Skift til LED belysning

Det vil gavne både din økonomi, miljøet og dine medarbejdere.

Belysning er et af de områder, hvor de fleste virksomheder nemt kan spare på energien. For rigtig mange virksomheder vil det være en fordel at skifte til LED belysning. Faktisk går 20-40 % af elforbruget til belysning, fordi der bruges energitunge lyskilder som lysstofrør og halogenspots.

Udover at LED teknologien er den mest energieffektive og fremtidssikrede belysningskilde på markedet, så er det en god investering for både miljø og bundlinje.

Ved at udskifte eksisterende lyskilder til LED belysning nedbringer du CO2-forbruget, sparer på energiforbruget, nedbringer din virksomheds elregning og forbedrer indeklimaet for dine medarbejdere.

Skift til LED belysning

Fordele ved LED lyskilder

  • LED-lys tænder med det samme og har med det samme det ønskede lysniveau.
  • Med LED-lyskilder er der flere valgmuligheder for lysets egenskaber, f.eks. om det skal være varmt eller koldt.
  • LED lyskilder bruger 4-5 gange mindre strøm end halogenpærer. Det giver en besparelse på mere end 1.000 kr. i løbet af en enkelt LED pæres levetid.
  • Med LED lyskilder slipper du for at skifte pærer eller lysstofrør så ofte. LED-lyskildernes levetid er nemlig meget længere end andre lyskilders. Et LED-lysrør af god kvalitet holder 50.000 timer eller mere. Det svarer til 17 år ved 8 timers brug hver dag – året rundt
  • LED lyskilder indeholder ikke kviksølv. Det gør sparepærer og lysstofrør.

Udskifter du en større mængde lyskilder til LED, er der mulighed for at søge om energitilskud via Energistyrelsen.

Få den helt rette belysning til dit erhverv

Belysning har en stor betydning for indeklimaet. Alle afdelinger i en virksomhed har brug for god belysning for at opretholde en god trivsel og produktivitet blandt medarbejderne. Det er uanset om der er tale om kontor- eller lagerbelysning og lys i produktionen. Et godt lysforhold har nemlig stor betydning for medarbejdernes arbejdsbetingelser og for det samlede arbejdsmiljø – og bør tilpasses til det arbejde, der udføres.

Godt lys på arbejdspladsen fremmer nemlig ikke kun medarbejdernes velvære, men er i høj grad med til at øge produktionsniveauet. Dårlige lysforhold kan på sigt have negativ indflydelse i form af træthed og hovedpine, hvilket også vil nedsætte medarbejdernes effektivitet og produktivitet.

Har din virksomhed allerede skiftet til LED?

Der er sket meget med LED-teknologien de seneste år. De LED lyskilder der findes i dag, er langt mere energivenlige og effektive end de ældre LED lyskilder. Så en udskiftning kan være aktuel og en fordel – også i forhold til levetiden.

LED armaturer close up

Case

LED armaturer mindsker udgifterne

Produktionshallerne hos LM Wind Power i Kolding har fået nye LED armaturer med store besparelser til følge.