Spar penge på varmeregningen

Få 7 nemme måder hvor virksomheder kan spare på varmeregningen.

Varme er blevet dyrt, fordi der mangler energi i Europa. Om lidt banker vinteren på døren, og vi har brug for at stå sammen om at spare på energien – også på arbejdspladsen. Vi har samlet 7 relevante sparetips, som kan bidrage til et lavere varmeforbrug, så din virksomhed kan spare på varmeregningen. Og dermed undgå en dyr varmeregning. 

Udover at spare penge gør din virksomhed også miljøet en tjeneste og sender samtidig et grønt signal til omverdenen.

De 7 varme sparetips er:

#1 Udskift de fossile brændsler

Din virksomhed får den største besparelse ved at skifte dit gas- eller oliefyr ud med fjernvarme eller en luft til vand varmepumpe. Det er både en billigere varmeløsning, og så er den også bedre for miljøet.

Hånd drejer på radiator

#2 Sænk temperaturen

Er du klar på et nemt tip til at spare på varmen? Sænk temperaturen! Ved at sænke temperaturen i din virksomhed med én enkelt grad, kan du spare op til 5 % på din varmeregning. Vi anbefaler, at temperaturen ligger mellem 18-21 grader. Men er temperaturen allerede mellem 18-21 grader, kan du spare op til 5-6 % på dit varmeforbrug blot ved at dreje termostaten et par hak ned.

Husk at informere dine medarbejdere, så de kan have en varm bluse liggende på arbejdspladsen, til de køligere dage.

#3 Sænk temperaturen om natten og i weekenden

En oplagt mulighed for at spare på varmeregningen er, at du sænker temperaturen med et par grader om natten og i weekenden, når virksomheden står tom. Dog skal du være opmærksom på ikke at sænke temperaturen for meget. Så kan du komme til at bruge ekstra energi på at varme alting op igen, hvilket i værste fald kan gøre varmeregningen højere.

#4 Dæk ikke radiatorerne til

Stiller du kontormøbler eller andet foran dine radiatorer, så sørg for, at den kan tage varm luft ind fra bunden, varme luften op og kaste den ud for oven – så sparer du på varmen. Der skal altså være luft rundt om radiatoren.

Hvis der ikke er det, vil det gøre radiatoren mindre effektiv, fordi cirkulationen af varm luft rundt i rummet nedsættes. Det samme gælder termostaten. Den skal holdes fri, da der ellers kan være risiko for, at radiatoren fejllæser temperaturen og derfor stopper med at varme. I det hele taget bør du sørge for, at en radiator har et vist frirum for at fungere optimalt.

#5 Luft ud på kontoret

Det kan gøre opvarmningen mere effektiv, hvis du lufter ud. Det skyldes, at udluftning giver lav fugtighed, og så får radiatorerne hurtigere varmet kontoret op til den ønskede temperatur. Det modvirker samtidig et fugtigt indeklima. En hurtig udluftning med gennemtræk er bedst, men overvej at skrue helt ned for termostaterne, imens du lufter ud, så de ikke overkompenserer for den pludselige kulde.

#6 Indvendig og udvendig solafskærmning

Om sommeren kan en udvendig solafskærmning reducere en bygnings varmeforbrug samtidig med, at indeklimaet bliver væsentlig forbedret. Med automatisk styring af den udvendige solafskærmning bliver der taget højde for solens intensitet og vindhastigheden. Det gør det også muligt at tage højde for, hvornår der er nogen i bygningen, og hvornår der ikke er.

Om vinteren kan der være nogle nemme kroner at spare på varmeforbruget ved at anvende enten lameller, persienner eller gardiner. Det kræver en indsats og en fast rutine fra medarbejderne, hvor de trækker gardinerne for om eftermiddagen, når de går hjem fra arbejde for at holde på varmen. Og trække dem fra om morgenen for at lukke solen ind og varme bygningen op.

#7 Luk dørene

Et simpelt, men effektivt råd er at lukke dørene ind til kontorer og mødelokaler mm. Det kan være medarbejderne lukker dørene, når de går hjem fra arbejde, eller at rengøringspersonalet gør det, når de er færdige med at gøre rent. Så holder du på varmen i rummet.

Du kan vælge at følge alle sparerådene eller kun udføre nogle af dem.

Produkt

Lej en midlertidig mobil varmepumpe

En mobil varmepumpe giver dit fjernvarmeselskab mulighed for at forsyne områder med grøn varme, indstil der er udlagt distributionsnet til fjernvarme.