Prøv en hastig­hedstest

Har du den rigtige internethastighed? Prøv vores bredbåndstest.

Du kender godt fornemmelsen af langsomt internet ikk'? Det er ikke til at holde ud. Du mærker koldsveden ned ad ryggen, de fugtige håndflader, munden bliver tør, øjnene flakker - de små tics i øjenkrogen bliver hyppigere og hyppigere... du er i stor fare for at udvikle diagnosen: "langsomt internetitis".

Men sådan behøver det jo ikke at være. 

Test hastigheden på dit bredbånd

Med en bredbåndstest kan du måle din internethastighed, i det øjeblik du tager testen. Du kan blandt andet bruge testen til at vurdere, om hastigheden på dit internet lever op til, hvad din udbyder lover dig.

Men vær opmærksom på, at hvis der er hastighedsgaranti på din internetforbindelse, er det altid på en kablet forbindelse, at garantien gælder. 

Sådan laver du en hastighedstest

Der er flere ting, der kan påvirke din bredbåndstest og den internethastighed, du får målt. For at du får den mest præcise måling, og dermed det bedste resultat af din hastighedstest, bør du kunne sætte flueben ved de her 4 steps før din måling:

 1. Tilslut et kabel fra din computer direkte til din fiberboks (eller dit modem hvis du ikke har fibernet)
 2. Slå wi-fi fra på både din trådløse router og computer under målingen
 3. Luk alle åbne programmer på din computer
 4. Deaktiver antivirus og firewall

Vær opmærksom på at jo nyere en computer du bruger til målingen, jo mere præcist et resultat får du. Udstyr der er bare 2-3 år gammelt kan give en lavere måling.

Om resultatet af din hastighedstest

Tests udført med kabel er mest retvisende

Selvom de fleste af os anvender internettet via et trådløst signal, f.eks. på din smartphone, tablet eller bærbar PC, så vil resultatet af en bredbåndstest udført på en trådløs forbindelse stort set altid være et tab i hastigheden. 

Hvis dit wifi-signal er svagt eller dækningen i din bolig er dårlig, påvirker det din hastighedstest markant. Ønsker du at forbedre resultatet, har vi nogle enkle råd til hurtigere wifi. 

Læs vores 7 råd til hurtigere wi-fi

Computerprogrammer og streaming påvirker dit resultat

Udover et svagt wifi-signal så kan åbne computerprogrammer og streamingtjenester også påvirke resultatet af din bredbåndstest. Jo flere programmer du har kørende i baggrunden, mens du udfører målingen, jo større sandsynlighed er der for, at hastigheden nedsættes. 

Det samme gælder hvis du eller andre i husstanden streamer, mens du tager testen. Kører f.eks. Netflix eller HBO Nordic et eller andet sted i husstanden, vil din målte internethastighed med garanti være lavere, da det er krævende tjenester.

Lær mere om, hvordan teknologien bag dit internet også påvirker din hastighed

Bredbåndstest af wifi router på mobil. Prøv en hastighedstest og find ud af, om du har den internethastighed, du betaler for

1-2-3: Så let får du fiber

Det tager ikke lang tid at finde ud af, om du også kan få lynhurtigt fiberbredbånd.

 1. Indtast adresse

  Vi leverer fiberbredbånd i en stor del af Trekantområdet. Indtast din adresse og se om du kan få fiber fra EWII.
 2. Vælg hastighed

  Vi tilbyder mange forskellige hastigheder. Vælg din internethastighed efter dit og familiens behov.
 3. Kontaktinfo

  Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling.
Se om du kan få fiber

Brug for en hurtigere forbindelse?

Hastigheden af dit internet har betydning for, hvad du kan bruge dit internet til. Jo hurtigere en forbindelse, jo flere kan f.eks. streame film og game samtidig i husstanden. Er der stor forskel på upload- og downloadhastigheden af dit internet, kan det have betydning for, hvor hurtigt du kan modtage og sende store filer fra din hjemmearbejdsplads.

Er du ikke tilfreds med resultatet af din kablede hastighedstest, eller ønsker du en hurtigere hastighed end den du har i dag, hjælper vi dig gerne med at få en ny forbindelse.

 

Se om du kan få fiberbredbånd

 

Er du i tvivl om, om du får den rigtige internethastighed fra EWII, er du velkommen til at kontakte Teknisk Support på 70 55 55 56.

Ung mand gamer og jubler fordi han vinder. Men hvad er hurtigt internet? Og hvordan får jeg den bedste internet hastighed til gaming?

Din digitale hverdag

Hvad er hurtigt internet?

Teknologien bag dit internet har stor betydning for både stabilitet og hastighed.

Ung mand sidder med wifi router

Din digitale hverdag

Hvilken router er bedst til fibernet?

Vi ser nærmere på, hvilken du skal vælge, når du har fibernet.

Montør ordner fiberkabler. Kunden vil gerne vide, hvad koster det at få fibernet lagt ind.

Din digitale hverdag

Hvad koster det at få lagt fibernet ind?

Svaret er ganske enkelt; Ingenting. Bestiller du fiberbredbånd, installerer vi en fiberboks uden omkostninger.