Datakvalitetsanalytiker til Agile Data Governance

Opslået 04-05-2023

Hvis vi siger: ”Præcise, pålidelige data af høj kvalitet”, siger du så: ”Ja tak, det er lige mig”? Du forstår nemlig værdien af data og vil elske at være ansvarlig for at analysere og overvåge datakvaliteten og identificere eventuelle problemer eller afvigelser.
Ansøg nu

I EWII har vi valgt en pragmatisk og behovsdrevet tilgang til styring af data, der sikrer harmoniserede og strømlinede data, på tværs af systemer og processer. Tilgangen til data sker gennem et tværgående integrationslag, hvor data gøres tilgængelige for interne og eksterne samarbejdspartnere gennem et samlet digitalt økosystem. Det har vi gjort for at understøtte de strategiske ambitioner i EWII om at være førende indenfor brugen af energidata i den grønne og bæredygtige omstilling.

Sans for kvalitet

Vi søger en dygtig og erfaren datakvalitetsanalytiker til vores Data Governance team. Som datakvalitetsanalytiker vil du spille en afgørende rolle i at sikre, at EWII’s data er præcise, pålidelige og af høj kvalitet. Du vil være ansvarlig for at analysere og overvåge datakvaliteten og identificere eventuelle problemer eller afvigelser. Du vil samarbejde med andre teammedlemmer for at løse problemerne og implementere løsninger for at forbedre vores datakvalitet. Den ideelle kandidat har en stærk teknisk baggrund inden for dataanalyse og erfaring med at arbejde med store datamængder. Som datakvalitetsanalytiker vil dine kerneopgaver omfatte:​

 • Ansvarlig for datakvalitet og løbende oprydning​ 
 • Afdækning af datamæssige afhængigheder (lineage) ​ 
 • Deltage i afdækning af tværgående forretningskritiske processer​ 
 • Opsætning og opfølgning på datakvalitetsmål​.

Stærke tekniske kompetencer

Vi søger en kandidat med stærke tekniske kompetencer. Du vil arbejde med it-systemer og komplekse data, så det er vigtigt, at du har en stærk teknisk baggrund og erfaring med at arbejde med dataanalyseværktøjer og -teknologier. Vi forventer:

 • Nogle års erfaring med dataanalyser og kvalitetsforbedringer​
 • Programmeringsevner indenfor Excel, SQL og PowerBI​ 
 • Erfaring med Microsoft PowerBI og/eller Microsoft SQL ​ 
 • Erfaring med Microsoft Dynamics CRM (D365)​.

Bliv en del af en moderne it-afdeling og en energikoncern med høje digitale ambitioner

Du bliver en del af en energikoncern, der går forrest i digitaliseringen og den grønne omstilling og som har en ambition om at blive Danmarks stærkeste og mest kundevendte forsyningssupermarked. Både EWII og IT er på en spændende udviklingsrejse og du bliver en del af en moderne IT-afdeling, hvor du får mere end 30 fantastiske kollegaer, der er dybt involveret i koncernens strategiske projekter, og som har store digitaliserings ambitioner. Du bliver en del af et team, der har en uformel omgangstone med masser af humor, og som dagligt nyder at vidensdele og sparre med hinanden.

Data governance teamet består i dag af 3 medarbejdere, der spiller en vigtig rolle hos EWII og er placeret som en del af EWII IT. Som medlem af data governance teamet, vil du være med til at udvikle og implementere politikker, processer og standarder for data management og sikre, at alle relevante interessenter overholder disse. Du vil også arbejde tæt sammen med andre teams for at identificere og løse problemer i forbindelse med datakvalitet og datasikkerhed. Den ideelle kandidat har erfaring med data governance og en solid teknisk baggrund inden for data management og sikkerhed. Du skal være i stand til at arbejde i et team og samarbejde med andre afdelinger i virksomheden for at sikre, at vores data er af høj kvalitet og opfylder de relevante standarder og lovgivning.

Brug dette videolink: Hør hvordan hverdagen er hos os

”Denne rolle er en fantastisk mulighed for at arbejde med det mest centrale i vores digitaliseringsstrategi og samtidig være en del af vores pragmatiske tilgang til arbejdet med data” – Kristian Iversen, IT-chef.

Kobling mellem forretning og IT

Din uddannelse er ikke altafgørende. Det er dog vigtigt, at du har erfaring og trives med at arbejde med IT systemer og data. Det er et krav, at du er avanceret bruger af Excel og kan opbygge og arbejde med Power BI. Er du bruger af MS D365, er det helt klart en fordel. 

Det motiverer dig at have deadlines og overholde dem. Du nyder at håndtere mange forskellige slags opgaver, og du er god til at strukturere din egen opgaveportefølje. Du ser forandringer som en del af hverdagen, og som person har du et overskud til at gå forrest.

Stakeholder management er en vigtig del af rollen. Den ideelle kandidat har erfaring med at arbejde med forskellige interessenter og kommunikere komplekse emner til både tekniske og ikke-tekniske teammedlemmer. Som datakvalitetsanalytiker vil du arbejde tæt sammen med interessenter på tværs af virksomheden for at forstå deres behov. For at få succes i stillingen forventer vi, at du:

 • Arbejder struktureret og analytisk ​ 
 • Er påpasselig og ansvarsfuld​ 
 • Besidder viden om best-practice inden for dataanalyse 
 • Gode kommunikationsevner og god til at samarbejde på tværs af organisationen.

Sæt et grønt fodspor sammen med os

I EWII er hverdagen vidt forskellig for vores ca. 650 medarbejdere. Men fælles for alle er, at fagligheden når helt ud i fingerspidserne – og den skal male fremtiden grøn.

Hos os fletter nysgerrighed fingre med fællesskab. For de store udfordringer løser vi kun sammen. Vi løfter hver en sten for at finde løsninger på de spørgsmål, der endnu ikke er svar på.

I EWIIs kommercielle afdelinger kridter vi kondiskoene hver dag – uanset om vi lægger arm med energimarkedet, digitaliserer forretningen eller flytter danskerne over på fiber. Sammen gør vi det, der er sort til grøn business – til gavn for miljø, kunder og bundlinje.

Det tilbyder vi

Som medarbejder i EWII er det ikke kun dit arbejde, der er i centrum - du får også mange personalegoder, der er værd at arbejde for. Hvilke goder, du kan nyde godt af, kan du blive klogere på her.

Skal jobbet være dit?

Vi glæder os til at modtage din ansøgning, som du sender ved at klikke på ansøgningsknappen. Hos os er diversitet og forskellighed en styrke, og derfor er alle ansøgninger velkomne uanset køn, alder, etnicitet, civilstand etc.

Har du spørgsmål til jobbet eller EWII som arbejdsplads, er du velkommen til at kontakte Head of Group IT, Kristian Iversen på tlf. 51229030. Du kan læse mere om os som virksomhed og arbejdsplads på ewii.dk. Er du mere nysgerrig, kan du også følge med ovre på LinkedIn, Facebook og Instagram.

Stillingen besættes hurtigst muligt, og du kan søge den, så længe den er online på ewii.dk.

Kontakt
Ansøgningsfrist
 • 30-06-2023
Hvor
 • IT, Kokbjerg 29

Attraktiv arbejdsplads og meningsfuldt arbejde

EWII støtter op om FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, og det er vores ambition at drive en attraktiv forretning i tråd med verdensmålene.

Det er samtidig vores ambition at medvirke til bæredygtighed på de områder, hvor vi har både viden og kapacitet til at sætte de højeste standarder og stille vores løsninger, viden og indsigt til rådighed for omverden.

Vores strategi Bidrag til livet rummer ambitioner om at være blandt de allerbedste på forsynings- og leveringssikkerhed indenfor el, vand, varme, og fiber. Derfor arbejder vi aktivt med fire af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.