Hvordan skifter man elselskab?

Hånd sætter mobiloplader i stik. Hvordan skifter man elselskab? Vi guider til skift elleverandør. Skift elselskab i dag - det er nemt og gratis.
Overvejer du at skifte elleverandør, men er usikker på, om du selv kan vælge elselskab, og hvordan du gør det? Fortvivl ikke, vi er her for at guide dig gennem processen og gøre det så enkelt som muligt.
 • Vurder dine behov

 • Sammenlign elselskaber

 • Tjek betingelser og priser

Vi kan lige så godt starte med at rydde en myte af vejen. For til trods for, at der har været frit elvalg i Danmark siden 2003, bliver vi stadig ofte spurgt; "Kan man skifte elselskab eller kan man selv vælge elselskab?"

Svaret er JA! Du kan selv vælge elselskab.

Men hvorfor skal du overhovedet bruge tid på at skifte elselskab? Kan det betale sig at skifte elselskab?

Igen er svaret ja. Det kan faktisk godt betale sig at skifte elselskab. Selvom det kun er under halvdelen af den samlede elpris, der er underlagt fri konkurrence (resten består af moms, afgifter og transportomkostninger), vil du opleve, at du ved at skifte elleverandør kan spare penge på din elregning.

Start med at evaluere dine elbehov og præferencer. Tjek dine tidligere elregninger for at få en ide om dit forbrug og overvej, om du har specifikke krav eller ønsker, f.eks. grøn strøm og variable timepriser eller faste priser.

Der er mange elselskaber at vælge imellem, og det kan være en god idé at sammenligne dem for at finde det, der passer bedst til dine behov. Når du har identificeret et elselskab, der appellerer til dig, så gennemgå deres betingelser og priser nøje. Sørg for at forstå eventuelle gebyrer, kontraktvilkår og mulige konsekvenser af at skifte elleverandør.

Se vores elaftaler

Få el fra elselskab med månedlig betaling

Hvordan skifter man elselskab?

Det er ikke besværligt at skifte elselskab. Faktisk er det både nemt og gratis at skifte elleverandør - og du kan gøre det lige så tit, du vil. Alt du skal gøre er, at vælge det elselskab du gerne vil skifte til og så bestille et elprodukt hos dem. De vil hjælpe og vejlede dig igennem skiftet af elselskab. De kontakter sågar også din nuværende elleverandør for dig.

Vi oplever dog, at enkelte elselskaber kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke personligt at opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentation for din opsigelse.

Se tips til, hvordan du vælger elleverandør

Skift elselskab: Oplysninger du har brug for

Når du vil skifte elleverandør, kan du med fordel have disse oplysninger klar:

 • Navn og CPR
  For at skifte elleverandør skal du oplyse dit fulde navn og dit CPR-nummer. CPR-nummer er et krav for at sikre dig mod fejl og uønskede skift af elselskab.
 • Adresse

 • Startdato
  Hvilken dato ønsker du, at din nye elaftale skal starte? Det er en god ide at undersøge, om der er binding på din aftale hos dit nuværende elselskab. Hvis du skifter elleverandør i forbindelse med en flytning, er det typisk den dag, du flytter ind.

 • E-mail og telefonnummer

Bestil el fra EWII


Ekstra oplysninger, når du skifter elleverandør, fordi du flytter

 • Aftagenummer
  Et aftagenummer identificerer din elmåler og enkelte elselskaber kan finde på at spørge efter dit aftagenummer, hvis der er tvivl om adressen. Du finder det på din seneste elregning.

Dit nye elselskab modtager automatisk aflæsninger. Men for din egen skyld kan det være en god idé, at aflæse elmåleren på den adresse aftalen skal være. På den måde sikrer du, at du kun betaler for dit eget forbrug.

Læs mere om, hvordan du skifter elleverandør ved flytning

Kunderådgiver privat - EWII Kundeservice

Skift elselskab: Har du spørgsmål eller brug for hjælp?

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har brug for hjælp til skift af elselskab. Vi sidder klar til at svare på dine spørgsmål på 70 55 55 55 eller ewii@ewii.dk på disse tidspunkter:

Mandag til fredag: kl. 08:30-20:00
Weekend/helligdage: kl. 10:00-16:00

Er det muligt at skifte elselskab fra dag til dag?

Nu sidder du måske og tænker; Hvor hurtigt kan man skifte elselskab? Og du har i princippet ret til at skifte elselskab fra dag til dag. Men du skal være opmærksom på, om din nuværende elaftale har et opsigelsesvarsel eller en bindingsperiode.

Hvis du har en opsigelsesvarsel på 1 måned, kan du tidligst skifte elleverandør fra måned til måned. Hvis du er i binding, kan det koste dig et opsigelsesgebyr at skifte elleverandør, før bindingsperioden er udløbet.

Ønsker du at flytte elselskab til EWII på din nuværende adresse, kan du tidligst skifte fra dags dato +7 dage.

Hvis du vil flytte elselskab i forbindelse med, at du flytter i ny bolig, vælger du blot indflytningsdatoen på din nye adresse som startdato. Du kan tidligst bestille el 1 måned før indflytning.

Bestil el fra EWII uden binding

Far og børn ser iPad på gulvet. De har en særlig pris på deres internet fra EWII, fordi de bor i en boligforening.

Kan man skifte elselskab, når man bor til leje?

Når du lejer en bolig, vil din udlejer normalt sørge for, at der er el på adressen. Ofte vil udlejeren opkræve dit elforbrug via et aconto-beløb. Der kan også være tilfælde, hvor udgifterne til strøm er inkluderet i den månedlige husleje.

Det er dog vigtigt at vide, at du som lejer i Danmark har frihed til at vælge elselskab. Du behøver ikke nødvendigvis at acceptere den elaftale, som udlejeren præsenterer dig for. Det giver dig mulighed for at undersøge forskellige elaftaler og finde en, der bedst passer til dine behov og præferencer.

Så ja, det er muligt at skifte elselskab, selvom man bor til leje. Vi anbefaler, at du følger samme råd til skift af elselskab, som hvis du boede i ejerbolig.

Certificeret af Strømligning

Vi er stolte af, at EWII er blevet certificeret af Strømligning, som er en uvildig aktør, der samler alt hvad du skal vide, for at vælge den rette elleverandør. Vi lægger vægt på at have gennemsigtige produkter, priser og vilkår, så du kan træffe det bedste valg som elkunde.

Vores certificering omfatter en Strømligning Score, hvor vi evalueres på, om vi overholder gældende dansk lovgivning, er afsender af retfærdig markedsføring og optræder med gennemsigtighed vedrørende priser, gebyrer, betingelser og korrekte elregninger.

Hvad betyder certificeringen for dig?

Sammenligning af elselskaber: Du har mulighed for at sammenligne priser og læse vurderinger baseret på Forbrugerindekset. På den baggrund kan du træffe den rigtige beslutning om, hvem der skal være din elleverandør.

Certificeringen 'Kontrolleret af Strømligning': Det er din garanti for, at dine regninger, priser og betingelser løbende og aktivt bliver kontrolleret af Strømligning.

Se EWIIs vurdering på Forbrugerindekset

Skift elselskab - godt at vide

For at skifte elleverandør, skal du henvende dig til den elleverandør, som du ønsker at indgå en elaftale med. 

Ønsker du at skifte elselskab til EWII, kan du med fordel gøre det på vores hjemmeside. Det er hverken besværligt eller tidskrævende at skifte elleverandør. Når du har valgt dit elprodukt, er det 1-2-3, og du har strøm fra en anden udbyder i dine stikkontakter.

1. Indtast din adresse
Priserne på el varierer afhængigt af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at kende din adresse og dit årlige forbrug, for at vise dig den korrekte pris.

2. Tast oplysninger
Indtast dine kontaktoplysninger og en eventuel anden faktureringsadresse, hvis du f.eks. bestiller el til dit sommerhus, men ønsker at modtage dine regninger på din bopælsadresse.

3. Bekræft dit køb
Se din samlede pris og bekræft dit køb. Og læn dig så tilbage, for vi sørger for alt det praktiske herfra - også opsigelsen hos din nuværende leverandør.

Er du ikke tryg ved at bestille el på en hjemmeside, er du naturligvis også velkommen til at kontakte vores kundeservice på 70 55 55 55. Så sørger vi for, at du automatisk bliver flyttet over til os.

Vi oplever dog, at enkelte eludbydere kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke at personligt opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du også selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentation for din opsigelse.

Har du brug for råd og vejledning til valg af elaftale eller opsigelse hos nuværende udbyder, kan du læse mere om vores elaftaler eller ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55.

Du kan i princippet skifte elselskab fra dag til dag. Du skal dog være opmærksom på opsigelsesvarsel og evt. binding på din nuværende elaftale. 

Ønsker du at flytte elselskab til EWII på din nuværende adresse, kan du tidligst skifte fra dags dato +7 dage.

Bestil el fra EWII