Data Manager - Agile Data Governance

Opslået 13-10-2021

Hvis vi siger: ”Agile Data Governance”, siger du så: ”ja tak, det er lige mig”? Du forstår nemlig værdien af data og vil elske at være den, der med en pragmatisk tilgang, sikrer udrulning af data-governance-strategien, på taktisk og operationelt niveau i EWII.
Ansøg nu

I EWII har vi valgt en pragmatisk og behovdrevet tilgang til styring af data, der sikrer harmoniserede og strømlinede data, på tværs af systemer og processer. Tilgangen til data sker gennem et tværgående integrationslag, hvor data gøres tilgængelige for interne og eksterne samarbejdspartnere gennem et samlet digitalt økosystem. Det har vi gjort for at understøtte de strategiske ambitioner i EWII om at være førende indenfor brugen af energidata i den grønne og bæredygtige omstilling. 

Du har overblikket
Vi giver dig en unik mulighed for at arbejde med information og datamodellering, som forbinder forretningsperspektiver med logiske, konceptuelle og fysiske datamodeller og strukturer. Du vil få ansvar for at definere datamodeller og den styring, som kræves for at oversætte data til indsigt og værdi. Herunder vil du hjælpe med at opbygge fælles datadefinitioner og terminologier, som kan skabe en generel forståelse og tillid til data, og en kultur, hvor data er et værdiskabende aktiv. 

Overordnet, set vil du være ansvarlig for at holde overblikket over den logiske datamodel på koncernniveau, som løbende vil skulle udvides og tilpasses i takt med at nye behov opstår. 

Dette omfatter at: 

  • Facilitere Data Governance Board og datareferencegrupper på tværs af EWII
  • Understøtte forretningen og IT med at definere og vedligeholde standarder og governance for data  
  • Oversætte forretningsbehov til tværgående datastrukturer og datadrevne tjenester
  • Assistere med udvikling af datamodeller, som afspejler nuværende og fremtidige forretningsbehov
  • Komme med anbefalinger, som kan optimere værdien af data gennem oprettelse, adgang og brug. 

En væsentlig del af jobbet er at mulig- og synliggøre værdiskabelse gennem data. Dette kan komme i form af dataanalyser og indsigter, samt omsættelse af datadrevne brugeroplevelser og brugsscenarier.
For at opnå dette, vil du indgå i en nyetableret funktion kaldet ”Data Governance Centre of Excellence”, hvor du vil samarbejde med vores dygtige forretningsudviklere, forretningseksperter og udviklerteams efter et agilt data governance princip på tværs af hele organisationen. 

Hvem er vi?
Vi er EWII Koncernens IT-afdeling, fremsynede og i rivende udvikling, og dybt involveret i koncernens strategiske projekter, og så har vi store ambitioner i forhold til digitalisering. Tilsammen er vi omkring 25 dygtige kollegaer, som tæller alt fra it-supportere, cloud- og integrationsspecialister til arkitekter, IT-projektledere og andre forretningsvendte roller. Vi interesserer os for hinanden og vi behandler hinanden og andre ordentligt. Og så insisterer vi på at have det sjovt sammen, når vi er på arbejde.

Datahaj med exceptionelle kommunikationsevner
Du har erfaring med at arbejde med datastandarder og datamodeller, måske som dataarkitekt, data steward eller en lignende rolle. En relevant faglig uddannelse, fx som bachelor eller kandidatugddannet indenfor matematik, statistik, datalogi vil være en fordel, men stor erfaring med data governance, kan være lige så godt. Det er vigtigt at du er en god kommunikator og befinder dig godt i spændingsfeltet mellem IT og forretning. Du skal altså både være dialogskabende, faciliterende og have de analytiske evner, der skal til at holde styr på data på tværs af en koncern. Du skal kunne kommunikere på dansk internt, men det er også en forudsætning at du kan kommunikere med evt. samarbejdspartnere og leverandører på et fornuftigt niveau af engelsk.

Forretning med hjerte
Hos os kan du bruge og udvikle dine kompetencer i meningsfyldt arbejde til gavn for vores kunders hverdag. Vi prioriterer din personlige og faglige udvikling, og sammen med ca. 450 andre fremsynede og resultatskabende medarbejdere kan du være med til at sikre en grøn og bæredygtig omstilling. Vi har rødderne i hjertet af Trekantområdet, hvor vi passer godt på vores fælles infrastruktur. Vi skaber en altid tilgængelig, konkurrencedygtig og fremtidssikret el-, vand-, varme- og fiberforsyning på et niveau, der sætter Trekantområdet på verdenskortet. Ligeledes rådgiver vi om energi, forskning og udvikling af fremtidens klimavenlige energiteknologier. Vi driver en god og ansvarlig forretning med et højt aktivitetsniveau og går forrest i digitaliseringen og elektrificeringen af samfundet. Mød Ole, Pernille, Morten og Maria i filmen her. Har du ligesom dem lyst til at være en del af vores stærke og sunde fællesskab, så søg stillingen.

Søg stillingen nu  
Vi ser frem til at modtage din ansøgning, som du sender ved at klikke på ansøgningsknappen. Har du spørgsmål til jobbet eller EWII som arbejdsplads, kan du kontakte IT-chef Kristian Iversen på tlf 5122 9030. Du har mulighed for at læse mere om os som virksomhed og arbejdsplads på ewii.com. Stillingen besættes hurtigst muligt og kan søges, så længe den er online på ewii.dk.
 

Kontakt
  • Kristian Iversen
  • IT-chef
  • 51 22 90 30
Ansøgningsfrist
  • Hurtigst muligt
Hvor
  • IT og GIS, Kolding

Attraktiv arbejdsplads og meningsfuldt arbejde

EWII støtter op om FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, og det er vores ambition at drive en attraktiv forretning i tråd med verdensmålene.

Det er samtidig vores ambition at medvirke til bæredygtighed på de områder, hvor vi har både viden og kapacitet til at sætte de højeste standarder og stille vores løsninger, viden og indsigt til rådighed for omverden.

Vores strategi Bidrag til livet rummer ambitioner om at være blandt de allerbedste på forsynings- og leveringssikkerhed indenfor el, vand, varme, og fiber. Derfor arbejder vi aktivt med fire af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.