Bestil grøn el fra EWII

Pige i værksted, som står med elkabel i hånden. Grøn el med el abonnement fra EWII. Køb el her.
Uanset om du bor i Trekantområdet, København, Aalborg eller et helt fjerde sted, kan vi levere miljøvenlig el til fornuftige og gennemskuelige priser.
  • Ingen binding

  • 0 kr. i oprettelse

  • Uden forudbetaling

Vælg det elprodukt, der passer dig

Din pris afhænger af, om du bor vest eller øst for Storebælt, om du bor i hus eller lejlighed og dit forbrug af el.

Din tilfredshed betyder meget for os

Mand kigger på sin elregning i sit køkken, og undre sig over hvorfor den er blevet så høj.

Forudbetalt el er ikke fair

Oplever du også ekstraordinære høje aconto opkrævninger fra din leverandør af el lige nu?

Så er du ikke elkunde hos os.

Vi kræver ikke, at du skal betale for et elforbrug flere måneder frem i tiden. Man skal vel have forbrugt noget før det kan kaldes et forbrug?

I vores verden svarer det til, at du opkræves forudbetaling på dit abonnement hos Netflix, fordi sæson 2 af den serie du ser udkommer om et par måneder. 

Det synes vi ikke er fair – især lige nu, hvor priserne på el er så høje. Vi fakturerer derfor månedligt med tilbagevirkende kraft for dit faktiske forbrug.

Så undgår du også, at din elregning pludselig løber løbsk.

Graf over prisudvikling på el. El priser svinger op og ned afhængig af om du har en fast eller variable pris

Hvorfor er elprisen så høj lige nu?

Ligesom på aktiemarkederne går det op og ned priserne på el på elbørsen. De historisk høje priser skyldes den gamle sang om udbud og efterspørgsel, men med et nyt omkvæd om vejret, årstiden, EU politik, infrastruktur og vedvarende energi i vores nabolande. Alt sammen noget der øger prisen på el.

De største årsager til prisstigningerne på el finder vi i den tørre sommer i Norden, og de vindfattige måneder i Europa. Det påvirker prisen på vedvarende energi fra vand- og vindkraft. Også den sorte del af dit el stiger i pris, og det primært grundet råvaremangel og EU’s CO2-kvoter.

For ja – selvom du køber grøn strøm, så vil noget af din el blive leveret som sort strøm. Det gælder for alle elhandlere. Hævdes andet passer det ikke. Forskellen ligger i om udbyderen ved årets udgang kompenserer den sorte del via køb af oprindelsesgarantier på 100 % certificeret vedvarende energi, og dermed kan kalde sig leveringsdygtig af den grønne strøm.

Det kan vi.

Godt at vide om el

Du skal vælge EWII som din leverandør, fordi du hos os altid får gennemskuelige priser – og fordi vi sikrer, at du til enhver tid har en lav elpris. Du får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil leverandør med mere end 150 år på bagen.

  • Ingen skjulte gebyrer og ingen binding
  • Bestil på 2 minutter og så klarer vi resten

Du skal dog være opmærksom på, at nogle leverandører i kontrakterne kræver, at opsigelsen sker skriftligt direkte fra dig som kunde. Derfor anbefaler vi, at du sender en skriftlig opsigelse til din tidligere leverandør.

Det er nemt at skifte selskab – ligegyldigt, om du skal flytte eller blive boende

  • Kræver ingen installationer
  • Skiftet sker helt automatisk
  • Vi afmelder dit gamle abonnement

Ligegyldigt om du skal flytte eller bliver boende på din nuværende adresse, er det nemt og hurtigt at skifte selskab, og det kræver ikke noget af dig. Du skal blot foretage en bestilling på vores hjemmeside, og så klarer vi resten. Vi afmelder dit gamle abonnement og sørger for, at du automatisk skifter til at købe el fra EWII fra den aftalte dato. Det kræver ingen installationer, og der er ikke nogen overgangsfase mellem dit gamle og nye selskab – og hvis du vil ændre dit produktvalg, så har du altid frit produktvalg hos os.

Vores mission: Gennemsigtige produkter og priser

Mange synes, at produkter og priser på elmarkedet er uigennemskuelige. Vi har derfor gjort det til vores mission at gøre vores produkter og priser simple og nemme at forstå.

Som kunde hos EWII får du, hvad du ser. Alle omkostninger er inkluderet i den pris, du ser, og vi gemmer ikke noget under ”det med småt”. Vi giver dig nogle af markedets laveste priser - uden binding. Du kan til enhver tid opsige dit abonnement hos EWII med et varsel på løbende måned + en måned - uden et opsigelsesgebyr.

Grøn strøm - en af livets selvfølgeligheder

Alle vores elprodukter er grønne. Uanset hvilken elaftale du vælger, sender du klimaet en kærlig tanke. Kun via en høj efterspørgsel på bæredygtig el, ændrer udbuddet sig af grøn strøm i det danske elnet. Hos os gør dit grønne elforbrug en forskel. 

Elprisen svinger hele tiden. Derfor kan du ikke ud fra den nuværende elpris vurdere, hvilken elaftale der kommer til at koste dig mindst i det lange løb. Du bør i stedet vælge din elaftale ud fra, om du tror på prisstigninger på elmarkedet, og hvor vigtigt det er for dig at kende din månedlige pris.

​Grøn El til Indkøbspris: Prisen varierer og følger markedsprisen på el

Med Grøn Indkøbspris betaler du en variabel pris, der følger markedsprisens udvikling time for time. Du vil derfor i nogle perioder betale en højere elpris end den faste elpris, mens andre vil være billigere. Over de seneste år har vores variable produkt været den billigste løsning.

Produktet er et godt valg til dig, som tænker over, hvornår du bruger din strøm eller kan flytte dit elforbrug til de billigste timer på døgnet f.eks. ved at sætte vaskemaskinen til at vaske om natten. 

Grøn Fremtid: Vores grønneste elprodukt

Med Grøn Fremtid får du samme fordele som med Grøn Indkøbspris, men med i din elaftale følger en løbende donation til ekstra klimaindsats via direkte støtte til miljøprojekter. Du får desuden direkte adgang til vores prisreducerende energirådgivning.

Grøn Fastpris: Du kender din pris på el

Med Grøn Fastpris låser du din pris og betaler en fast kWh-pris i hele perioden. Med en fast pris ved du præcist, hvad du kommer til at betale i perioden. I et marked med stigende priser, vil der være en besparelse over tid, mens der i et faldende elmarked i gennemsnit betales en lidt højere pris.

Grøn Standard el: Vores mest populære elprodukt

Grøn Standard el er vores mest populære elaftale. Den er til dig, som gerne vil have en variabel pris, der følger markedet, men som også gerne vil vide, hvad du skal betale hvert kvartal. Her følger elprisen fortsat elmarkedets udvikling, men prisen fastsættes hvert kvartal, så du ved, hvad du skal betale tre måneder frem i tiden. Standard el er en god løsning, hvis du ikke ved, hvad du skal vælge eller ønsker en mellemting mellem Grøn Fastpris og Grøn indkøbspris.

Er du i tvivl om, hvilket elprodukt du skal vælge, så er vores kundeservice klar til at hjælpe dig på 70 55 55 55.

Se mere om vores elprodukter og elpriser.

Du skal henvende dig til den elleverandør, du ønsker at indgå en elaftale med.

Ønsker du at skifte til EWII, kan du ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55 eller bestille el på vores hjemmeside. Så sørger vi for, at du automatisk bliver flyttet over til os.

Vi oplever dog, at enkelte eludbydere kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke at personligt opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du også selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentation for din opsigelse.

Har du brug for råd og vejledning til valg af elaftale eller opsigelse hos nuværende udbyder, kan du læse mere om vores elprodukter eller ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55.

• Fortrydelsesret: Du har altid 14 dages fortrydelsesret på bestillingen.

• Opsigelse: Du kan altid opsige eller ændre dit elprodukt med et varsel på løbende måned + en måned.

• Modtagelse af regning: Vi anbefaler, at du tilmelder dig digital post, så du modtager din regning og anden vigtig information direkte i Selvbetjeningen. Ved tilmelding til digital post har du mulighed for gebyrfri betaling ved tilmelding til MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling. Betaling via Betalingsservice koster 5,75 kr. pr. regning og betaling med girokort koster 49 kr. pr. regning.

• Rykkergebyrer: Hvis betalingen sker efter sidste rettidig indbetalingsdato, er EWII berettiget til at pålægge rykker- og inkassogebyrer. Se vores gebyrliste her.


Se vores aftalevilkår her

 

Vindmøller i bevægelse

Grøn el fra dit energiselskab

Vi tilbyder kun grøn el. Det gør vi, fordi vi gerne vil være med til at gøre en forskel i den grønne omstilling.

Vil du også sende miljøet en kærlig tanke?

Spørgsmål om grøn el

Hos EWII er vi vilde med, at grøn el kan gøre en forskel i den grønne omstilling af vores samfund. Derfor vil vi gerne, sammen med dig som elkunde, sørge for, at flere vælger den grønne el, og dermed er med til at sørge for en bæredygtig fremtid.

Vi er nysgerrige på, hvad vi kan drive det til sammen. Vi tager ansvar, men har brug for fællesskabet for at lykkedes. EWII alene kan ikke gøre Danmark mere grøn. Vi har brug for din hjælp.

Dårlig samvittighed over tændte lys og tvivl om energiforbrugets type og størrelse fylder hos mange. Måske ikke i hverdagen, men når vi finder et roligt øjeblik og tænker over det. Viljen til at ’ville gøre noget’ for klimaet er der, men en personlig indsats kan virke utilstrækkelig i det større billede. 

Når du vælger grøn el hos EWII, gør du noget godt for miljøet, når du tænder for din stikkontakt. Du bliver en del af det grønne fællesskab af elkunder i EWII, hvis samlede elforbrug skal dækkes af el fra vedvarende energikilder. Jo flere kunder der efterspørger bæredygtigt el, jo mere grøn el fra vedvarende energikilder produceres der.

Vælger du EWII til som leverandør af din el, er du samtidig med til at sikre, at en større mængde af strømmen i det danske elnet skifter farve fra sort til grøn.

Grøn el er elprodukter, der er produceret på vedvarende energikilder. Vedvarende energikilder er f.eks. vindmøller, solceller og vandkraft. Vedvarende energikilder adskiller sig fra fossile brændstoffer, som f.eks. kul, gas og olie, ved at være CO2-neutrale.

Læs mere om vedvarende energi her

Forbrugerombudsmanden godkendte i efteråret 2020, at man må kalde el baseret på vedvarende energikilder for grøn el. 

Privat 
Merprisen for grøn el er 0,815 øre inkl. moms pr. kWh. En gennemsnitlig dansk husstand bruger ca. 4.500 kWh på et år, så grøn el vil stå dig i lige over 3 kr. pr. md. ved et gennemsnitsforbrug. 

Erhverv 
Merprisen for grøn el pr. kWh er 0,65 øre ex. moms. Ved et årligt forbrug som erhvervskunde på f.eks. 10.000 kWh, koster grøn el under 5,50 kr. om måneden.

Er du erhvervskunde, har du mulighed for at vælge Vindstrøm i stedet for grøn el, og har desuden mulighed for at få et certifikat tilsendt, som kan printes og udstilles.

Hos EWII har vi valgt udelukkende at tilbyde grøn el for at støtte op om den grønne omstilling, og på sigt udfase den miljøskadelige energi fra fossile energikilder. Den såkaldte sorte el.

Kun via fællesskabet opnår vi den fair pris for de grønne certifikater, der er med til at sikre produktionen af vedvarende energi til det danske elnet. 

Trekløvere

Elprodukt med to grønne blade

Indholdet i elproduktet Grøn Fremtid fra EWII bygger på direkte anbefalinger fra Rådet for Grøn Omstilling.

Foruden klimavenlig el, følger der både uvildig energirådgivning og løbende donation til klimaindsatser via projekter verificeret igennem gængse internationale standarder hos Gold Standard.

Størrelsen på donationen afhænger af dit elforbrug, og er det grønneste elprodukt vi har på hylden.

Vi er derfor også specielt stolte af, at Grøn Fremtid er blevet tildelt de eftertragtede to grønne blade i forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm.

Læs mere om mærkningsordningen og Grøn Fremtid

Forbrugerombudsmandens mærkning for grøn strøm - et blad

Hvad betyder de grønne blade?

Vi kan ikke bare kalde vores strøm for grønt. Det er der ingen leverandør af el, der kan. Udbyderen skal kunne dokumentere, at den grønne strøm kommer fra vedvarende energikilder.

Betegnelsen grøn strøm er underlagt dokumentationskrav fra Forbrugerombudsmanden, og er dermed din garanti for bæredygtig el. Du kan gå i dybden med ordningen her.

Mærkningen består af grønne blade.  

  • 1 blad betyder, at strømmen er baseret 100 % på vedvarende energikilder.
  • 2 blade betyder, at strømmen leveres 100 % fra vedvarende energikilder, samt at udbyderen foretager yderligere klimatiltag med en ikke ubetydelig klimaeffekt.

Alle elprodukter fra EWII har som minimum et grønt blad, og et enkelt elprodukt har endda opnået to blade.

Grøn strøm fra EWII er CO2 neutral el

CO2 neutral el

EWII indkøber grønne oprindelsesgarantier svarende til vores kunders forbrug af el.

Det er din sikkerhed for, at den producerede mængde strøm er fra vedvarende energikilder - din garanti for CO2 neutral og bæredygtig strøm. 

Garantierne udstedes af det selvstændige statslige selskab Energinet, der ejer og driver dansk energiinfrastruktur. 

Bliv klogere på CO2 neutral og grøn strøm