Bestil grøn el fra EWII

Pige i værksted, som står med elkabel i hånden. Grøn el med el abonnement fra EWII. Køb el her.
Uanset om du bor i Trekantområdet, København, Aalborg eller et helt fjerde sted, kan vi levere miljøvenlig el til fornuftige og gennemskuelige priser.
  • Månedlig afregning uden forudbetaling

  • Ingen binding

  • 0 kr. i oprettelse

Juster, for at se din estimerede pris 

Vi beregner den endelige pris ud fra din adresse og dit forbrug pr. måned, uanset hvordan indstillingerne er herunder. Din pris afhænger nemlig af, om du bor vest eller øst for Storebælt, din boligtype og dit elforbrug.

Indstillingerne kan dog give dig et estimat af din totalpris i kr/kwh.

 

Din tilfredshed betyder meget for os

Mand kigger på sin elregning i sit køkken, og undre sig over hvorfor den er blevet så høj.

Forudbetalt el er ikke fair

Oplever du også ekstraordinære høje aconto opkrævninger fra din leverandør af el?

Så er du ikke elkunde hos os.

Vi kræver ikke, at du skal betale for et elforbrug flere måneder frem i tiden. Man skal vel have forbrugt noget før det kan kaldes et forbrug?

I vores verden svarer det til, at du opkræves forudbetaling på dit abonnement hos Netflix, fordi sæson 2 af din yndlingsserie udkommer om et par måneder. 

Det synes vi ikke er fair – især lige nu, hvor priserne på el er så høje. Vi fakturerer derfor månedligt med tilbagevirkende kraft for dit faktiske forbrug.

Så undgår du også, at din elregning pludselig løber løbsk.

Grøn Fastpris

Grøn Fastpris er til dig, der ønsker at kende din elpris over en længere periode.

Din pris på el låses, og er derfor upåvirket af udviklingen på elbørsen. Lidt ligesom du måske kender det for en fast rente versus en variable rente på et boliglån. 

I EWII har vi grundet de høje elpriser valgt at låse fastprisen i hele 3 år, så du dermed får en god pris på grøn el og sikkerhed i dit budget.

Og selvom vi har låst din pris tilbyder vi stadig ingen binding, ligesom vi ikke opkræver dit el på forhånd. Hos os betaler du kun får dit faktiske forbrug.

Læs mere om Grøn Fastpris

Graf over prisudvikling på el. El priser svinger op og ned afhængig af om du har en fast eller variable pris

Hvorfor er elprisen så høj lige nu?

Ligesom på aktiemarkederne går det op og ned priserne på el på elbørsen. De historisk høje priser skyldes den gamle sang om udbud og efterspørgsel, men med et nyt omkvæd om krig, vejret, årstiden, EU politik, infrastruktur og vedvarende energi i vores nabolande. Alt sammen noget der øger prisen på el.

Læs mere om hvad din elpris afhænger af

De største årsager til prisstigningerne på el finder vi i konflikten i Ukraine. Det påvirker gaspriserne, der igen påvirker prisen på strøm. En tør periode i Norden, og de vindfattige måneder i Europa spiller også ind, da det påvirker prisen på vedvarende energi fra vand- og vindkraft. 

Også den sorte del af dit el stiger i pris, og det primært grundet råvaremangel og EU’s CO2-kvoter. For ja – selvom du køber grøn strøm, så vil noget af din el blive leveret som sort strøm. Det gælder for alle elhandlere. Hævdes andet passer det ikke. Forskellen ligger i om udbyderen ved årets udgang kompenserer den sorte del via køb af oprindelsesgarantier på 100 % certificeret vedvarende energi, og dermed kan kalde sig leveringsdygtig af den grønne strøm. Det kan vi.

Godt at vide om el

Du skal vælge EWII som din leverandør af el, fordi du hos os altid får en fair og gennemskuelig elpris. Du får god kundeservice, og adgang til online selvbetjening fra en stabil leverandør af el, med mere end 150 år på bagen. Du får blandt andet:

  • Ingen A/C forudbetaling, men kun forbrugsfaktureret el
  • Ingen binding og ingen skjulte gebyrer
  • Oprettelse til 0 kr.

Det er nemt og hurtigt at skifte til os, som din nye leverandør af el. Du skal blot foretage en bestilling på vores hjemmeside. Så klarer vi resten. Vi sikrer, at der ikke bliver en overgangsfase mellem dit gamle og nye selskab. 

Gennemsigtige produkter og priser

Priser og produkter på elmarkedet kan være uigennemskuelige. Vores priser og produkter og nemme at forstå.

Som kunde hos EWII får du, hvad du ser. Alle omkostninger er inkluderet i den pris, du ser, og vi gemmer ikke noget væk i ”det med småt”. 

Grøn strøm - en af livets selvfølgeligheder

Vi leverer kun grøn strøm, og mener flere elselskaber burde følge vores eksempel. Nemlig helt at fjerne de sorte elprodukter fra hylderne.

Elprisen svinger hele tiden. Derfor kan du ikke ud fra den nuværende elpris vurdere, hvilken elaftale der kommer til at koste dig mindst i det lange løb. Du bør i stedet vælge din elaftale ud fra, om du tror på prisstigninger på elmarkedet, og hvor vigtigt det er for dig at kende din månedlige pris.

​Grøn El til Indkøbspris: Prisen varierer og følger markedsprisen på el

Med Grøn Indkøbspris betaler du en variabel pris, der følger elprisens udvikling time for time. Du vil derfor i nogle perioder betale en højere elpris end den faste elpris, mens andre vil være billigere. Over de seneste år har vores variable produkt været den billigste løsning.

Produktet er et godt valg til dig, som tænker over, hvornår du bruger din strøm eller kan flytte dit elforbrug til de billigste timer på døgnet f.eks. ved at sætte vaskemaskinen til at vaske om natten. 

Grøn Fremtid: Vores grønneste elprodukt

Med Grøn Fremtid får du samme fordele og afregningsform på timebasis som med Grøn Indkøbspris, men med i din elaftale følger en løbende donation til ekstra klimaindsats via direkte støtte til miljøprojekter. Du får desuden direkte adgang til vores prisreducerende energirådgivning.

Grøn Fastpris: Du kender din pris på el

Med Grøn Fastpris låser du din pris og betaler en fast kWh-pris i hele perioden. Med en fast pris ved du præcist, hvad du kommer til at betale i perioden. I et marked med stigende priser, vil der være en besparelse over tid, mens der i et faldende elmarked i gennemsnit betales en lidt højere pris.

Grøn Standard el: Vores mest populære elprodukt

Grøn Standard el er vores mest populære elaftale. Den er til dig, som gerne vil have en variabel pris, der følger markedet, men som også gerne vil vide, hvad du skal betale hvert kvartal. Her følger elprisen fortsat elmarkedets udvikling, men prisen fastsættes hvert kvartal, så du ved, hvad du skal betale tre måneder frem i tiden. Standard el er en god løsning, hvis du ikke ved, hvad du skal vælge eller ønsker en mellemting mellem Grøn Fastpris og Grøn indkøbspris.

Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du skal vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser.

Du skal henvende dig til den elleverandør, du ønsker at indgå en elaftale med.

Ønsker du at skifte til EWII, kan du ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55 eller bestille el på vores hjemmeside. Så sørger vi for, at du automatisk bliver flyttet over til os.

Vi oplever dog, at enkelte eludbydere kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke at personligt opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du også selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentation for din opsigelse.

Har du brug for råd og vejledning til valg af elaftale eller opsigelse hos nuværende udbyder, kan du læse mere om vores elprodukter eller ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55.

• Fortrydelsesret: Du har altid 14 dages fortrydelsesret på bestillingen.

• Opsigelse: Du kan altid opsige eller ændre dit elprodukt med et varsel på løbende måned + en måned.

• Modtagelse af regning: Vi anbefaler, at du tilmelder dig digital post, så du modtager din regning og anden vigtig information direkte i Selvbetjeningen. Ved tilmelding til digital post har du mulighed for gebyrfri betaling ved tilmelding til MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling. Betaling via Betalingsservice koster 5,75 kr. pr. regning og betaling med girokort koster 49 kr. pr. regning.

• Rykkergebyrer: Hvis betalingen sker efter sidste rettidig indbetalingsdato, er EWII berettiget til at pålægge rykker- og inkassogebyrer. Se vores gebyrliste her.


Se vores aftalevilkår her

 

Vindmøller i bevægelse

Grøn el fra dit energiselskab

Vi tilbyder kun grøn el. Det gør vi, fordi vi har en holdning til miljøet og gerne vil være med til at gøre en forskel i den grønne omstilling.

Vores el skal komme fra de vedvarende energikilder, og vores varme skal være grøn. Vi vil arbejde for et 100 % klimagasfrit energisystem og en mere elektrisk fremtid. Vi støtter op om FN's klimamål og vil drive bæredygtig forretning. Selv vores investeringspolitik er grøn. 

Vil du også sende miljøet en kærlig tanke? Så vælg EWII som din leverandør af energi.

Udforsk vores samfundsansvar og bæredygtighed

Spørgsmål om grøn el

Hos EWII er vi vilde med, at grøn el kan gøre en forskel i den grønne omstilling af vores samfund. Derfor vil vi gerne - sammen med dig som elkunde - sørge for, at flere vælger den grønne el, og dermed er med til at sørge for en bæredygtig fremtid.

Vi er nysgerrige på, hvad vi kan drive det til sammen. Vi tager ansvar, men har brug for fællesskabet for at lykkedes. EWII alene kan ikke gøre Danmark mere grøn. Vi har brug for din hjælp.

Dårlig samvittighed over tændte lys og tvivl om energiforbrugets type og størrelse fylder hos mange. Måske ikke i hverdagen, men når vi finder et roligt øjeblik og tænker over det. Viljen til at ’ville gøre noget’ for klimaet er der, men en personlig indsats kan virke utilstrækkelig i det større billede. 

Når du vælger grøn el hos EWII, gør du noget godt for miljøet, når du tænder for din stikkontakt. Du bliver en del af det grønne fællesskab af elkunder i EWII, hvis samlede elforbrug skal dækkes af el fra vedvarende energikilder. Jo flere kunder der efterspørger bæredygtigt el, jo mere grøn el fra vedvarende energikilder produceres der.

Vælger du EWII til som leverandør af din el, er du samtidig med til at sikre, at en større mængde af strømmen i det danske elnet skifter farve fra sort til grøn.

Grøn el er elprodukter, der er produceret på vedvarende energikilder. Vedvarende energikilder er f.eks. vindmøller, solceller og vandkraft. Vedvarende energikilder adskiller sig fra fossile brændstoffer, som f.eks. kul, gas og olie, ved at være CO2-neutrale.

Læs mere om vedvarende energi her

Forbrugerombudsmanden godkendte i efteråret 2020, at man må kalde el baseret på vedvarende energikilder for grøn el. 

Privat 
Merprisen for grøn el er 1,875 øre inkl. moms pr. kWh. En gennemsnitlig dansk husstand bruger ca. 4.500 kWh på et år, så grøn el vil stå i ca. 7 kr. pr. md. ved et gennemsnitsforbrug. 

Erhverv 
Merprisen for grøn el pr. kWh er 1,5 øre ex. moms. 

Er du erhvervskunde, har du mulighed for at vælge Vindstrøm i stedet for grøn el, og har desuden mulighed for at få et certifikat tilsendt, som kan printes og udstilles.

Hos EWII har vi valgt udelukkende at tilbyde grøn el for at støtte op om den grønne omstilling, og på sigt udfase den miljøskadelige energi fra fossile energikilder. Den såkaldte sorte el.

Kun via fællesskabet opnår vi den fair pris for de grønne certifikater, der er med til at sikre produktionen af vedvarende energi til det danske elnet. 

Forbrugerombudsmandens mærkning for grøn strøm med to blade

Elproduktet med to grønne blade

Indholdet i elproduktet Grøn Fremtid fra EWII bygger på direkte anbefalinger fra Rådet for Grøn Omstilling.

Foruden klimavenlig el, følger der både uvildig energirådgivning og løbende donation til klimaindsatser med dit elforbrug. Dette via projekter verificeret igennem gængse internationale standarder hos Gold Standard.

Størrelsen på donationen afhænger af dit elforbrug, og er det grønneste elprodukt vi har på hylden.

Vi er derfor også specielt stolte af, at Grøn Fremtid er blevet tildelt de eftertragtede to grønne blade i forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm.

Læs mere om mærkningsordningen og Grøn Fremtid

Grøn strøm fra EWII er CO2 neutral el

CO2 neutral el

EWII indkøber grønne oprindelsesgarantier svarende til vores elkunders årlige forbrug af el.

Det er din sikkerhed for, at den producerede mængde strøm er fra vedvarende energikilder - din garanti for CO2-neutral og bæredygtig strøm. 

Garantierne udstedes af det selvstændige statslige selskab Energinet, der ejer og driver dansk energiinfrastruktur. 

Forbrugerombudsmanden godkendte i efteråret 2020, at man må kalde el baseret på vedvarende energikilder og oprindelsesgarantier for grøn strøm. 

Bliv klogere på CO2-neutral og grøn strøm