Interesseret i en variabel elpris?

Med Grøn variabel elpris bliver elprisen fastsat time for time på den nordiske elbørs
Med Grøn Variabel betaler din virksomhed den aktuelle elpris, da prisen fastsættes time for time på elbørsen.
 • Aktuel elpris

 • Udnyt udsving

 • Fleksibel løsning

Hvad betyder variabel elpris?

Med en Grøn variabel elaftale opnår din virksomhed en variabel elpris time for time. Prisen fastsættes på spotmarkedet dvs. den nordiske elbørs, Nord Pool, på baggrund af udbud og efterspørgsel. Da prisen fastsættes på spotmarkedet kaldes variabel el også tit for spot el.

Det betyder, at I altid betaler den aktuelle elpris. I vil derfor kunne opleve prisudsving, fordi prisen blandt andet bliver fastsat af vandkraftproducenternes ressourcesituation og belastningen på elkablerne. Det betyder også, at det kan være sværere at budgettere omkostningerne på din virksomheds elforbrug. 

Elprisen er ofte billigst, når færrest bruger strøm. Derfor får I prisfordele, hvis din virksomheds elforbrug ligger på de tidspunkter af døgnet, hvor andre - især private - anvender mindst strøm. Grøn Variabel er især interessant for virksomheder, der bruger meget strøm om aftenen og om natten. 

Historisk set har variabel elpris givet den laveste pris på køb af el. På længere sigt vil Grøn Variabel derfor være billig el til erhverv, men I vil kunne opleve store udsving. Set over de seneste år har der været store besparelser ved at vælge Grøn Variabel. 

En Grøn variabel elaftale kan have en løbetid på 1 til 5 år med mulighed for at ændre aftalen til en Grøn fastpris elaftale inden for den aftalte periode.

Den samlede pris for Grøn variabel el kendes efter den 6. hverdag i måneden efter levering.

Bestil Grøn variabel

Ønsker du en variabel elpris til din virksomhed, så er Grøn variabel det rigtige elprodukt til din virksomhed.

 

Bestil Grøn Variabel

Fordele ved en variabel elpris

Det får din virksomhed med Grøn variabel.

 1. Udnyt udsving

  Du har mulighed for at udnytte udsving i priserne på elmarkedet time for time.
 2. kWh prisen

  kWh-prisen er baseret på timeprisen på elbørsen.
 3. Strømforbrug

  Det er en fordel af at have et stort strømforbrug i aften- og nattetimerne.
 4. Afregning

  Din virksomhed afregnes efter faktisk forbrug på timebasis.

Hvordan beregnes prisen på Grøn Variabel?

Grøn Variabel el regnes ud fra en gennemsnitsprofil for netområdet. Prisen udregnes time for time, som et gennemsnit af alle kunders forbrug i netområdet ganget med timepriserne på den nordiske elbørs, Nord Pool + det aftalte tillæg under ”aftalt pris”.

Se prisudviklingen på Grøn variabel

Læs om fordelene ved at få el til erhverv hos EWII

Kontakt os og få rådgivning om variabel elpris

Ønsker du en variabel elpris til din virksomhed, og vil du gerne vide mere? Så er du velkommen til at kontakte os på 73 63 30 10.

Vi kan også hjælpe dig med en gennemgang af din virksomheds nuværende elaftale.

Ofte stillede spørgsmål

Nord Pool er den nordiske elbørs, hvor stort set al strøm handles. Elbørsen omfatter Danmark, Norge, Sverige, Finland og Tyskland. De 5 lande har liberaliseret deres elmarkeder, som pålagt af EU, og har ved hjælp af den fælles børs etableret et fælles elmarked. Børsen er den markedsplads, hvor aktørerne i engrosleddet mødes og handler strøm, som de så kan videresælge til forbrugerne.

I gennemsnit handles 80-90 % af det danske forbrug på Nord Pool. Samlet handles over 60 % af det nordiske forbrug på Nord Pool, hvilket betyder, at Nord Pool er Europas mest likvide elbørs. Resten af strømmen handles blandt andet på langtidskontrakter.

Læs mere om Nord Pool

I Danmark har elmarkedet været frit siden 2013. Det betyder, at du frit kan vælge den elleverandør, du ønsker. Derimod kan du ikke selv bestemme jeres elnetselskab - altså det selskab, som ejer det fysiske elnet, hvor din virksomhed ligger. Det vil være det samme, uanset hvilket elselskab du vælger.

Hos EWII rådgiver vi om produktvalg inden for køb af el ud fra jeres virksomheds adfærdsprofil og volumen. Derved sikrer vi jer den bedste elaftale i forhold til jeres virksomheds behov og forbrug af el, der afspejler sig på bundlinjen og rådgiver jer til en effektiv udnyttelse af virksomhedens energiforbrug - den direkte vej til økonomiske besparelser.

Hos os får I altid gennemskuelige elpriser – og vi sikrer, at I til enhver tid har en lav elpris. I får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil elleverandør med mere end 150 års erfaring.

El forbrug under 50.000 kWh/år

Ved et mindre forbrug på under 50.000 kWh om året har din virksomhed flere elprodukter at vælge imellem, når du skal lave en elaftale hos EWII. Der er nemlig forskel på, om du foretrækker tryghed eller er risikovillig.

Se elprodukter og priser til mindre forbrug

El forbrug over 50.000 kWh/år

Har din virksomhed et årligt elforbrug på over 50.000 kWh? Og vil du høre mere om vores elpriser, og hvordan vi kan hjælpe dig med billig strøm? Så kan du bestille el til din virksomhed ved at kontakte os på 73 63 30 10.

Som elkunde hos EWII bliver din virksomhed afregnet én gang om måneden for det faktiske forbrug. Det betyder i praksis, at du først betaler for din virksomheds elforbrug, når du har brugt strømmen. Det vil sige ingen aconto afregning. 

Se regningseksempel og betalingsmetoder

Som elkunde hos EWII har du adgang til EWII Selvbetjening, hvor du kan:

 • Se energiforbrug og følge udviklingen
 • Tilmelde forbrugsovervågning (kræver fjernaflæst elmåler)
 • Se regninger og årsopgørselse
 • Tilmelde driftsinfo (SMS/e-mail) - gælder kun Trekantområdet

Se film og find ud af, hvordan du logger ind

 

Energioptimering

6 råd til at spare på elregningen

Hvis din virksomhed ønsker at spare energi og penge, så får du her 6 spareråd til, hvordan I kan spare på strømmen.