Informationsarkitekt

Opslået 12-03-2024

Nyder du at skabe overblik og struktur i data på tværs af integrationslag, systemer og afdelinger? Vil du arbejde med implementering af et omfattende datakatalog fra start til slut – herunder sætte retningen for at få optimal værdi ud af de tilgængelige data? Så kan du være perfekt til denne stilling som Informationsarkitekt hos EWII, hvor du sammen med dine dygtige kollegaer skal kæmpe for den fælles vision om at gøre sort business til grøn business.
Ansøg nu

Velkommen til dit nye team
Du vil indgå i Data Governance-teamet, som er en del af EWII’s IT-afdeling, der samlet består af 35 engagerede specialister inden for forskellige IT-discipliner. 

Dit teams fokus er at udbrede og forankre data governance-principper, sikre høj datakvalitet samt skabe overblik over data og datamodeller på tværs af organisationen.

Stillingen er med base i Kolding, og du vil få reference til Head of IT Business Process.
 

Din nye hverdag
Data Governance teamet, der i dag består af 3 medarbejdere, spiller en vigtig rolle for EWII’s digitaliseringsstrategi. Som medlem af teamet er du med til at udvikle og implementere politikker, processer og standarder for data management – herunder sikre, at alle relevante interessenter overholder disse. 

EWII har en pragmatisk og behovsdrevet tilgang til styring af data, der sikrer harmoniserede og strømlinede data på tværs af systemer og processer. 

Tilgangen til størstedelen af data sker gennem et tværgående integrationslag, hvor data gøres tilgængelige for interne og eksterne samarbejdspartnere gennem et samlet digitalt økosystem. 

Dine konkrete ansvarsområder inkluderer at:

 • sikre overholdelse af governance metode og kvalitetsgates i strategiske IT-projekter
 • etablere ejerskab omkring informationsarkitektur og datakatalog sammen med forretningen
 • designe ændringer omkring den logiske datamodel 
 • holde skarpt øje med informationssikkerhed og overholdelse af GDPR
 • definere langsigtede mål for anvendelse af datakatalog i forretningen og inspirere til nye anvendelsesmetoder
 • sikre, at ændringer til den logiske datamodel og nye datastandarder indarbejdes i informationsmodellen – i tæt samarbejde med integrationsudviklingsteamet
   

Dine opgaver udvikles og implementeres i samarbejde med andre teammedlemmer, hvor du har ansvaret for planlægning og udførelse af nødvendige arbejdsopgaver. 

Du skal bl.a.:

 • assistere med implementering og styring af den daglige drift af et datakatalog
 • kommunikere om best-practice ifht. det daglige arbejde med data og eksisterende datamodeller
 • definere langsigtede mål for anvendelse af datakatalog i forretningen og inspiration til dets anvendelse
 • afdække behov fra IT-projekter og implementere nødvendige ændringer i strukturen omkring den logiske datamodel og data generelt
 • deltage i afdækning af tværgående forretningskritiske processer  


Teamet mangler disse kompetencer
Den ideelle kandidat har erfaring med data governance og en solid teknisk baggrund inden for data management og informationsarkitektur. 

Vi forestiller os, at du har en kandidat i Informationsarkitektur, Datalogi eller lignende, men din uddannelse er ikke altafgørende.

”Denne rolle er en fantastisk mulighed for at arbejde med det mest centrale i vores digitaliseringsstrategi – og samtidig være en del af vores pragmatiske tilgang til arbejdet med data” – Kristian Iversen, IT-chef. 

Hør mere om, hvordan hverdagen er hos EWII.

Det motiverer dig at have deadlines og overholde dem. Du nyder at håndtere mange forskellige slags opgaver, og du er god til at strukturere din egen opgaveportefølje og gå forrest. 

Følgende karakteriserer din faglige profil:

 • Erfaring med at etablere ejerskab omkring f.eks. datakatalog, business glossary eller andre data governance-værktøjer
 • Erfaring med data management discipliner, herunder bl.a. datamodellering 
 • Erfaring med generelle principper indenfor IT-arkitektur, herunder bl.a. webapplikationer, integrationer og databaser
 • Vidende om best-practice inden for datamodellering og udbredelse af datakatalog i en større organisation
 • Gode kommunikationsevner og god til at samarbejde på tværs af organisationen
   

Det får du hos EWII
Du bliver en del af en energikoncern, der går forrest i digitaliseringen og den grønne omstilling – og har en ambition om at blive Danmarks stærkeste og mest kundevendte forsyningssupermarked. 

Du bliver en del af en moderne IT-afdeling, hvor du får mere end 30 fantastiske kollegaer med store digitaliseringsambitioner, der er dybt involveret i koncernens strategiske projekter. Dit team har en uformel omgangstone samt masser af humor og nyder den daglige vidensdeling og intern sparring.

Som medarbejder i EWII er det ikke kun dit arbejde, der er i centrum – du får også mange personalegoder, der er værd at arbejde for. De konkrete goder kan du blive klogere på her.
 

Vil du være en del af EWII?
Vi glæder os til at modtage din ansøgning. Har du spørgsmål til jobbet eller EWII som arbejdsplads, er du velkommen til at kontakte Head of People & Business Development Susanne Reinert på 21158781 ved GML-HR, der varetager rekrutteringen på vegne af EWII.  

Du kan læse mere om EWII som virksomhed og arbejdsplads på ewii.dk. Er du mere nysgerrig, kan du også følge med på LinkedIn, Facebook og Instagram. 

Stillingen besættes hurtigst muligt og kan søges via GML-HR: Informationsarkitekt - Ansøgningsskema (hr-manager.net)

Kontakt
 • Anders Bennett-Therkildsen
 • Afdelingsleder IT
Ansøgningsfrist
 • Hurtigst muligt
Hvor
 • IT Business Process

Attraktiv arbejdsplads, meningsfuldt arbejde og rummelig kultur

EWII støtter op om FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, og det er vores ambition at drive en attraktiv forretning i tråd med verdensmålene.

Det er samtidig vores ambition at medvirke til bæredygtighed på de områder, hvor vi har både viden og kapacitet til at sætte de højeste standarder og stille vores løsninger, viden og indsigt til rådighed for omverden.

Vores strategi Forretning med holdning rummer ambitioner om at være blandt de allerbedste på forsynings- og leveringssikkerhed indenfor el, vand, varme, og fiber. Derfor arbejder vi aktivt med fire af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.