Find den rette elaftale

hvad koster det at lade en mobil op? hvor meget strøm bruger en telefonoplader? At vælge elaftale er ikke altid nemt. Vi guider dig igennem dit valg af elaftale, så du får det helt rigtige elprodukt i kurven.
El til en fast pris eller en elpris, der varierer fra time til time? Eller måske en kombination? Din elaftale har stor betydning for din elregning. Få hjælp til at vælge den elaftale, der passer bedst til dig

Hvilken elaftale skal jeg vælge?

Priserne på el har altid varieret. På det seneste har prisudviklingen på el dog  varieret langt mere end før, og det har kunnet mærkes. Samtidig rammes markedet for el af både stigende efterspørgsel og et stigende antal elsælgere med beskidte tricks.

Så det kan være svært at gennemskue, hvad der er det mest fornuftige valg af elaftale. Vi kan hjælpe dig. 

Hvilket el du skal vælge afhænger især af, hvor fleksibel du er i forhold til hvornår du bruger strømmen. Mere om det lidt længere nede på siden

Strøm er ikke bare strøm

Der er forskel. Noget el er sort. Noget el er grønt. Noget el afregnes til en fastpris, og noget afregnes til en variabel timepris. Og når strømmen skal betales, kan du vælge en eludbyder, der opkræver dig tre måneder i forvejen, eller du kan vælge en elleverandør, der afregner dig hver måned for dit faktiske forbrug.

Det minder lidt om beslutningen om et boliglån i banken. Skal det være et flexlån eller et fastforrentet? Vil du helst betale af på lånet hver måned, eller kan du leve med større opkrævninger hvert kvartal? Og skal det være i en bank med en holdning til miljøet, der tilbyder dig grønne lån, eller betyder det ikke så meget for dig?

Sådan bliver du til en lånetype i din bank, men hvad med din eltype i dit elselskab?

 

De to forskellige typer af elaftaler

Hos EWII kan du få elaftaler, der er tilpasset dine præferencer og dit forbrug. Fælles for dem alle er blandt andet, at du afregenes månedligt, du ikke opkræves forud for dit el - det såkaldte aconto, du ikke er bundet til dit elprodukt i en længere periode, og at din strøm i stikontakten er grøn strøm

El til variabel pris

Du kan vælge at få el til en variabel pris. Du betaler den aktuelle timepris for strømmen, og den kan svinge ret meget. Derfor er det en god ide at følge med i elprisen time for time. Så kan du selv påvirke elprisen ved at omlægge noget af dit elforbrug til de billige timer. Har du et generelt højt forbrug af el, og er du indstillet på at flytte dit elforbrug til de timer med billigt el, er en elpris med flexafregning typisk vejen at gå.

En elaftale med variabel pris kunne f.eks. være værd at overveje, hvis du for nylig har eller overvejer at anskaffe en ladestander til din elbil.

EWII har i alt tre elprodukter til variabel pris: Grøn el til indkøbspris, grøn el med prisloft og grøn el med klimadonation.

El til fast pris

Du kan også vælge en elaftale med en fast elpris. Så betaler du det samme i rå elpris for en kWh, uanset hvornår på døgnet, du bruger strømmen. Fastpris er populær for dig, der ikke tænker så meget over hvornår el er billig eller dyr. Du bruger det når du har mest brug for det - for eksempel i det såkaldte kogepunkt omkring kl. 17-21.

En elaftale med fast pris har vi én type af, og den er er til dig, der har det bedst med at kende din elpris i en længere periode. Nemlig i hele 12 måneder. 

Vil du mere i dybden med et eller flere af vores elprodukter, kan du læse lidt mere om dem her, og på hver produktside se en lille video om produktet.

Grøn Indkøbspris

Med grøn el til indkøbspris får du den den aktuelle elpris. Din elpris fastsættes time for time og følger elmarkedets udvikling.

Den aftaleform på strøm kaldes for el med flexafregning, da elprisen er fleksibel. 

Din elpris er generel lav, men dit abonnementspris er højere end ved en Grøn Standard eller en Grøn fastpris aftale.

Det er derfor et godt produkt til dig, der enten er opmærksom på hvad din el koster hvornår, eller dig, der bruger mere strøm end gennemsnittet - dog med en forbrugsgrænse, som du skal være opmærksom på.

Elproduktet opnår et blad i forbrugerombudsmandens mærkningsordning for grøn strøm.

Læs mere om Grøn el til Indkøbspris

Med grøn prisloft fra EWII stiger din elpris aldrig og den grænse, som der sættes for din pris. Når elprisen falder følger din elpris med ned, så høster fordelene.

Grøn Prisloft

Med en aftale om grøn el med et prisloft får du grøn strøm, der varierer i pris time for time, men samtidig også et prisloft, der tager over, hvis elprisen time for time pludselig skulle stige meget. 

 • når elprisen falder, så følger din elpris med ned, så du får fordel af de lavere elpriser.
 • når elprisen time for time stiger, følger din pris kun med op til en grænse. Her ligger din elpris sig fast, indtil elpriserne igen falder.

Elproduktet opnår et blad i forbrugerombudsmandens mærkningsordning for grøn strøm.

Læs mere om Grøn Prisloft elaftale

Grøn Fremtid

Grøn Fremtid er til dig, der foruden grøn strøm vil gøre noget ekstra for klimaet.

Grøn Fremtid er udviklet på baggrund af anbefalinger fra Rådet for Grøn Omstilling, og er foruden certificeret grøn strøm fra danske vindmøller og solceller, også din garanti for løbende økonomisk støtte til klimaforbedrende miljøprojekter via dit elforbrug.

Og så får du mulighed for at få prisreducerende og CO2 besparende energivejledning med i købet.

Prisen på Grøn Fremtid fastsættes som Grøn Indkøbspris time for time, og er derfor mest intessant, hvis du ønsker flexafregning. 

Læs mere om Grøn Fremtid

Grøn Fastpris

Den faste pris på grøn el er til dig, der ønsker at kende din elpris over en længere periode.

Den dag du tegner din elaftale på Grøn Fastpris, fastlåses din pris i 12 måneder, og er upåvirket af udviklingen på elbørsen. Det minder meget om at vælge en fast rente på dit bolig- eller realkriditlån versus et variabelt flexlån. 

Elproduktet opnår et blad i forbrugerombudsmandens mærkningsordning for grøn strøm.

Læs mere om Grøn Fastpris elaftale

Så nemt skifter du

Det er hverken besværligt eller tidskrævende at skifte elleverandør. 1, 2, 3 - og du har grøn strøm fra EWII i dine stikkontakter.

 1. Indtast din adresse

  Priserne på el varierer afhængigt af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at kende din adresse og dit årlige forbrug, for at vise dig den korrekte pris.
 2. Tast oplysninger

  Indtast dine kontaktoplysninger og en eventuel anden faktureringsadresse, hvis du er så heldig, at en anden betaler for din strøm.
 3. Bekræft dit køb

  Se din samlede pris og bekræft dit køb. Og læn dig så tilbage, for vi sørger for alt det praktiske herfra - også opsigelsen hos din nuværende leverandør.
Find din pris og bestil

4 hurtige inden du vælger elaftale

Udover at vælge mellem en variabel eller fast elaftale, bør du også overveje andre faktorer såsom binding, opsigelsesvarsel, hvor grøn elafalen er, hvordan du afregnes for dit forbrug og eventuelle tilknyttede gebyrer. Der er nemlig stor forskel fra elleverandør til elleverandør, så det er vigtigt at sammenligne og vurdere dem for at træffe den bedste beslutning i forhold til dine behov.

En fastpris elaftale betyder, at du betaler en fast pris pr. kilowatt-time uanset markedets udsving. Dette giver forudsigelighed og stabilitet i dine eludgifter, men du kan gå glip af potentielle besparelser, hvis markedets priser falder. Du skal være opmærksom på, at nettariffen - den pris du betaler til elnetselskabet for at få transporteret strømmen frem til din bolig - er variabel. Dvs. den variarer stadig alt efter hvornår på døgnet, du bruger strøm, selvom du har en fastpris elaftale. Du kan læse mere om netariffen her

En variabel elaftale giver dig fleksibilitet i forhold til prisen på elektricitet, da den følger markedets udsving. Hvis prisen falder, kan du drage fordel af lavere omkostninger, men det indebærer også risikoen for stigende priser.

Valg af elaftale er meget afhængigt af din fleksibilitet i forhold til, hvornår du bruger strøm, om du forventer prisstigninger på elmarkedet og hvor meget du tænker på miljøet. EWII tilbyder flere forskellige elaftaler, heriblandt en elaftale med en fast elpris, variabel timepris og flere. Vi anbefaler, at du ringer til en af vores rådgivere for, at vi sammen kan finde den elaftale der passer dig bedst.

Stikkontakt

Dit forbrug

Bagudbetalt el – Betal el efter forbrug hver måned

Hvad er bagudrettet betaling hver måned? Og er det det samme med faktisk afregning af dit elforbrug? Find ud af, hvorfor den betalingsform er en fordel for dig.

Hvad mange skal der til, og er din kwh pris, hvis lyset over dit spisebord i din stue skal lyse?

Dit forbrug

Hvad koster en kWh el

Hvad er en kWh, og hvad betaler jeg egentlig for?