Find den rette elaftale

Opladere på lyserød baggrund. At vælge elaftale er ikke altid nemt. Vi guider dig igennem dit valg af elaftale, så du får det helt rigtige elprodukt i kurven.
El til en fast pris eller en elpris, der varierer fra time til time? Din elaftale har stor betydning for din elregning. Få hjælp til at vælge den elaftale, der passer bedst til dig

Hvilken elaftale skal jeg vælge?

Hvorfor forholde sig til el, når strøm er strøm, og priserne næsten altid er det samme? Sådan tænkte mange nok indtil prisudviklingen på el pludselig tog fart. 

Priserne på el har altid varieret. Lige nu varierer de meget, og samtidig rammes markedet for el af et stigende antal elsælgere med beskidte trics. Så det kan være svært at gennemskue, hvad der er det mest fornuftige valg af el.

Hvilket el du skal vælge afhænger især af, hvor fleksibel du er i forhold til hvornår du bruger strømmen, om du tror på prisstigninger på elmarkedet og om hvor meget du tænker på miljøet.

Strøm er ikke bare strøm

Der er forskel. Noget el er sort. Noget el er grønt. Noget el afregnes til en fastpris, og noget afregnes til en variabel timepris. Og når strømmen skal betales, kan du vælge en eludbyder, der opkræver dig tre måneder i forvejen, eller du kan vælge en elleverandør, der afregner dig hver måned for dit faktiske forbrug.

Det minder lidt om beslutningen om et boliglån i banken. Skal det være et flexlån eller et fastforrentet? Vil du helst betale af på lånet hver måned, eller kan du leve med større opkrævninger hvert kvartal. Og skal det være i en bank med en holdning til miljøet, der tilbyder dig grønne lån, eller betyder det ikke så meget for dig?

Sådan bliver du til en lånetype i din bank, men hvad med din eltype i dit elselskab? Den kan du få svar på via en hurtig test.

 

De to forskellige typer af elaftaler

Hos EWII kan du få elaftaler, der er tilpasset dine præferencer og dit forbrug.

Du kan enten få el til en variabel pris. Du betaler den aktuelle timepris for strømmen, og den kan svinge ret meget. Derfor er det en god ide at følge med i prisen time for time. Så kan du selv påvirke elprisen. Har du et generelt højt forbrug af el, og er du indstillet på at flytte dit elforbrug til de timer med billigt el, er en elpris med flexafregning typisk vejen at gå. 

Du kan også vælge en elaftale med en fast elpris. Så betaler du det samme i rå elpris for en kWh, uanset hvornår på døgnet du bruger strømmen. Det betyder, du ikke får så stor økonomisk ud af at holde øje med udsving i prisen, for udsvingene påvirker ikke din rå elpris. Fastpris er populær for dig, der bruger det meste af din strøm på de dyre tidspunkter - for eksempel omkring kl. 17-21, eller bare ikke har overskud i hverdagen til at følge med i elprisernes udvikling. Du har det bedst med at kende din elpris i en længere periode.

De fire forskellige elprodukter

EWII tilbyder to forskellige elprodukter med variabel pris, og to forskellige med fast pris på el. Dem kan du læse mere om lidt længere nede på siden.  

Fælles for dem alle er blandt andet, at du afregenes månedeligt, du ikke opkræves forudbetaling, ikke er bundet til dit elprodukt i en længere periode, og at din strøm i stikontakten er grøn strøm.

Grøn Fastpris

Grøn Fastpris er til dig, der ønsker at kende din elpris over en længere periode.

Den dag du tegner din elaftale på Grøn Fastpris, fastlåses din pris i 12 måneder, og er upåvirket af udviklingen på elbørsen. Det minder meget om at vælge en fast rente på dit bolig- eller realkriditlån versus et variabelt flexlån. 

Læs mere om Grøn Fastpris elaftale

Grøn Standard

Med en Grøn Standard elaftale får du klimavenlig el, der ligger fast i 3 måneder. Prisen bliver fastsat hvert kvartal på baggrund af priserne for det foregående kvartal.

Du kan frit opsige en Grøn Standard aftale med løbende måned + en måneds varsel og vælge et af vores øvrige produkter. 

Læs mere om Grøn Standard elaftale

Grøn Indkøbspris

Grøn Indkøbspris er til dig, der ønsker at betale den aktuelle elpris. Din elpris fastsættes time for time og følger elmarkedets udvikling.

Den aftaleform på strøm kaldes for el med flexafregning, da elprisen er fleksibel. 

Din elpris er generel lav, men dit abonnementspris er højere end ved en Grøn Standard eller en Grøn fastpris aftale.

Det er derfor et godt produkt til dig, der enten er opmærksom på hvad din el koster hvornår, eller dig, der bruger mere strøm end gennemsnittet - dog med en forbrugsgrænse, som du skal være opmærksom på.

Læs mere om Grøn el til Indkøbspris

Grøn Fremtid

Grøn Fremtid er til dig, der foruden grøn strøm vil gøre noget ekstra for klimaet.

Grøn Fremtid er udviklet på baggrund af anbefalinger fra Rådet for Grøn Omstilling, og er foruden certificeret grøn strøm fra danske vindmøller og solceller, også din garanti for løbende økonomisk støtte til klimaforbedrende miljøprojekter via dit elforbrug.

Og så får du mulighed for at få prisreducerende og CO2 besparende energivejledning med i købet.

Prisen på Grøn Fremtid fastsættes som Grøn Indkøbspris time for time, og er derfor mest intessant, hvis du ønsker flexafregning. 

Læs mere om Grøn Fremtid

Så nemt skifter du

Det er hverken besværligt eller tidskrævende at skifte elleverandør. 1-2-3, og du har strøm fra en anden udbyder i dine stikkontakter.

  1. Indtast din adresse

    Priserne på el varierer afhængigt af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at kende din adresse og dit årlige forbrug, for at vise dig den korrekte pris.
  2. Tast oplysninger

    Indtast dine kontaktoplysninger og en eventuel anden faktureringsadresse, hvis du er så heldig, at en anden betaler for din strøm.
  3. Bekræft dit køb

    Se din samlede pris og bekræft dit køb. Og læn dig så tilbage, for vi sørger for alt det praktiske herfra - også opsigelsen hos din nuværende leverandør.
Find din pris og bestil
Dreng tegner med grønt kridt på væggen

Produkt

Det grønneste af vores elprodukter

Grøn Fremtid er til dig, der foruden timeafregnet grøn strøm, også vil gøre noget ekstra for klimaet.