Comwell Kolding har styr på deres energidata

Siden 2006 har Comwell Kolding arbejdet systematisk med at indsamle deres energidata. På den måde har hotellet både sparet udgifter og reduceret sit energiforbrug.

Ved at fokusere på energiforbruget har Comwell Kolding på 8 år sparet 37 % på deres elforbrug og 24 % på deres varmeforbrug. Det svarer til en samlet årlig reduktion af deres CO2 udledning på 400 ton.

EWII begyndte med en grundig gennemgang og dataopsamling af energiforbrugende udstyr. Ved at indføre databaseret energiledelse kan hotellet visualisere deres energidata, få en fast månedlig rapport samt en prioriteringsliste og beslutningsgrundlag for energibesparende tiltag.

De store besparelser er resultatet af, at hotellet har fundet de mest optimale energimæssige driftssituationer.

Med energistyringssystemet OMEGA EMS har Bjarne mulighed for at overvåge forbruget 24/7/365, uanset hvor han befinder sig. Det giver mulighed for en fleksibel arbejdsgang og for hurtigt at sætte ind, hvis der er udsving i energiforbruget.

Det er utroligt tilfredsstillende at følge tallene måned efter måned og få bekræftet, at energiforbruget er faldende.

Bjarne Hedegaard

Ejendomsansvarlig hos Comwell Kolding
Comwell Hotel Kolding

Succesen føres videre

Comwell Hotels består af 15 hoteller i Danmark og 1 i Sverige, og hos dem er bæredygtighed et vigtigt omdrejningspunkt i deres forretning. Derfor fokuserer de på at reducere deres energiforbrug.

Da succesen med databaseret energiledelse var så stor hos Comwell Kolding, har hotelkæden siden indført det på alle deres hoteller i Danmark. Det bliver også indført ved overtagelse af eksisterende hoteller, og når Comwell får bygget helt nye hoteller.

”Vi samarbejder stadig med EWII Energirådgivning, fordi vi optimerer og finpudser på de 15 hoteller i Danmark. Jeg er stolt af at kunne videregive vores erfaringer, når vi udvider, ombygger eller overtager nye hoteller”, siger Bjarne Hedegaard.

De seneste seks år har alle deres hoteller tilsammen reduceret el, vand og varmeforbrug med mere end 20 %. For fremtiden har de et mål om at reducere med yderligere 2 % om året.

Konkurrencemæssig fordel

Ved at sætte fokus på energien og arbejde med en grønnere profil har Comwell Hotels en konkurrencemæssig fordel. For 3. år i træk modtog de i 2021 prisen for "Danmarks mest bæredygtige hotelkæde.

Skal vi hjælpe dig med at spare på energien?

Kunne du også tænke dig en gennemgang af dit energiforbrug i din virksomhed, så tøv ikke med at kontakte os. Du kan også klikke på "Ring mig op", så kontakter vi dig til en uforpligtende snak.

 

Ring mig op

Mand arbejder ved sin computer

Produkt

Databaseret energiledelse

Virksomheder kan opnå store besparelser gennem grundig gennemgang af energiforbrugende udstyr samt visualisering af energidata.