Hvordan streamer jeg tv?

Er du nysgerrig på, hvordan du streamer tv og live streaming, har vi samlet en række gode fif. Streaming er lettere, end du tror - og der er forskellige måder, du kan streame tv på.

Hvad er streaming?

Du hører ordet ofte, men hvad betyder det helt præcist? ’Streaming’ betyder i direkte oversættelse, at du henter strømme af data. Data som bliver til tv og film på dit fjernsyn, pc eller mobil.

Streaming er underholdning, når du vil. Når du streamer tv, film, serier eller musik, henter du strømme af data fra en ekstern udbyder til dit tv, din smartphone, pc eller tablet uden at lagre indholdet. Du henter indholdet fra internettet samtidig med, at du afspiller det. Når du streamer indhold, vil det derfor ikke fylde din harddisk.

Ved at streame dine yndlingsfilm og -serier får du meget mere ud af dit trådløse netværk – og dermed også mere ud af dit fiberbredbånd. Du bestemmer selv, hvad du vil se og hvornår du vil se det. Blandt andet derfor er streaming populært som aldrig før.

Men hvordan streamer man så tv og film? Og hvorfor er det en speciel fordel at have fiberbredbånd, når du streamer? Vi har herunder samlet nogle af de typiske spørgsmål om streaming, og så giver vi dig naturligvis svarene.

Hvordan streamer man så tv?

Allerførst: Uden trådløst netværk - ingen streaming. Derfor skal dine enheder være koblet til dit trådløse netværk, inden du starter opsætningen. Du kan streame tv fra din computer, tablet eller telefon - bare du har en internetforbindelse.

Når dine enheder er koblet op til dit trådløse netværk, bruger du dit fiberbredbånd og ikke enhedernes mobile datanetværk, der kan være dyrt i længden.

Populære måder at streame på:

Der er flere måder at streame indhold på. Herunder får du en kort introduktion til de tre mest populære.

 1. Smart TV

  Har du et nyt TV, er det med al sandsynlighed et smart TV, der kan gå på internettet. Det giver dig direkte adgang til at streame film og serier via apps. Mange nyere fjernsyn har eksempelvis allerede en knap direkte til Netflix. Hvis ikke apps fra streamingtjenesterne allerede er på dit TV, kan du hente dem på samme måde som på din smartphone.
 2. Google Chromecast

  At tilslutte en Google Chromecast til dit TV er en anden mulighed for at streame direkte til Tv-skærmen. Med en Chromecast kan du ”caste” film og serier fra apps på din smartphone via din Chromecast og op på din Tv-skærm. Du bruger derfor også din telefon som fjernbetjening.
 3. Apple TV

  Et Apple TV er en tredje mulighed for at streame direkte til din Tv-skærm. Den fungerer ligesom en Chromecast, men kommer med både en TV-boks og en fjernbetjening til at styre streaming mulighederne på dit TV.

Er det billigere at streame?

Der kommer hele tiden nye streamingtjenester til. Mange udbydere af streaming som f.eks. Netflix, Disney+, Viaplay og HBOMax koster penge at bruge, men der findes også gode streamingtjenester, hvor indholdet kan streames gratis.

Et par af de mest populære gratis streamingtjenester er:

 • DR TV er Danmarks Radios svar på en streamingtjeneste. Her kan du både live streame TV og se arkivindhold fra alle DR's kanaler. Du kan bruge den gratis, hvis du betaler medielicens.
 • Viafree er en gratis streamingtjeneste, som tilbyder indhold fra TV3-kanaler og MTV. Indholdet er reklamefinansieret.
 • discovery+ er Discovery Networks svar på en streamingtjeneste. Den er reklamefinansieret, og her finder du realityprogrammerne fra Kanal 4 og Kanal 5.
 • Filmstriben er bibliotekernes svar på en digital lånemulighed af film. På Filmstriben kan du streame kortfilm, spillefilm og dokumentarfilm. Her låner du på samme måde, som du vil gøre på biblioteket.
 • Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. Herfra kan du streame kortfilm og dokumentarfilm – både nye og gamle.

Måske kan du spare penge på din nuværende TV-pakke ved at streame en eller flere kanaler i stedet.

Kvinde streamer tv på ipad i karbadet, men hvad er live streaming? Og hvordan streamer man tv?

Derfor skal du streame tv via fiberbredbånd

Tendensen er klar. Populariteten af TV-pakker går kun én vej. De TV-pakker der bliver solgt, bliver tilmed mindre og mindre. Folket vil have basis TV-pakker – og billigt – og selv skræddersy deres underholdning.

Her kan fiberbredbånd hjælpe dig. 

Mange har via streaming adgang til eksempelvis DR TV, så du via en kablet eller trådløs internetforbindelse har adgang til DR's TV-kanaler, live tv og DR's TV-arkiv. Og det endda i digital kvalitet uden en antenneledning og helt uden køb af TV-pakke.

DR og alle øvrige streamingtjenester vil gerne sikre sig, at udsendelsen ikke pludselig hænger eller helt stopper, og at du derved får en dårlig oplevelse. Derfor vises udsendelsen på din skærm i den kvalitet, der sikrer dig, at din film ikke hakker.

Måske kan du genkende, at billedet på en film eller serie skifter i skarphed, f.eks. når du sidder i toget eller på bilens bagsæde. Det skyldes, at billedet automastisk tilpasser sig til en kvalitet, der matcher den hastighed, du henter billederne i. Høj hastighed er lig med høj kvalitet i billedet. Lav hastighed udløser en lav billedkvalitet.

Det undgår du med fiberbredbånd. Her vil billedet stå skarpt. 

Minimumshastigheden er vigtig, når du streamer

Alle andre internetteknologier end fibernettet svinger i hastighed, fordi internettet deles. Fibernet er den eneste direkte internetteknologi. Du får dermed en garanti for en stabil og hurtig internethastighed, der er din - og kun din - og samtidig sikrer dig imod udfald eller en lav streamingkvalitet.

Se her, hvor hurtigt internet, du har brug for til streaming

1-2-3: Så let får du fiber

Det tager ikke lang tid at finde ud af, om du også kan få lynhurtigt fiberbredbånd.

 1. Indtast adresse

  Vi leverer fiberbredbånd i en stor del af Trekantområdet. Indtast din adresse og se om du kan få fiber fra EWII.
 2. Vælg hastighed

  Vi tilbyder mange forskellige hastigheder. Vælg din internethastighed efter dit og familiens behov.
 3. Kontaktinfo

  Vi skal bruge dine kontaktoplysninger for at kunne gennemføre din bestilling.
Kan jeg få fibernet?

Din digitale hverdag

Hvorfor skal du vælge fibernet?

Vi giver dig 7 gode grunde lige her.