Par står med ipad om aftenen

Flexafregning

Flexafregning er din mulighed for at blive faktureret for dit forbrug af el på timeniveau. Din pris ligger ikke fast, men varierer i løbet af døgnet. Derfor kaldes det også for en variabel elpris.

Flexafregning og timebaseret elafregning er det samme

Du vil med flexafregning få mulighed for at påvirke din elpris uden at skære ned på dit elforbrug. For eksempel kan du flytte brugen af din vaskemaskine og din tørretumbler til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigere eller grønnere end i de timer, hvor alle andre bruger strøm.

Flexafregning betyder kort fortalt, at du har mulighed for at blive afregnet på baggrund af den aktuelle elpris på elbørsen. Altså, at din pris på el afregnes fleksibelt, og at dit forbrug af el fremover kan blive aflæst og afregnet på timeniveau.

Se hvordan priserne på el bevæger sig hen over døgnet

strømforbrug opvaskemaskine

Er flexafregning en fordel?

Om flexafregning er en fordel for dig afhænger af, hvornår du bruger dine strømkrævende apperater. Og ikke mindst, om du er villig til at flytte dit elforbrug.

Hvis du bruger mest strøm i de timer, hvor strømmen er dyr, vil prisen på flexafregnet el blive høj. F.eks. i det såkaldte kogepunkt fra kl. 17-21, hvor elprisen typisk er høj. Men sætter du dig løbende ind i, hvornår på døgnet el er billig, og bruger strømmen i de timer, så vil flexafregnede elpriser typisk være en fordel for dig.

Men de lave elpriser kommer ikke af sig selv. Det kræver planlægning af dit elforbrug og løbende overvågning af elprisen time for time.

Mand skyder med bue og pil mod et uklart mål - lidt ligesom når et elselskab estimere dit forbrug og elregning via acontoopgørelser hver tredje måned.

Er flexafregnet el noget for mig?

Det afhænger tyisk af, hvilken persontype du er. Med en fast pris på el, skal du ikke tænke over dagens elpris. Men du går dermed også glip af en eventuel besparelse. Den får du fingre i, hvis du tænker over hvornår du bruger strømmen. Men passer det ind i din hverdag?

Vi kalder overvejelsen for, at du skal finde din eltype. Den kan du teste her, for at blive klogere på, hvilken elaftale der passer dig bedst.

For at gøre det nemmere for dig, at overvåge elprismarkedet, og derved udnytte de billige timer optimalt, har vi udviklet en graf, der viser dig dagens elpriser på timeniveau og hjælper dig til at planlægge dagens forbrug.

Du kan som elkunde hos EWII også gøre brug af selvbetjeningen til løbende at følge dit forbrug af el.

Kan el helt spares væk?

Selvom du gør dig umage med omlægningen og besparelser i dit elforbrug, så vil der være et forbrug af strøm, som du ikke kan undgå. F.eks. skal dit køleskab og din fryser holde koldt hele døgnet, ligesom du hurtigt ville kunne mærke, når du skal i bad, at det heller ikke er verdens bedste spareide, at slukke for pumpen til dit varme vand.

Du vil altid have et basisforbrug, som du ikke vil kunne flytte. Udgør det basisforbrug en større del af din elregning, sparer du tilsvarende mindre ved at omlægge dit øvrige og flexafregnes hele dit elforbrug.

Elprodukter med flexafregning og variable elpriser

De elprodukter med flexafregningens variable elpriser, som EWII tilbyder, hedder:

Månedsafregning – hvad er nu det?

Er du ikke kunde hos EWII, kan vi godt forstå, at du undres. Langt de fleste elselskaber opkræver el flere måneder i forvejen. Det gør vi ikke her. Vi synes ikke det er fair, at du skal betale forud for dit el. Og da slet ikke i flere måneder frem i tiden.

Hos EWII faktureres du kun for dit faktiske forbrug. Og det uanset hvilken elaftale du har. Og altid kun for en måned ad gangen, så du er fri for en bøvlede aconto opgørelser.

Se dine fordele med faktisk afregning vs. aconto

Spørgsmål om flexafregning

Flexafregning er din mulighed for at blive faktureret for dit el time for time via en såkaldt variabel elpris aftale. Din pris ligger ikke fast, men varierer time for time. Og du faktureres den givne timetakst og -forbrug.

Når du får regningen, vil der kun stå et gennemsnit for perioden. Hvis du gerne vil se, hvordan dit forbrug har fordelt sig, kan du logge på selvbetjeningen eller ringe til vores kundeservice og bede om at få en specificeret regning tilsendt.

Se elpriser time for time

Du kan se på din regning, om du opkræves el time for time.

Er du kunde hos EWII bliver du flexafregnet, hvis du har elproduktet Grøn Indkøbspris, Grøn Prisloft eller Grøn Fremtid.

Det er svært at sige.

Hvis størstedelen af dit forbrug ligger i de dyre timer, vil en elaftale med flexafregning måske have indflydelse på din pris i en opadgående retning. Ligeledes vil din pris måske falde, hvis meget af dit forbrug ligger i de billigere timer. Så det afhænger meget af dit forbrug, dit adfærd og din eltype - for sådan en har vi alle sammen

Se din eltype og bliv klogere på, hvilken efaftale der passer dig bedst

Hos EWII arbejder vi på, at det i fremtiden bliver nemmere for dig som kunde at overvåge markedet, og derved udnytte de billige timer optimalt. De fleste af vores kunder kan allerede nu se, hvornår strømmen bruges ved at logge på selvbetjeningen.

Flexafregning betyder kort fortalt, at du vil blive afregnet det, strømmen koster på Nord Pool, som er den elbørs alle i Norden køber el fra. Det betyder, at dit elforbrug fremover bliver aflæst og afregnet på timebasis. Alle andre vilkår gælder, og du vil stadig, som i dag, kun modtage din regning én gang hver måned for dit faktuelle forbrug.

Du vil med flexafregning få mulighed for at påvirke din afregning. F.eks. kan du flytte brugen af vaskemaskine og tørretumbler til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigere end i de timer, hvor alle andre bruger strøm.

Du kan se, hvordan priserne bevæger sig hen over døgnet på:

Se elprisen time for time hos EWII

Familie foran tv i mørkt rum. Hvor meget strøm og hvor mange watt bruger et tv, når det er tændt. Og hvor meget strøm bruger et tv på standby, når det er helt slukket.

Dit forbrug

Hvor dyrt er det at streame?

Har du spekuleret over, hvor dyrt det er, når du og alle andre i husstanden streamer løs? Så kig med her, når vi finder ud af det.