Billig el til erhverv til timepris

Timepris el til erhverv
Timepris el er til virksomheder, der har mulighed for at bruge strømmen, når den er billigst.
 • Variabel timepris

 • Udnyt udsving

 • Spar på elregningen

Få el til erhverv til timepris

Timepris er en elaftale, hvor prisen følger elmarkedet time for time og afregnes til her-og-nu-prisen. Denne elaftale henvender sig specifikt til virksomheder med et elforbrug under 50.000 kWh om året. For at drage fordel af denne ordning skal virksomheder være villige og i stand til at flytte deres elforbrug til tidspunkter på døgnet, hvor timeprisen på el er lavest, hvilket resulterer i en lavere kWh-pris på el.

Med Timepris betaler din virksomhed den variable timepris på den nordiske elbørs Nordpool plus et fast spottillæg på 3 øre pr. kWh. Elaftalen afregnes variabelt på timebasis.

Ved bestilling er den viste pris beregnet som et gennemsnit af den seneste måneds timepriser fra den nordiske elbørs Nordpool plus tillægget på 3 øre pr. kWh.

Denne elaftale giver din virksomhed mulighed for at optimere omkostningerne og spare penge, især når elprisen er lav. Historisk set har det vist sig at være den mest økonomisk fordelagtige løsning for vores kunder.

Bestil en elaftale med timepris

Kan din virksomhed tilpasse energiforbruget til perioder med den billigste elpris, er Timepris den ideelle løsning. Med Timepris betaler du den aktuelle spotpris time for time plus et tillæg på 3 øre pr. kWh. Aftalen er velegnet til virksomheder, der vil satse på en mulig gevinst i et faldende elmarked, men som samtidig er villige til at acceptere de til tider store prisudsving.

På din opgørelse vil du blive faktureret for den gennemsnitspris, som du har haft i den aktuelle periode beregnet ud fra dit faktiske forbrug time for time.

Bestil Timepris

Sådan fastsættes spotprisen

Timepris eller spot elpris er den aktuelle markedspris, der justeres på timebasis og gælder for alle 24 timer på et døgn. Priserne varierer betydeligt fra time til time og kan svinge med flere hundrede procent inden for et døgn. Det medfører store udsving i elprisen over en given periode, men historisk set har det vist sig at være den mest økonomisk fordelagtige løsning. Det er vigtigt at bemærke, at denne aftale kan konverteres til en anden med kort varsel, hvis det viser sig at være fordelagtigt for din virksomhed undervejs.

Timepris er den optimale elaftale for dem, der ønsker at følge elprisen time for time. Det kan være ideelt, hvis virksomheden har mulighed for at fordele elforbruget til tidspunkter, hvor elprisen er lavest. Det er især en fordel for virksomheder, der har det største elforbrug om natten, i weekenderne eller hvis elforbruget er jævnt fordelt over døgnet.

Vi køber strøm direkte fra den nordiske elbørs, Nordpool, hvor elpriserne bliver fastlagt time for time. Spotprisen på el følger principperne om udbud og efterspørgsel. Udbuddet af el påvirkes primært af vejret, da produktionen af vedvarende energi fra solceller og vindmøller er afhængig af vind og sollys. Spotprisen på el falder derfor, når disse faktorer er gunstige.

Efterspørgslen på el varierer også i løbet af dagen og påvirker dermed spotprisen. Typisk stiger prisen i de tidlige aftentimer. Den dynamik mellem udbud og efterspørgsel er afgørende for fastsættelsen af spotprisen.

Læs mere om hvad der påvirker elprisen

Overvej følgende faktorer, når din virksomhed vælger en variabel elpris:

 • Budgetmæssigt råderum: Evaluer om din virksomhed har den nødvendige økonomiske fleksibilitet til at håndtere de svingende priser i leveringsperioden.
 • Timepris og markedspriser: Elprisen varierer time for time, hvilket indebærer både stigende og faldende priser. Med Timepris betaler din virksomhed markedsprisen pr. time plus tillæg, hvilket kan medføre besparelser, især hvis du kan tilrettelægge størstedelen af elforbruget til perioder med lavere priser, som f.eks. om natten.
 • Spar penge ved at tilrettelægge elforbrug: Elprisen kan være mere fordelagtig om natten eller i andre perioder med lavere forbrug. Det kan derfor være en fordel for din virksomhed at tilrettelægge elforbruget, så det matcher disse perioder og resulterer i besparelser.

Hvis din virksomhed ønsker at kombinere udnyttelsen af de billigere timer med en miljøvenlig tilgang, kan du overveje en Grøn Timepris elaftale. Denne aftale giver ikke kun økonomiske fordele ved at udnytte lavprisperioder, men er også baseret på 100 % vedvarende energi til stor gavn for miljøet.

Valg mellem variabel eller fast pris på el?

Med en Timepris elaftale får din virksomhed en aftale, hvor den variabel elpris følger markedsprisen på elbørsen, Nord Pool. I betaler derfor den aktuelle markedspris for jeres el hver måned plus et tillæg. Da prisen svinger, kræver det en vis grad af risikovillighed.

Hvis I derimod foretrækker at undgå bekymringer om prisudsving, kan I vælge en Fastpris elaftale.

Ingen forudbetalt afregning hos os

Som elkunde hos EWII bliver din virksomhed afregnet én gang om måneden for det faktiske forbrug af el. Det betyder i praksis, at du først betaler for din virksomheds elforbrug, når du har brugt strømmen. 

Fordele ved faktisk afregning på el:

 • Din virksomhed betaler kun for den strøm, I faktisk bruger
 • Ingen større ubehagelige overraskelser på grund af afregning hver måned
 • Når din virksomhed sparer på strømmen, kan I se effekten med det samme
 • Bedre likviditet
 • Nemmere behandling af elafgiften
 • Elregningen er mere overskuelig og let at afkode

Læs mere om betaling af elregningen

Sådan skifter din virksomhed til EWII

Det er hverken svært eller tidskrævende at skifte leverandør af el. Fire nemme trin - og din virksomhed har strøm fra EWII.

 1. Vælg lokation og forbrug

  Priserne på el afhænger af, om din virksomhed ligger vest eller øst for Storebælt. Derfor er vi nødt til at kende jeres lokation og årlige elforbrug.
 2. Valg af elprodukt

  Tag stilling til, hvilken type elprodukt, der passer bedst til din virksomhed. Der er stor forskel på, om du foretrækker tryghed eller er risikovillig.
 3. Tast oplysninger

  Indtast virksomhedsnavn, adresse og CVR-nummer samt kontaktoplysninger. Tjek binding og opsigelse hos din nuværende leverandør, inden du vælger leveringsdato og betalingsform.
 4. Bekræft ordre

  Se din samlede pris og bekræft din ordre. Og så behøver du ikke gøre mere. Vi sørger for al det praktiske - også opsigelsen hos din nuværende elleverandør.
Find din pris og bestil

Ofte stillede spørgsmål og svar

Nej, det er gratis at skifte leverandør af el, og EWII klarer det hele for dig.

Kontakt en af vores energikonsulenter og hør nærmere.

Key account manager
Tine Rasmussen
tine@ewii.dk
31 71 23 44

Erhvervskonsulent
Nadia Sheikh
nash@ewii.dk
73 63 31 68

Du kan skifte leverandør med løbende måned + 1 måneds varsel, hvis din virksomhed ikke er bundet af en anden aftale. Kontakt os på 73 63 30 10 for mere information om leverandørskifte.

Hos EWII rådgiver vi om produktvalg inden for køb af el ud fra jeres virksomheds adfærdsprofil og volumen. Derved sikrer vi jer den bedste elaftale i forhold til jeres virksomheds behov og forbrug af el, der afspejler sig på bundlinjen og rådgiver jer til en effektiv udnyttelse af virksomhedens energiforbrug - den direkte vej til økonomiske besparelser.

Hos os får I altid gennemskuelige elpriser – og vi sikrer, at I til enhver tid har en lav elpris. I får 24/7/365 online selvbetjening og en stabil elleverandør med mere end 150 års erfaring.

Som elkunde hos EWII bliver din virksomhed afregnet én gang om måneden for det faktiske forbrug. Det betyder i praksis, at du først betaler for din virksomheds elforbrug, når du har brugt strømmen. Det vil sige ingen aconto afregning. 

Se regningseksempel og betalingsmetoder

Din sundhed

Et møde med Stine Kikkenborg

Stine Kikkenborg har været kantineleder hos EWII i 14 år. Hun elsker god mad – og hun bryder sig meget lidt om det modsatte.