Udforsk den grønne varme

I vores varmeunivers kan du blive klogere på luft til vand varmepumper og hvad de koster, den grønne fjernvarme og dit anlæg samt finde gode tips til at spare på varmen.

Hvad bør jeg vide om miljøvenlig varme?

Varme sokker og kaffe i seng

Se, hvilke klimavenlige opvarmningsløsninger vi kan hjælpe dig med og find andre rådgivende informationer om miljøvenlig opvarmning.

  • Fjernvarme

    Få gode tips til dit anlæg, spar på varmeregningen eller få fjernvarme i boligen.

    Gå til fjernvarme
  • Varmepumpe

    Se, hvad en luft til vand varmepumpe koster på abonnement, og hvordan den virker.

    Gå til varmepumpe

Det bør du vide om varme

Du tænker sikkert ikke over, hvem der sørger for, at du kan holde varmen hver dag. Faktisk spekulerer de fleste kun over varmen, når den mangler. Det gør den heldigvis sjældent. For en lang række mennesker arbejder hver dag for at levere varme til danske husstande. Vi fortæller dig, hvordan du udnytter varmen bedst muligt – så det bliver billigere for dig at varme din bolig op.

Vi giver dig sparetips, viden om fjernvarme, gode råd om varmepumper og serverer alt, hvad der er værd at vide om miljøvenlig opvarmning. Det kommer nemlig os alle sammen til gode.

Grim fyr i kælderen

Produkt

Tid til at skifte fyret ud?

Skifter du til en varmepumpe på abonnement, slipper du for alt bøvlet. Vi klarer det hele for dig.

Kvinde åbner vindue

Dit hjem

Vejen til et sundt indeklima

Det er mere enkelt, end du tror.

Kondens og fugt på rude

Din sundhed

Undgå skimmelsvamp i boligen

Den nemmeste måde at holde luften ren i din bolig på og samtidig undgå skimmelsvamp

Grøn varme er til alle

Varme er ikke bare at dreje på termostaten på din radiator.

Derfor har vi samlet et helt panel af eksperter inden for varme i et varmekompetence-center.

Her rådgiver vi om alt inden for varme: Genbrug af overskudsvarme fra produktionsvirksomheder, varmepumper til at lave fjernvarme - så fjernvarmekunder også får grøn varme, varmepumper til virksomheder og kollektiv opvarmning til små bysamfund.

Jeg vil vide mere

Godt at vide om varme

Afkøling er forskellen i temperaturen på det fjernvarmevand du modtager, og det, der sendes retur. Det betyder, at det vand du sender ud fra din bolig, skal være koldere end når det kommer ind.

Afkølingen skal i gennemsnit pr. år være over 25 grader. Er det ikke tilfældet, opkræves der et gebyr for manglende afkøling på årets sidste afregning.

Læs mere om afkøling

Ved luft i dit anlæg, skal du udlufte din radiator. Stop cirkulationspumpen imens.

En varmepumpe bruger noget så simpelt som luft til at opvarme din bolig. I en luft til vand varmepumpe er det luftens energi, der udnyttes til at producere varme og varmt vand til din bolig.

Varmepumpen består af to dele: En udedel og en indedel. Udedelen placeres ude foran huset og fungerer som en omvendt ventilator, der ved hjælp af lidt strøm suger luften ind i varmepumpen.

Indedelen placeres ofte i et bryggers. Den omsætter luften til et højere temperaturniveau, der kan anvendes til opvarmning af boligen. Det sker via et lukket kredssystem med et kølemiddel og en kompressor. Nøjagtig ligesom når du presser en cykelpumpe sammen og spidsen hermed bliver varm.

Forskellen er blot, at ved cykelpumpen er du selv energikilden, hvorimod varmepumpen kræver strøm til at drive kompressoren.

Klik dig videre til, hvordan virker en varmepumpe