Digitalt dreamteam investerer 36 mio til global vækst

PRESSEMEDDELSER • feb 24 2017, 07:00

Energikoncernen EWII er gået sammen med stærke IT-entreprenører og iværksættere om at skabe global succes.

Det stærke team bag Digizuite, serieentreprenørerne Annette og Søren Skovbølling, den succesfulde forretningsstrateg Michael Køhn Milland, Sitecore founder Thomas Albert og energikoncernen EWII skyder tilsammen mere end 36 mio. kr. i Digizuite. Investeringen skal sikre en fortsat stærk udvikling af selskabet, som i slutningen af 2016 fik sit gennembrud på det amerikanske marked, da Gartner udvalgte Digizuite som en af verdens bedste inden for DAM (Digital Asset Management software), og Digizuite samtidig vandt store amerikanske ordrer.

Digizuite opererer på det globale marked for intelligent styring af digitalt content og effektivisering af digitale processer – et marked som er i hastig vækst. Det forventes, at markedet frem mod 2020 vokser med ca. 800% (Kilde: Markets & Markets), så Digizuite ser et stort globalt potentiale foran sig.

Digitalt indhold sætter turbo på kundeoplevelser
”Produktionen og brugen af digitalt indhold vækster eksplosivt. Faktisk er 90% af alt digitalt indhold blevet produceret inden for de sidste to år. Der spildes enorme mængder af ressourcer og tid på at søge, finde, dele og genbruge relevant viden. Tunge, manuelle processer er en stopklods for vækst. Det resulterer i øget anarki og siloer på tværs af organisationer”, udtaler Digizuites CEO Annette Lang Skovbølling.

Markedets kraftige vækst er opstået ud af virksomhedernes store behov for bl.a., at kunne kommunikere, markedsføre og vidensdele på tværs af afdelinger, lande og kanaler (både online og offline) i en global kontekst. Virksomheders succes afhænger af at kunne levere relevante kunde- og brugeroplevelser hurtigt og effektivt, og her er digitalt indhold en altafgørende ressource.

”Vi ser helt klart Digizuite, som en af de virksomheder, der vil være med til at sætte agendaen for den digitale fremtid. Det er imponerende, hvad de har skabt hen over de seneste 3-4 år, og deres timing i forhold til markedet er perfekt. Vi ser et meget stort potentiale i både markedet og i Digizuite, og dermed også for EWII,” udtaler Knud Steen Larsen, adm. direktør i EWII Koncernen.

Teknologi, digitalisering og big data er drivkraften
EWII, som er et af landets førende energiselskaber med mange stærke aktiviteter, har over de seneste år nytænkt energiselskabets rolle. Med en offensiv vækststrategi, der omhandler vækst såvel nationalt som internationalt, har EWII blandt andet investeringer på områder for ny teknologi, digitalisering og big data som fokusområder, og investeringen i Digizuite er dermed en direkte udmøntning af EWIIs strategi.

Digizuites produkt og løsninger er både af uafhængige rådgivere i branchen og af kunder vurderet som en af de bedste DAM-løsninger på markedet, og investeringen er væsentligt for EWII i relation til strategiske samarbejder og fokus på automatisering af processer.

”Vi har igennem årene oparbejdet en meget stærk position inden for energisektoren, som vi er stolte af. Men samtidig har vi hele tiden haft et godt øje til den digitale udvikling – herunder big data, og vi ser det som en helt naturlig del af vores strategi, at gå aktivt ind området for big data og digital asset management,” siger Knud Steen Larsen.

Hos Digizuite glæder man sig til at fortsætte virksomhedens stærke udvikling, der på få år er blevet en dansk succeshistorie på det internationale marked.

”Vi har arbejdet benhårdt og målrettet i mere end tre år på at skabe fundamentet til en global succeshistorie med Odense som base, men hele verden som markedsplads. Vi er meget stolte af, at førende researchers vurderer Digizuite som værende trendsettere inden for digital collaboration. På sekunder kan man producere, uploade, og levere relevant content til de rigtige brugere over hele verden. Det skaber flere muligheder for vækst og nye services,” udtaler Digizuites bestyrelsesformand Søren Skovbølling.

Om Digizuite
Digizuite er et globalt softwarehus, der hjælper mennesker og virksomheder med at forbedre digitalt samarbejde på tværs af digitale kanaler, afdelinger og lande ved hjælp af optimerede og automatiserede digitale processer.

Digizuite udvikler digital asset management systemet, Digizuite™ DAM, der giver ét samlet overblik over en virksomheds digitale mediefiler med udgangspunkt i en centraliseret kilde. Virksomheder på tværs af brancher bruger Digizuite™ DAM til at uploade, søge, håndtere, distribuere og genbruge deres digitale mediefiler (billeder, video, dokumenter m.m.) på interne og eksterne kanaler.

Om EWII
EWII Koncernen er en national energikoncern med internationale aktiviteter. Virksomheden tager aktivt del i udviklingen af fremtidens klimavenlige energiteknologier – herunder vindstrømproduktion, elkøretøjer og brændselsceller – og velfærdsteknologiske løsninger.

EWII sælger energi og tilbyder energirådgivning og køleteknik. Derudover leverer EWII el, fjernvarme, fiberbredbånd og drikkevand.

EWII er en af Trekantområdets største private arbejdspladser med mere end 570 medarbejdere og omsætter for ca. 1,8 mia. kr. om året.


FAKTA
• IT-entreprenørerne Annette og Søren Skovbølling har i løbet af to årtier haft succes med startup, opkøb og udvikling af it-virksomheder.
• Siden 2012 har duoen fokuseret på at skabe gennembrud for Digizuite i den globale markedsarena.
• Digizuite har over 500.000 brugere af deres Digital Asset Management løsninger fordelt primært på Europa og USA. Kunderne håndterer mere end 100 mio. digitale filer i Digizuite™ DAM.