Settlement Controller til grøn energikoncern i vækst

Opslået 21-07-2022

Kan du skabe sammenhæng mellem forretning og backoffice-funktioner, kan vi nu tilbyde dig en nyoprettet stilling, hvor du bliver en vigtig spiller i en ambitiøs energikoncern i vækst.
Ansøg nu

Til en nyoprettet stilling søger vi derfor en ny kollega med erfaring indenfor afregning og afregningskontroller rettet mod engros- og finansielle kunder til at hjælpe os med at designe og implementere nye tiltag, værktøjer og processer.

Stillingen er med reference til afdelingschefen for Portfolio Management. Afdelingen er en del af forretningen EWII Energi og består lige nu af 5 fuldtidsmedarbejdere og 6 studentermedhjælpere. 

Primære ansvarsområder
Dit primære arbejdsområde vil være Settlement håndtering, hvor du får ansvaret for at være centrum for opsætning af nye portefølje- og produktionskunder. Det vil ske i et tæt samarbejde med vores afdelingen for Product Management og Afregning. Du vil også få ansvar for at kontrollere og rapportere det ugentlige balance- og handelsresultat fra Energinet, Nord Pool og eSett. Du vil komme til at udregne og sikre afregningsgrundlaget og settlementrapporter til portefølje- og produktionskunder og sørge for kontrol, afstemning og overvågning af synkronisering af vores daglige kundehandler i vores risk management system. Sammen med Økonomi vil du sikre en korrekt udarbejdelse af vores månedsresultat og økonomiske rapportering.

Driftsopgaver
Udover dine primære ansvarsområder indeholder stillingen også en række driftsopgaver rettet mod rollen som balanceansvarlig. Dine driftsopgaver vil bl.a. være:

•    Kontrol af produktionsanlæggenes rådighed
•    Kontrol af vind-, sol- og produktionsprognoser
•    Indsendelse af spotbud til børsen Nordpool Spot samt regulerkraftbud og planindmeldinger til Energinet.dk
•    Håndtering af nedregulering
•    Deltagelse i aften og weekend vagtordning

Sæt et grønt fodspor sammen med os
I EWII er hverdagen vidt forskellig for vores 500 medarbejdere. Men fælles for alle er, at fagligheden når helt ud i fingerspidserne – og den skal male fremtiden grøn. Hos os fletter nysgerrighed fingre med fællesskab. For de store udfordringer løser vi kun sammen. Vi løfter hver en sten for at finde løsninger på de spørgsmål, der endnu ikke er svar på.

Vi tilbyder en sund kantineordning, som laver alt mad fra bunden og primært af lokale råvarer. Vi har en rigtig god pensionsordning, en aktiv personaleforening og et motionsrum.

Hvem er du
Du har en relevant videregående uddannelse på bachelor- eller kandidatniveau indenfor økonomi og gerne med 2-3 års erfaring fra en lignende stilling. For at lykkes i jobbet er det vigtigt, at du har en god forretningsforståelse og er superbruger i Excel. 

Som person er du nysgerrig, proaktiv og analytisk skarp. Du er vedholdende, arbejder datadrevet,  systematisk og struktureret. Vi vægter højt, at du har en positiv, humoristisk, en ligefrem personlighed og benene solidt plantet på jorden. Du får nemlig brug for gode talegaver og samarbejdsevner for at lykkes i samarbejdet med dine interessenter.

Hvis det lyder som dig, er vi klar til at invitere dig til en samtale lige efter sommerferien. Så upload dit CV og vedhæft lidt om din motivation for at søge, og du hører snart fra os.

Kontakt
  • Kasper Lind Christensen
  • Afdelingschef
  • 41 65 38 25
Ansøgningsfrist
  • 17-08-2022
Hvor
  • EWII, Kolding

Attraktiv arbejdsplads og meningsfuldt arbejde

EWII støtter op om FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, og det er vores ambition at drive en attraktiv forretning i tråd med verdensmålene.

Det er samtidig vores ambition at medvirke til bæredygtighed på de områder, hvor vi har både viden og kapacitet til at sætte de højeste standarder og stille vores løsninger, viden og indsigt til rådighed for omverden.

Vores strategi Bidrag til livet rummer ambitioner om at være blandt de allerbedste på forsynings- og leveringssikkerhed indenfor el, vand, varme, og fiber. Derfor arbejder vi aktivt med fire af FNs verdensmål for bæredygtig udvikling.