Komiker og vært Lasse Madsen udforsker energien sammen med EWII.

Wifi - 7 tips til et hurtigere trådløst internet

Vi hamrer det langsomme internet i gulvet. Vejen til et bedre wifi går igennem de her 7 tips. Wifi - eller trådløst internet – er en uundværlig del af vores hverdag, så det skal bare virke.

I takt med at vi får flere og flere mobile enheder og elektronik, som er forbundet med internettet, bliver vi også mere afhængige af, at vores bredbånd fungerer trådløst.

Som udgangspunkt fungerer dit bredbånd altid bedst som en kablet løsning – men det er ikke altid muligt, når vi samtidig gerne vil være mobile.

Så hvordan sørger du for at få fart på dit wifi? - det viser vi dig.

 

Tip 1: Placér din router centralt i hjemmet

Routeren er afgørende for, at dit trådløse internet kan fungere. Det er nemlig routeren, der sender signalet, så du kan komme trådløst på nettet med tablets og mobiltelefoner. Det har stor betydning for dit trådløse signal, at routeren er placeret frit og centralt i din bolig og gerne så højt som muligt.

Selvom det er nemt (og måske også pænere) at gemme routeren væk under et skrivebord eller lignende, er det altså ikke den mest optimale placering. Når du har routeren stående højt og centralt i et åbent rum, kan den bedre kaste signalet ud i din bolig.

Når du bestiller fiberbredbånd hos EWII, kan du vælge mellem 2 wifi løsninger.

Du kan enten vælge vores Premium WIFI løsning, som inkluderer et mesh wifi system eller tilkøbe en HGW5 router, der er kåret til Bedst-i-test på parametrene wifi signalstyrke og hastighed på up- og download af Force Technology.

 

Tip 2: Sluk og tænd én gang om måneden

Hvis en router har været tændt i lang tid, kan den miste sin ydeevne. Derfor er det en god idé at slukke og tænde den én gang i måneden. Tag blot stikket ud, tæl til 10 og sæt så stikket i igen. Routerens dioder vil herefter tændes på ny, og efter få minutter har du igen trådløst internet i dit hjem.

Tilknyt evt. en timer så du samtidig sparer på strømmen om natten, hvor internettet normalvis ikke er i brug.

Dreng sidder og gamer. Han taler gamersprog, som hans forældre ikke forstår. Men med en gamer ordbog bliver de klogere.

Vidste du...

... at ordet 'wifi' ikke er en teknologi, men et reklamestunt opfundet til at promovere det trådløse internet?
 
Ordet er sammensat af en forkortelse af wireless fidelity og begrebet high fidelity - også kendt som hi-fi.
 
Af samme grund bestemmer du selv, hvordan du vil stave det.

Tip 3: Skift sendekanal på routeren

Bøvler du stadig med en dårlig wifi forbindelse efter tip 1 og 2, er det en god idé at skifte sendekanal på routeren. En router har et vist antal sendekanaler, og størstedelen af trådløse netværk kører som standard på samme kanal. Derfor kan signalet fra dine naboers trådløse internet påvirke og forstyrre dit. Det kan sammenlignes lidt med et gammeldags walkie-talkie sæt, hvor man kunne tale ind over hinandens frekvenser. 

Med din router følger en vejledning til, hvordan du skifter sendekanal. Er du i tvivl, så kontakt Teknisk Support på 70 55 55 56.

 

Tip 4: Hold afstand

Mikroovne, babyalarmer, køleskabe, elektronik med indbygget bluetooth og endda gamle halogenlamper kan forstyrre dit wifi signal og reducere styrken på dit trådløse bredbånd. Derfor er det en god idé at placere routeren i god afstand fra anden elektronik - og gerne højt og centralt, som beskrevet i tip 1.

 

Tip 5: Forskel på routerens kvalitet

Vores standardrouter hedder HGW5. Den opfylder manges behov for wifi. Men bor du f.eks. i et stort hus, eller har dit hus solide vægge, som signalet skal igennem, så kan du have behov for en router med mere kraft. Her er vores Premium WIFI en god løsning.

Der findes flere klasser af routere på markedet, som vil kunne opfylde sådan et behov for wifi. Besøg din lokale elektronikbutik, som med garanti hjælper dig videre.

 

Tip 6: Forstærk signalet

Hvis du bor i et stort hus eller et hus med flere etager, kan det være svært for det trådløse signal at nå ud i alle hjørner. Derfor er det en god idé at anskaffe en signalforstærker – enten i form af et access point eller en såkaldt repeater.

Et access point forsøger at forlænge dit signal, hvis det f.eks. ikke kan række igennem husets vægge, hvorimod en repeater ’kopierer’ dit eksisterende signal og sender det videre. Og derfor vil et access point ofte være den bedste løsning.

Hos EWII kan du tilkøbe en Premium WIFI løsning, som forbedrer dit wifi ved at forstærke signalet, så du har høj dækning af dit trådløse bredbånd i hele din bolig. Det er perfekt, når far skal se bold i stuen, teenageren skal jagte nye gamer-rekorder og mor skal streame yndlingsserien.

 

Tip 7: Vælg den rigtige frekvens

De fleste routere har mulighed for at vælge mellem en lav og høj frekvens. De hyppigste valgmuligheder er 2,4 GHz eller 5,0 GHz.

Bor du i hus eller lejlighed med få værelser og et samlet areal på under 100 kvadratmeter, kan du med fordel vælge 5 GHz netværket. Her opnår du den højeste hastighed på dit netværk.

Bor du derimod på mange kvadratmeter, eller har du flere værelser, er rækkevidden på dit trådløse bredbånd formentligt mere væsentligt end hastigheden. I givet fald kan du med fordel vælge 2,4 GHz frekvensen.

Download 7 tips som PDF

Din digitale hverdag

Lagger dit internet?

Det er dødirriterende, når du er midt i yndlingsserien, men heldigvis er der hjælp at hente.

Mand sidder foran pc på sit hjemmekontor og afholder online møder. Han har fået gode råd til, hvordan han afholder online møder

Din digitale hverdag

Gode tips til online møder

Der er et par ting, du skal have styr på, når du holder online møder.

Bredbåndstest af wifi router på mobil. Test hastigheden af dit internet med en hastighedstest.

Din digitale hverdag

Får du den hastighed, du betaler for?

Prøv en hastighedstest og find ud af, om du har den rigtige internethastighed.