Mit internet lagger - hvorfor?

Fryser billedet på din yndlingsserie og chromecasten hakker, når du streamer? Det er dødirriterende. Heldigvis kan internet via fiberbredbånd hjælpe dig.
Par streamer fjernsyn i sofa. Med fiberbredbånd undgår de internet der falder ud hele tiden, internet der lagger og chromecast der hakker. Fibernet er den bedste internetteknologi

Klager gameren i familien over, at internettet lagger? Eller mister du internetforbindelsen hele tiden? Hvor stabilt dit internet er, afhænger blandt andet af hastigheden på dit internet og hvilken internetteknologi du har valgt. 

Du forbinder formentlig mest internet med computere og tablets, som du i stigende grad bruger til at streame film, serier, musik og TV på.  Og her kommer et internet med en høj hastighed virkelig til sin ret.

Vidste du, at kvaliteten på mange streamingtjenester, f.eks. Netflix, tilpasser sig hastigheden på dit internet helt automatisk?

Det vil sige, at jo højere hastighed du har på dit internet, jo bedre streamingkvalitet får du. Teknologien bag dit internet er altså helt afgørende for din oplevelse

En lav hastighed på dit internet giver dig dårlig billedkvalitet

Har du i dag et internet med en lav hastighed, f.eks. 20 Mbit/s, så modtager du en billedkvalitet i lav kvalitet, ligesom du kan opleve, at billedet fryser, når du streamer. Har du en høj hastighed på dit internet, f.eks. 200 Mbit/s, så modtager du i stedet billederne i en kvalitet, der er op til hele 4 gange skarpere - og det uden at dit skærmbillede pludselig fryser. Det forbedrer din oplevelse, og giver langt mere detaljerede og levende billeder (Kilde: DR).

Med et internet med høj kapacitet er der desuden plads nok til, at andre i huset samtidigt kan streame deres yndlingsserier, se livesport eller spille computerspil. Netop den kapacitet leverer fiberbredbåndet.

Læs vores anbefaling til valg af hastighed på dit internet

Fiberbredbånd er hurtigt og stabilt internet

Hele 4 ud af 5 ville vælge fiberbredbånd, hvis de selv kunne bestemme (Kilde: Dansk Industri). Bor du i en af Trekantområdets 5 kommuner, så har netop 4 ud af 5 denne mulighed. Det er væsentlig højere end landsgennemsnittet (Kilde: Energistyrelsen).

I de kommende år investerer EWII yderligere i fibernettet for at sikre udbredelsen af fiberbredbånd.

Se om du kan få fiberbredbånd

Undgå internet der lagger med mesh wifi

Streamer du trådløst - altså via dit wifi - ja så kræver det en stærk router, hvis du vil streame i bedste kvalitet. Det samme gælder hvis du har en stor bolig og har routeren placeret i den ene ende af huset, men sidder i den anden ende og streamer.

Vi har valgt at inkludere en stærk mesh wifi løsning på vores høje hastigheder, kaldet Premium WIFI. 

Undersøg hvordan Premium WIFI kan forbedre dit wifi signal

Hvornår skal jeg vælge fiber?

Internet via fiberbredbånd giver dig en lang række fordele.

 1. Når du ikke vil dele dit internet

  Din fiberbredbåndsforbindelse er din - og kun din. Modsat andre teknologier, deler du ikke hastigheden på dit internet med dine naboer
 2. Når der er en gamer i husstanden

  Højhastighedsinternet har mindre ventetid og lagger ikke, og derfor foretrækker især gamere fiberbredbånd
 3. Når du vil arbejde effektivt hjemmefra

  Fiberbredbånd er stabilt internet med høj oppetid, og kapaciteten muliggør bl.a. hurtigt fildeling og upload af videoer og billeder
 4. Når du ønsker garanti på dit internet

  Når du vælger fiberbredbånd fra EWII følger der en tilfredshedsgaranti med - og det uanset hvor mange der er online samtidigt
Se om du kan få fiberbredbånd
Par står med ipad om aftenen

Din digitale hverdag

7 tips til mere fart på dit wifi