret periodeafslutning
 • At vejen går gennem digitale afstemninger, systembaseret eliminering, konsolidering osv.
 • At opdatering af politikker for periodiseringer, efterposteringer og lignende, alt sammen er båret af digitale løsninger
 • At samarbejdet styrkes på tværs i økonomi, med både økonomistyring, der leverer koncernens rapportering samt systemafdelingen, der arbejder med at udvikle de systemer der bruges.
 • Du vil ligeledes indgå i driftsopgaver, i aflæggelse af måneds- og årsregnskab, og få føling med processer og hvor der kan digitaliseres
 • Transfer pricing styring og koordinering
 • Dialog med revisor
 • Udarbejdelse af Skat sammen med revisor
 • Deltager i CSRD-projekt
 • Overordnet Controlling, herunder udvikling af automatiserede og digitaliserede forretningsgange
 • Generel optimering og udvikling af både egen- og afdelingens opgaveløsning.

Personligt drive og erfaring med ledelse
Det forventes, at du har en uddannelsesmæssig baggrund indenfor økonomi og erfaring (Høj regnskabsmæssig faglighed) med ledelse af regnskab og controlling. Du har også interesse i IT, herunder et godt kendskab til ERP-systemer (gerne D365) og deres muligheder.

Det vil være en stor fordel af have kendskab til regulerede selskabers praksis indenfor regnskab og controlling.

Det vigtigste er, at du har et stort personligt drive, er faglig stærk og er en stærk leder med en oprigtig interesse i andre mennesker samt du motiveres af at effektivisere og optimere i samspil med andre.

Sæt et grønt fodspor sammen med EWII
I EWII er hverdagen vidt forskellig for deres 700 medarbejdere. Men fælles for alle er, at fagligheden når helt ud i fingerspidserne – og den skal male fremtiden grøn.

Hos EWII fletter nysgerrighed fingre med fællesskab. For de store udfordringer løser man kun sammen. Hver en sten vendes for at finde løsninger på de spørgsmål, der endnu ikke er svar på.

I EWIIs kommercielle afdelinger kridter man kondiskoene hver dag – uanset om man lægger arm med energimarkedet, digitaliserer forretningen eller flytter danskerne over på fiber. Sammen gør man det, der er sort til grøn business – til gavn for miljø, kunder og bundlinje.
Få et indblik i vores hverdag

Det tilbyder EWII
Som medarbejder i EWII er det ikke kun dit arbejde, der er i centrum – du forventes at udvikle dig sammen med dine kolleger på alle relevante områder.

Du kan se nærmere på hvad vi tilbyder her.

Skal du med på holdet?
Hos os er diversitet og forskellighed en styrke, og derfor er alle ansøgninger velkomne uanset køn, alder, etnicitet, civilstand og lignende.  

Du har mulighed for at læse mere om EWII som virksomhed og arbejdsplads på ewii.com.  

Expuri medvirker til besættelsen af stillingen.

Stillingen besættes hurtigst muligt, og vi behandler ansøgningerne efterhånden, som vi modtager dem. Så snart vi har fundet den rette kandidat vil stillingsopslaget blive fjernet. 

Du søger stillingen via Expuris hjemmeside

Kontakt

Martin Ingwersen
Headhunter & Founder
Mobil: 31 47 45 34
Mail: mi@expuri.com

Klavs Jarl Jørgensen
Partner & headhunter
Mobil: 30 24 95 75
Mail: kjj@expuri.com

Kontakt
Ansøgningsfrist
 • Hurtigst muligt
Hvor
 • EWII

Attraktiv arbejdsplads og meningsfuldt arbejde

EWII støtter op om FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, og det er vores ambition at drive en attraktiv forretning i tråd med verdensmålene.

Det er samtidig vores ambition at medvirke til bæredygtighed på de områder, hvor vi har både viden og kapacitet til at sætte de højeste standarder og stille vores løsninger, viden og indsigt til rådighed for omverden.

Vores strategi Bidrag til livet rummer ambitioner om at være blandt de allerbedste på forsynings- og leveringssikkerhed indenfor el, vand, varme, og fiber. Derfor arbejder vi aktivt med fire af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.