Politikerne på Christiansborg valgte i 2016 at oprette en bredbåndspulje, som gør det muligt for borgere i områder med dårlig internetforbindelse at søge om midler til at forbedre forholdene. 

Puljen er for alle, men kriterierne gør, at der hverken i Kolding, Fredericia eller Middelfart er blevet godkendt nogle ansøgninger.

"For at kunne søge om midler kræver det, at en vis andel af borgerne har meget lav internethastighed, så det er positivt, at der ikke er blevet søgt i vores område. Vi er med vores arbejde forud for bredbåndspuljen og så langt fremme, at vi udbyder fiberbredbånd til over 80 procent af boligerne i hele Trekantområdet,” siger Klaus Stenger, Direktør for Salg og Kundeservice i EWII.

På landsplan er det blot 62 procent af boligerne, der har adgang til fibernettet. Fibernettet gør det muligt via fiberbredbånd at bevare meget høje og ens up- og download-hastigheder. Derudover er det muligt at være mange på den samme forbindelse uden stabiliteten eller hastigheden påvirkes.

Muligheden for at få høje hastigheder på internet er for alvor vand på forbrugernes mølle, som i disse år snurrer lystigt derudaf. Tal fra Energistyrelsen viser, at antallet af abonnementer med en forbindelse på minimum 100 Mbit/s er firdoblet på bare 4 år (Kilde: Energistyrelsen, Telestatistik - første halvår 2020).

I alt har 1.278.000 abonnementer mindst en 100 Mbit/s forbindelse. Det billede går igen hos EWII.

"Vi oplever netop høj efterspørgsel på vores fiberbredbånd med hastigheder over 100 Mbit/s. Det er ikke nyt, at højere hastighed giver mindre ventetid på YouTube, men mange har også fået øjnene op for, at en højere kapacitet på bredbåndet også betyder høj billedkvalitet, og dermed en bedre oplevelse af streamingen af serier, film, sport eller tv,” siger Klaus Stenger, Direktør for Salg og Kundeservice i EWII.

Se om du kan få fiberbredbånd