4 tips til dit valg af elleverandør

Det kan være svært at vurdere, hvilken elleverandør du skal vælge. For hvem er det bedste elselskab for dig? Vi guider dig i din søgen.

Hvilket elselskab skal jeg vælge?

Hvis du er som hovedparten af danskerne, så er det nok sjældent, at du forholder dig til strøm. Og måske er du slet ikke klar over, hvem der er din leverandør af el. Hvis du ikke ved, hvem din elleverandør er, så kan du finde svaret på din seneste elregning. Her vil det fremgå, hvilket selskab, der er dit nuværende elselskab.

Men er det nok, at vide hvem der er din leverandør af el og at der "bare" er strøm i stikkontakten? Eller er der andre ting, der betyder noget for dig? 

Hos EWII gør vi os umage for, at det skal være nemt at være dig, hvis dit valg af elleverandør falder på os. Det skal være enkelt og uden bøvl for dig. Og du kan være sikker på fair og gennemsigtige priser.

4 tips til din søgen efter den bedste elleverandør

 1. Sammenlign elselskabets elpriser, men kun på kWh og abonnement
  Vidste du, at den reelle pris på el kun udgør en del af din elregning? En større del af din elregning er afgifter og nettariffer, der ikke går til din leverandør af el. Til gengæld kan den pris variere en hel del fra elselskab til elselskab.

  Afgifter til Staten vil være de samme uanset, hvilken leverandør af el du vælger. Udgiften til vedligeholdelsen af elnettet i dit lokalområde vil derimod variere. Det er den del af regningen du betaler til dit elnetselskab, der ejer det fysiske ledningsnet, hvor du bor. Den pris kan du kun påvirke ved at flytte dit forbrug væk fra de såkaldte spidsbelastningsperioder.

 2. Undersøg hvilke gebyrer, der bliver lagt ovenpå din pris
  Udover din kWh-timepris og dit abonnement bør du være opmærksom på mængden af og størrelsen på gebyrer fra din leverandør af el. De kan også have stor indflydelse på den endelige elpris, som du ser på din regning.

 3. Undersøg, om der er en bindingsperiode på din elaftale
  Det er ofte her selskaberne skiller sig ud fra hinanden. Nogle har lange bindingsperioder, mens andre ingen har. Enkelte leverandører af el kan sågar også finde på at opkræve et beløb for opsigelse af din elaftale, når du ønsker at skifte leverandør af el.

 4. Tjek elpris.dk, hvis du er i tvivl, om din elpris er god
  På den officielle hjemmeside elpris.dk får du et uvildigt overblik over elpriserne i Danmark og kan sammenligne elaftaler fra forskellige elselskaber.

Det får du også med el fra EWII

Uanset hvor i landet du bor, kan du få en elaftale fra EWII. Men hvorfor skal du vælge EWII, som elleverandør? Det er der flere gode grunde til.

 1. Månedlig betaling

  Vi siger nej tak til aconto. Hos EWII betaler du hver måned for den strøm du har brugt.
 2. Frihed til at vælge

  Du vælger selv en elaftale, der passer til dig og din måde at være klimabevidst på.
 3. Gebyrfri betaling

  Vi tilbyder dig gebyrfri betaling med MobilePay betalingsaftale og Automatisk korttræk.
 4. Ingen binding

  Der er ingen binding på elaftaler hos EWII. Du kan altid opsige med et varsel på løbende måned + 1 måned.
Bestil el fra EWII
Hvilket elselskab skal jeg vælge? Vi guider dig i valg af elleverandør.

Dit valg af elselskab bør afhænge af dine ønsker og holdninger

I Danmark har du frit valg af elleverandør. Hos EWII vælger du tre essentielle ting til, hvis du vælger os som din leverandør af el.

Du skal have en elaftale med gennemsigtige priser
Svarer det at skrive noget med småt, ikke lidt til at hviske? Det synes vi - så hos os er der ingen betingelser skjult i baggrunden eller skrevet i en størrelse, som ingen kan læse. 

Du skal have kundeservice med hjertet på rette sted
Det er ikke kun elprisen, der er afgørende for at være det bedste elselskab, hvis du spørger os. Også servicen skal være i top. Vi guider dig til at vælge den bedste elaftale for dig i forhold til dit forbrug. Og selvfølgelig har du frit valg blandt vores elaftaler.

Du skal kende dit elforbrug og ikke betale det forud
EWIIs selvbetjening får du overblik over dit forbrug af el. Her kan du se dit forbrug måned for måned, dag for dag, time for time. Du kan også opsætte en overvågning, så du får en notifikation, hvis dit elforbrug overstiger den grænse, du selv har sat. Og når så regningen skal betales synes vi ikke, at det er fair at opkræve forud for el. Den såkaldte aconto opkrævning. Hos EWII betaler du månedligt for dit faktiske forbrug bagudrettet.

Undgå elsælgernes beskidte tricks

Betyder det noget, hvem der leverer din el?

Når du har valgt om den strøm, du skal bruge, skal være grøn eller ej, betyder det så noget, hvem elleverandøren er? Det korte svar er ja. For der er stor forskel på, hvilken service og rådgivning du kan forvente. Opkræves du forud for dit el, og kan du komme i kontakt med kundeservice?  

Med EWII som elleverandør får du:

 • Konkurrencedygtige elpriser, der er til at forstå
 • Frihed til at vælge en elaftale, der passer til din måde at være klimabevidst på
 • Personlig og tilgængelig kundeservice
 • Indsigt i dit elforbrug via selvbetjeningsløsning
 • God rådgivning til besparelser og forbedringer
 • Månedlig afregning for den strøm, du har brugt

Ønsker du at sammenligne prisen på dit el i forhold til en elpris hos EWII, har vi gjort det let for dig at finde rundt i den labyrint, som elmarkedet er.

Vil du skifte elleverandør?

Det er ikke besværligt at skifte din leverandør af el. Det tager kun få minutter, når du har dine oplysninger klar - og det er nemt og gratis.

Læs guiden: Hvordan skifter jeg elselskab