Prisen på el fastsættes på en elbørs.

Har du undret dig over, hvem der bestemmer, hvad din strøm koster? Som mange andre priser afhænger også elprisen af udbud og efterspørgsel. Den fastsættes på elbørsen Nord Pool Spot. Når priserne afhænger af udbud og efterspørgsel betyder det, at elprisen typisk er lav, når der ikke er mange, der bruger strøm.

Ikke mange bruger strøm om natten, så her er efterspørgslen på el typisk lav. Når vi kommer hjem fra arbejde, laver vi mad. Det øger efterspørgslen på el sidst på eftermiddagen og først på aftenen. Der vaskes tøj, streames serier eller computeren bruges til enten lektier eller måske en jagt på zombier. Men at prisen så er høj i den periode, er ikke nødvendigvis tilfældet. Derfor er det en god ide at følge med i elprisen time for time, hvis du ikke har en fast pris på dit el.

Det du betaler for den rene el er faktisk en mindre del den samlede pris på strøm. Derfor kan det være lidt vanskeligt at finde din præcise elpris, men følg med her, så fortæller vi hvordan prisen på dit el er sammensat.