God økonomi i sol- og vindstrøm

HM Systems i Haderslev har fået installeret solceller på taget. Og det er der god økonomi i. EWII står for driften af anlægget og sørger for, at der er balance mellem produktion og forbrug. Nu får virksomheden grøn strøm fra vindens susen og solens stråler.

HM Systems er specialister i industriel etikettering og bestræber sig på at nedbringe sit eget klimaaftryk. Det er én af årsagerne til, at de har fået installeret solceller på taget.

En anden årsag er stigende krav fra samarbejdspartnere om en grønnere profil. Og her hjælper det i regnskabet, at den strøm de bruger kommer fra vedvarende energikilder.

Endelig har HM Systems også et økonomisk incitament for at få installeret solceller på deres tag. En PBA-aftale (Produktbalanceansvarlig) med EWII, har gjort hele processen til en ukompliceret affære. EWII håndterer driften af anlægget, imens HM Systems kan koncentrere sig om sin kerneforretning. Og det står hurtigt klart, at det er en løsning, som kan anbefales.

”Jeg kan klart anbefale andre at prøve det her med solceller. Vi har haft et godt samarbejde med Solarpark, som har etableret anlægget. Og med EWII, som drifter anlægget, siger Torsten Nyvang Olsson, CFO hos HM Systems.”

Video

Hør hvad en PBA-aftale betyder for HM Systems

Det der sker med overproduktionen er, at EWII køber det retur til en markedspris. Så i stedet for, at det går til spilde, så får vi en lille pose penge retur.

Torsten Nyvang Olsson

CFO hos HM Systems

En fornuftig investering

Anlægget har rundt regnet kostet en million, og den investering har en tilbagebetalingstid på 7 år. Produktionen fra anlægget er nok til, at HM Systems får dækket cirka en tredjedel af deres eget forbrug.

Den resterende produktion sker i timer, hvor fabrikken ikke selv kan udnytte det. Men det er der råd for. Her køber EWII strømmen af HM Systems og sælger det videre i markedet. Så der er ingen produktion, der går til spilde.

Hvorfor er det en fordel for virksomheder at have en grøn profil?

Et godt partnerskab

Der er også tilfælde, hvor anlægget ikke producerer tilstrækkeligt med strøm til at dække HM Systems behov. Som en del af samarbejdet har HM Systems derfor indgået en kontrakt med EWII om køb af strøm.

”EWII har hjulpet os med kontrakter på køb og salg af el. Og her har de været konkurrencedygtige i forhold til andre udbydere, som vi også har spurgt”, siger Torsten Nyvang Olsson, CFO hos HM Systems.

Strømmen som bliver indkøbt til HM Systems er produceret fra vindmøller. Derfor er det også med til at opretholde den grønne profil hos virksomheden i Haderslev.

Læs mere om PBA-aftaler

 

Mand præsenterer

Produkt

Elaftale til virksomhed med stort forbrug

Med den rette elaftale kan din virksomhed kontrollere og reducere jeres energiomkostninger. Det kræver dog konstant overvågning af elmarkedet og præcis timing, når du indgår en aftale - og det kan vi hjælpe din virksomhed med.