Følg elpriser time for time

Timeprisen på el svinger i løbet af døgnet. Har du ikke en fast pris på dit el, kan du med fordel planlægge dit elforbrug time for time, så tunge elposter ligger i de timer, hvor elprisen er billigst. Har du den grønne kasket på, kan du samtidigt se, hvornår på døgnet der udledes mindst CO2, så du med god samvittighed kan planlægge dit elforbrug efter det.

Se den aktuelle elpris og CO2 udledning

I grafen nedenfor kan du du skifte mellem, om du ønsker at se elprisen time for time eller CO2 udledning time for time. Samt om du ønsker at se tallene for henholdsvis vest eller øst. 

Ofte stillede spørgsmål om elprisen time for time

Din elpris afhænger af, hvilken elaftale du har valgt.

Har du en flexafregnet elpris, så svinger prisen time for time. Har du derimod en fastpris aftale på el, så ligger elprisen fast i en given periode. Du kan se din elpris på din seneste regning.

Er du elkunde hos EWII finder du dine regninger i selvbetjeningen.

Den aktuelle elpris udtrykker prisen for den rå elpris. Når du modtager regningen for din strøm, vil du opleve, at der er tillagt afgifter, tillæg, nettarif og moms. Der er altså forskel på den pris, som du samlet betaler for din strøm og din rå elpris fra din leverandør af el.

Fakisk er størstedelen af din samlet elpris noget, du ikke selv har indflydelse på.  

Se, hvordan elprisen er sammensat

De aktuelle elpriser time for time oplyses inkl. moms, men ekskl. afgifter, tillæg for grøn strøm og den såkaldte nettarif. 

Nettariffen dækker over transport af el til din stikkontakt og vedligeholdelse af elnettet. Lidt ligesom når du køber en vare på nettet, og der tillægges fragt. Nettariffen bliver betalt via din elregning til dit netselskab, og her er f.eks. moms ikke et fast beløb, men svinger afhængig af, hvornår du bruger strømmen. 

Tariffen er lav, når belastningen på elnettet også er lav. Det er typisk om natten eller midt på dagen. Nettariffen er høj, når alle har brug for strøm, og belastningen på elnettet bliver derfor høj. Det er i den såkaldte 'spidslastperiode' fra kl. 17-21.

Afhængigt af hvilket elnet, der er tilknyttet din adresse, kan der også være sæsonforskel i priserne på tarifferne. Typisk er nettariffen lavere om sommeren end om vinteren.

Læs mere om nettariffer, og se hvilket netselskab din adresse hører til

Har du en elaftale med flexafregning, er en tommelfingerregel at tidsrummet kl. 17-21 om aftenen, typisk er det dyreste tidspunkt at bruge strøm på. Der er i det tidsrum de fleste lader deres elbil op, laver mad osv. Men det er med store forbehold. Der sker nemlig ting og sager på prisudviklingen for el for tiden. Den såkaldte 'spidsbelastningsperiode' er det tidsrum på dagen, hvor dit elnetselskab opkræver den højeste pris for at transportere og vedligeholde elnettet i dit område - her taler du en nettarif. Det påvirker naturligvis de samlede elpriser time for time.

F.eks. kan man ikke længere påstå, at strøm altid er billigst om natten. Heller ikke selvom nettariffen er lav i den periode på døgnet. Det har især de svingende energipriser og den politiske uro i Europa vendt op og ned på. Til gengæld gælder det stadig, at der typisk er mere grøn strøm i elnettet om natten end om dagen.

Hvor din strøm kommer fra, har også betydning for din elpris. Øst for Storebælt importeres der meget strøm fra de nordiske lande. Vest for Storebælt eksporteres en store mængder af strøm til Tyskland. Og derfor ligger elpriserne time for time mere op ad de tyske energipriser.

Læs mere om hvad der påvirker elprisen

Den allerbedste måde er selvfølgelig helt at slukke for strømmen. Hæng for eksempel dit vasketøj op i stedet for at smide det i tumbleren. Det har tøjet alligevel bedst af.

Men nogle ting skal jo være tændt, for hvem har lyst til at komme hjem til lugten fra en slukket fryser eller køleskab? Andre ting i hjemmet er upopulære at slukke. F.eks. udløser et slukket wi-fi nok ikke en gave fra børnene på fars eller mors dag. Måske har I fået elbil. Og kan man overhovedet spare på energien, når man lader elbilen?

Men hvilke ting giver den største gevinst at for slukke for? Hvor meget strøm bruger og koster dine elapparater i dit hjem? Og hvilken del af dit elforbrug betyder mest for din elgening, at blive flyttet til et andet tidspunkt på døgnet?

Læs her, hvordan du bedst sparer på strømmen og din elregning

Følg udviklingen i elpriser time for time, så du kan planlægge dit elforbrug, så du bruger strøm, når den udleder mindre CO2.

Elforbrug efter CO2-aftryk

Når du holder øje med udviklingen i elpriser time for time, har du bedre mulighed for at planlægge dit elforbrug, så du bruger strøm, når den udleder mindre CO2. Og når du netop vælger at bruge strømmen på de tidspunkter, hvor der udledes mindst CO2, så gør du noget godt for miljøet.

I vores CO2-graf her på siden kan du nemt og hurtigt få overblik over, hvornår du med fordel kan lægge dit grønnere strømforbrug. Tit vil du opleve, at de timer med mest strøm fra de vedvarende energikilder, også er de timer, hvor strømmen er billigst. Det skyldes, at el fra især vindmøller og solceller er billigere at producere og derfor også billigere at bruge.  

Så selvom du har valgt et af EWIIs grønne elprodukter, så er der tidpunkter på døgnet, hvor den er mere grøn end på andre. Og det er uanset hvilken type elaftale, du har valgt. Forvirret? Det forstår vi godt, så vi er gået mere i dybden med, hvad grøn strøm er her.

Bliv klogere på CO2 udledning

Se elpriser med EWIIs elprodukter

Hvilken elaftale passer bedst til dit forbrug?

Er du i tvivl om, hvilken elaftale du skal vælge? Vi anbefaler, at du tager stilling til, om du foretrækker at købe el til en fast pris eller en variabel timepris.

Grøn Prisloft: El med både variabel og fast elpris
Med Grøn Prisloft får du fordelene ved elpriser, der følger markedsprisen time for time, og trygheden ved et prisloft der fastlægges hvert kvartal. Læs mere om Grøn Prisloft

Timepris og Grøn Timepris: El til variabel timepris
En variabel timepris der følger udviklingen på den nordiske elbørs time for time. Det giver dig mulighed for at bruge strømmen, når priserne er billigst. Med Grøn Timepris får du variable elpris som med Timepris, og samtidig støtter du den grønne omstilling. Læs om TimeprisLæs om Grøn Timepris

Fastpris: El til fast pris i 12 måneder
Ønsker du at have økonomisk tryghed i dit budget og samtidig kende din elpris? Det får du med Fastpris. Du har en fast elpris i 12 måneder, hvilket betyder, at du kan bruge strømmen uden at bekymre dig om udsving i elprisen. Læs mere om Fastpris

Stadig i tvivl? Så prøv vores el-test

4 gode grunde til at vælge el fra EWII

Hos os får du billig el, men du får også...

 1. Ingen binding

  Der er ingen bindingsperiode på strøm fra os. Du kan til hver en tid opsige din elaftale med os.
 2. Ingen gebyr

  Når du vælger at skifte til os som din leverandør af el, slipper du for at betale oprettelsesgebyr.
 3. Ingen forudbetaling

  Nej tak til aconto. Hos os opkræves du ikke forud, men bagud for dit faktiske forbrug - hver måned.
 4. Frihed til at vælge

  Du er ikke bundet til din elaftale, men kan til enhver tid skifte til en anden, hvis dit behov eller forbrug ændre sig.
Se vores elaftaler

Bruger du også strømmen, når den er billigst?

Sætter du opvaskemaskine til at køre og elbilen til at lade i de timer, hvor prisen på el er i bund? Så er en elaftale med en variabel timepris på el lige noget for dig.

Med en variabel elpris - også kaldet en elaftale med flexafregning - betaler du som udgangspunkt den aktuelle spotpris på el, der fastsættes time for time på baggrund af prisudviklingen på elmarkedet. Hos EWII har du mulighed for at:

Tegne en aftale med en variabel timepris

Tilknytte et prisloft til de variable elpriser, så du ikke risikerer, at prisen pr. kWh stikker af, hvis elprisen pludselig stiger markant.

Vælge en variabel elaftale baseret på grøn strøm. Via et mindre tillæg pr. kWh, får du strøm fra 100 % certificeret vedvarende energikilder.

Valget er dit, men hvilken af elaftalerne mon passer bedst til dig? Ta' testen og få vores anbefaling:

Ta' testen: Hvilken elaftale skal jeg vælge

Hvid bil der er ved at oplade med ladestander til elbil. Oplad elbil eller hybridbil med en el ladestander derhjemme. Vær dog opmærksom på timeprisen på el, da elpriserne time for time kan svinge meget, hvilket har betydning på prisen for brug af ladeboks.

Planlæg dit elforbrug med automatisk tidsstyring

Ved at brede dit elforbrug ud over flere af døgnets timer, kan du med en elaftale med flexafregning opnå fordelagtige elpriser time for time samtidig med, at du typisk bruger strømmen, når den er grønnest.

Der er en væsentlig forskel på, om prisen på el er 1,5 kr. eller 3 kr. pr kWh - sæligt når vi har at gøre med de større strømslugere i hjemme som f.eks. en elbil. Du tænker måske ikke over det, når du tænder din vaskemaskine, men forskellen i prisen på strømmen til dagens kogevask kan hurtigt blive dobbelt op. Ved hjælp af automatisk tidsstyring kan du planlægge dit elforbrug, så eksempelvis opladning af din elbil begynder kl. 2 om natten, hvis det er dér, dagens elpriser er lavest.

Bruger du din strøm om natten, vil du typisk også opleve, at din strøm til bilen udleder mindre CO2 end på andre tidspunkter af døgnet, da en større del af det samlede elforbrug kan dækkes af produktion af el fra de vedvarende energikilder.