Fjernvarme til din virksomhed

Overvejer du at få fjernvarme i din virksomhed, så klæder vi dig på med, hvad du skal vide om fjernvarme til erhverv.
  • Få miljøvenlig fjernvarme

  • Få god varmeøkonomi

  • Få en grønnere profil

Fjernvarme er en attraktiv opvarmningskilde hos private og i erhvervslivet. Både set ud fra et økonomisk perspektiv fordi fjernvarme ofte er en billigere varmeløsning end andre typer opvarmning. Men også fra et grønt perspektiv, fordi fjernvarme påvirker miljøet mindre end olie- og gasfyr.

Men hvad skal du som virksomhedsejer vide om fjernvarme som opvarmningskilde.

Myter og fakta om varmepumper

Kan jeg få fjernvarme til min virksomhed?

Selvom fjernvarme er meget udbredt som opvarmningsform i Danmark, bør du allerførst undersøge, om der er etableret fjernvarme i dit nærområde. Det kan nemlig påvirke økonomien i projektet kraftigt.

Ligger din virksomhed i et område, hvor der i forvejen er fjernvarme etableret – f.eks. hos nogle naboer, er der i de fleste tilfælde stor sandsynlighed for, at du også kan få fjernvarme. Og hvis fjernvarmen allerede er etableret i området, så vil det mindske dine udgifter betydeligt, fordi der skal mindre rør- og gravearbejde til.

Men ligger din virksomhed uden for et etableret fjernvarmeområde, kan det koste både kroner og tid, før du kan blive koblet på fjernvarmenettet. Det kan endda være, at den mest attraktive løsning er at se sig om efter et alternativ til fjernvarme.

Ligger min virksomhed i et område med fjernvarme?

Når du skal finde ud af, om der er fjernvarme i dit område, anbefaler vi, at du søger information på din kommunes hjemmeside. Her bør du kunne finde frem til de områder, hvor fjernvarmen er etableret.

Er din virksomhed beliggende i Trekantområdet, er der stor sandsynlighed for, at TREFOR Varme er dit lokale fjernvarmeselskab.

Besøg deres hjemmeside og undersøg, om du kan få fjernvarme

Sådan får du fjernvarme i din virksomhed

Fjernvarme er ikke en vare, som bare bliver hevet ned fra en hylde. Og overordnet skal du igennem følgende etaper, for at få etableret fjernvarme.

  1. Kan du få fjernvarme?

    Første etape er, at du kontakter din lokale varmeforsyning og hører om du kan få fjernvarme til din virksomhed. Du kan eventuelt researche på din kommunes hjemmeside eller hos det lokale varmeforsyningsselskab. Der er stor sandsynlighed for, at du selv kan finde alle informationer på deres hjemmesider.
  2. Få et tilbud

    Hvis der allerede er etableret fjernvarme i det område, hvor din virksomhed ligger, kan du sandsynligvis hurtigt få tilsendt et tilbud. Hvis fjernvarmen endnu ikke er etableret i dit område, skal fjernvarmeselskabet først vurdere om der er kunder nok, der ønsker at tilslutte sig fjernvarmen.
  3. Etablering

    Anlægsperioden varierer fra projekt til projekt og afhænger blandt andet af projektets kompleksitet. De fleste fjernvarmeselskaber yder ekspertrådgivning, så du bliver hjulpet bedst muligt igennem hele processen fra beslutningen er taget, til fjernvarmen er etableret i din virksomhed.
Grøn opvarmning til erhverv

Hvad koster fjernvarme til erhverv?

Hvis du overvejer at få fjernvarme i din virksomhed, så tør vi godt allerede nu gætte på en faktor, som er afgørende for dit valg – prisen. Din endelig pris for at få fjernvarme til din virksomhed afhænger af en række faktorer.

Både dine bygningers størrelse, anvendelse, varmebehov, nuværende varmeinstallation, afstand til eksisterende fjernvarmenet og hvor mange der er med til at finansiere ledningsnettet har indvirkning på den endelige pris. Fjernvarme er en kollektiv varmeløsning. Jo større tilslutning der er til at få etableret fjernvarme i et område, jo flere er der til at deles om udgifterne.

Der er altså forskel på om du driver produktionsvirksomhed, eller om du søger opvarmning til kontor- eller lagerfaciliteter. Om dine bygninger skaber overskudsvarme, som du kan drage fordel at af levere ’retur’ til fjernvarmenettet og eventuelt er der flere faktorer, der kan påvirke din endelige pris.

Det bedste råd er derfor at få en ekspertvurdering hos dit lokale varmeforsyningsselskab.

Få tilskud til etablering af fjernvarme

Private virksomheder kan søge om tilskud fra Energistyrelsen til deres energibesparende projekter. Pengene kommer fra Erhvervspuljen til energispareprojekter, som løber frem til 2029.

De energibesparende projekter kan f.eks. være en virksomhed som installerer LED-belysning eller det kan være udskiftning af et olie- eller gasfyr til fjernvarme.

Spørgsmål til ordningen kan rettes mod Energistyrelsen.

Fjernvarme til nyt erhvervsbyggeri

Står din virksomhed overfor at bygge nyt domicil, nye lagerfaciliteter eller lignende, så er det vigtigt at tænke varmekilden ind i projektet så tidligt som muligt i byggefasen. Kontakt dit lokale varmeselskab og få en snak med dem, så tidligt i processen som muligt. De er eksperterne og kan hurtigt få dig klædt godt på, til at træffe de rigtige beslutninger.

Din kommunes hjemmeside kan også være et godt sted at finde brugbare oplysninger.

Energioptimering

Spar på varmeregningen med 7 gode råd

Vi giver dig syv gode sparetips, som bidrager til et lavere varmeforbrug.