Hvor kan jeg se mit elforbrug?

Hvis du ønsker at holde øje med dit elforbrug løbende, afhænger dine muligheder af, hvilket elselskab du er kunde hos. Lad os vejlede dig...
Hvor kan jeg se mit elforbrug?

Nedenfor får du vejledning til, hvordan du tjekker dit strømforbrug løbende, så du kan se, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på strømforbruget derhjemme – både for din økonomi og miljøet.

I Danmark er der en stigende opmærksomhed på behovet for at spare strøm derhjemme, og det kan have positive konsekvenser for din pengepung. Ønsker du at optimere dit elforbrug, er det en god idé at holde øje med, hvor og hvordan du kan få information om dit strømforbrug. Her på siden får du et overblik over, hvordan du hurtigt og nemt kan følge med i dit forbrug af strøm.

Når du har fået overblik over dit elforbrug, bliver det lettere for dig at implementere og vurdere effekten af energisparetiltag i hjemmet.

Hvordan overvåger jeg mit elforbrug?

Når du skal følge dit elforbrug, har du 3 muligheder. Du kan få overblikket enten ved løbende:

  1. At holde øje med din elmåler.
  2. At logge ind på dit elselskabs online univers og følge dit forbrug.
  3. At logge ind eloverblik.dk for se dit forbrug.

Dit strømforbrug giver dig hurtig indsigt i, hvordan din kommende elregning kommer til at se ud. Men det kræver, at du kontinuerligt holder øje med dit forbrug. Hvis du gør det, så sikrer du samtidig, at dit forbrug ligger på et jævnt niveau og vidner om, at dit forbrug er "om det plejer at være". Hvis dit forbrug pludselig stikker helt i vejret, så kan det f.eks. være en indikation på, at et af dine elektriske apparater er forældet. En tommelfingerregel er, at ældre hvidevarer bruger mere strøm end nye.

Kvinde med ipad i hånden der har logget sig ind på den nye selvbetjening fra ewii

Følg dit elforbrug time for time hos EWII

Er du elkunde hos EWII, kan du til hver en tid logge ind på vores selvbetjening og følge dit elforbrug. Her får du ikke blot information om dit aktuelle elforbrug, men også et historisk overblik opdelt time for time. Du kan desuden holde øje med vores elpriser time for time. Besøg vores selvbetjening for at få adgang til disse funktioner.

I selvbetjeningen hos EWII finder du også en oversigt over din elaftale, herunder fakturaer og betalinger. Du kan nemt tilmelde din elaftale til gebyrfri betalingsaftaler eller rapportere en flytning vedrørende din elektricitet.

Læs mere om selvbetjening

Tjek dit elforbrug ved andre elselskaber

Hvis du er tilknyttet et andet elselskab end EWII, er der ligeledes flere muligheder for at følge med i dit elforbrug:

Eloverblik.dk: Alle elkunder i Danmark kan se stamdata og måledata for deres elmåler via DataHub.

Dit nuværende elselskab: De fleste el leverandører stiller en form for selvbetjening til rådighed, hvor du kan følge dit elforbrug.

DataHub: DataHub er en samlet eldatabase over alle danske elkunder, der håndterer information om forbrug og forretningsprocesser. Du kan få adgang til dine data via eloverblik.dk, hvor du kan se information om dit elforbrug og din aftale med dit elselskab.

Adgang til eloverblik.dk

Første gang du besøger eloverblik.dk, skal du registrere din elmåler ved at indtaste dit aftagenummer og en webadgangskode. Aftagenummeret findes på din elregning eller PBS-oversigt, mens webadgangskoden er en tilfældig tal- og bogstavkombination, som genereres, når du bliver kunde hos din elleverandør. Du finder webadgangskoden på din elregning, men hvis den ikke er der, kan du kontakte din elleverandør for at få hjælp.

Gå til eloverblik.dk

Hvad er et normalt elforbrug?

Er dit elforbrug over eller under gennemsnittet? Lær mere om, hvad der påvirker strømforbruget i danske husstande og få værdifuld indsigt i, hvordan du kan optimere dine energivaner. Din type af bolig samt størrelsen på husstanden og dennes vaner har en betydelig rolle på elforbruget. Se hvor meget strøm en dansk husstand i gennemsnit bruger, og bliv helt skarp på dit eget forbrug.

Se elforbrug i en husstand

Lyserøde sparegris på en lyseblå baggrund. Hvad koster en kwh afhænger af mere en prisen på el.

Spar på energien

Optimér dit elforbrug og spar penge! Små ændringer i dine daglige vaner kan resultere i betydelige besparelser på elregningen. Undersøgelser viser, at en øget opmærksomhed på dit hjemlige forbrug kan føre til en årlig besparelse på 7-10 %. Få effektive spareråd og start din rejse mod et mere omkostningseffektivt og klimavenligt energiforbrug.

Find nemme sparetips

Kvinder sidder foran computer og betaler på nettet med sit betalingskort

Hvad koster en kWh?

Har du styr på, hvad en kWh koster? Elpriser, sammensætningen af din elpris og råd til valg af elaftale er måske ikke det mest spændende emne på din dagsorden, men det er faktisk vigtigt. Elpriser kan svinge, og det er dig, der betaler regningen. Opdag, hvad du reelt betaler for, og bliv klogere på prisen af en kWh.

Se hvad 1 kWh koster

Hvad er et normalt elforbrug i en husstand? Bliv klogere på det gennemsnitlige elforbrug for en familie og lær, hvordan du reducerer dit elforbrug.

Dit forbrug

Har din husstand et normalt elforbrug?

Se det typiske kWh forbrug for en gennemsnitsfamilie.