Drikke­vand af høj kvalitet

I vores vandunivers kan du finde informationer om, hvor dit vand kommer fra, hvordan priserne er sammensat og finde gode tips til at spare på vandet.

Forstå forskelle på smag og farve

Hælder vand i glas ved vandhanen

Et af EWIIs selskaber er TREFOR Vand, som udvinder det fineste grundvand. Vi er passionerede omkring vand og vil gerne dele vores viden med dig, så du kan blive klogere på vandet i dit lokalområde.

Det bør du vide om dit drikkevand

Du slukker måske tørsten med frisk drikkevand fra din hane hver dag. Men hvor meget ved du egentlig om det vand, du drikker? Ved du, hvor det kommer fra – og at det egentlig er ret gammelt? Ved du, hvorfor det smager, som det gør? Eller hvorfor det er rent?

Ellers kan du finde ud af det her. Fordi for os er vand ikke bare vand. Vi arbejder hver dag for, at levere vand i høj kvalitet, som kan drikkes i tryghed.

Dit grønne aftryk

Seks tips til biodiversitet

Flere og flere snakker om at gøre noget for biodiversiteten. Vi giver dig seks nemme tips til, hvordan du får det til at summe af liv i haven.

Dit forbrug

Hvad er grundvand?

Under jorden finder du det fineste grundvand. Og det er her vores drikkevand i Danmark kommer fra. Men hvad er grundvand egentligt? Og hvad er en grundvandsmagasin? Det kan du dykke ned i her.

Din sundhed

Dit vand kan være flere hundrede år gammelt

Dit drikkevand kan faktisk være tudsegammelt. Det kan tage op til hundrede år, før det kommer ud af din hane. Følg med og se, hvor rejsen starter, inden du tapper vandet i din hane.

Godt at vide om vand

Ved brud på vandledninger eller renovering af vandledningsnettet, kan du som vandkunde opleve misfarvet vand i en kortere periode.

Vandet kan være farvet rødt, brunt eller sort og indeholde sorte partikler. Det kan også smage af jern, men er ikke sundhedsfarligt.

I uheldige tilfælde kan et højt indhold af jern i vandet misfarve vasketøjet. 

I disse tilfælde anbefaler Forbrugerstyrelsen følgende fremgangsmåde:

- Hold tøjet fugtigt. Det må ikke nå at blive tørt.
- Læg tøjet i vand tilsat 1 dl citronsyre pr. 10 liter vand.
- Vrid tøjet efter en halv time og vask det igennem i en varm sodaopløsning med 3 dl soda til 10 liter vand.
- Skyl og vaske tøjet som normalt.

Får du vand fra TREFOR Vand, kan du følge dit forbrug på selvbetjeningen. Her kan du følge dit forbrug hver dag og sammenligne dit forbrug med tidligere år.

Det er muligt at spare penge på dit daglige vandforbrug på mange forskellige måder. Du kan sætte en vandbegrænser i hanen, skifte til en sparebruger eller standse det løbende vand. 

Læs alle vores råd til, hvordan du kan spare på vandet.