Lyserøde sparegris på en lyseblå baggrund. Hvordan spare du på energien, hvordan spare du strøm? Find ud af hvor du kan spare energi.

Spar på energien

At spare på energien er sund fornuft, men batter det overhovedet noget, hvis du sparer hist og her i dit hjem? Få svaret her og find ud af, hvor du kan spare.

Spar på strømmen - din elregning vil elske dig for det.

Talemåden ”Mange bække små, gør en stor å” holder, når det handler om at spare på el i hjemmet. Sparer du energi hist og her, vil du spare penge på din elregning. Det er specielt vigtigt, når elprisen er højere end normalt.

>> Så meget strøm bruger en almindelig familie

At spare på energien er samtidig godt for klimaet. Penge sparet på et lavere forbrug af el er også en CO2 besparelse for miljøet. 

Der findes mange måder at spare på strømmen i dit hjem, og at spare energi midt i en energikrise er sund fornuft. Det er altid en god ide, at have lidt indsigt i hvordan dit forbrug fordeler sig.

Familie foran tv i mørkt rum. Hvor meget strøm og hvor mange watt bruger et tv, når det er tændt. Og hvor meget strøm bruger et tv på standby, når det er helt slukket.

Hvilke apparater i stuen og på værelset bruger mest strøm?

Streaming, gaming og tv er en stor del af vores hverdag – og generelt bruger danskerne omkring 22 % på underholdning, men hvilke apparater bruger så mest strøm? Det kan du blive klogere på her:

Hvid bil der er ved at oplade med ladestander til elbil. Oplad elbil eller hybridbil med en el ladestander derhjemme. Vær dog opmærksom på timeprisen på el, da elpriserne time for time kan svinge meget, hvilket har betydning på prisen for brug af ladeboks.

Hvad koster det at oplade elbil og elcykel?

Skal du sidestille opladning af elbil og elcykel med at fylde benzin eller diesel på bilen? Eller er regnestykket egentlig anderledes? Det dykker vi ned i her:

Og hvad koster de apparater, du har i haven egentlig i strøm?

Hvor ofte betaler man el og hvad betaler man for? Brug din lommeregner til at udregne, hvor stor en del af din elregning der går til transport af el, moms og afgifter.

Følg elprisen time for time

Prisen på el svinger time for time. Og har du en elaftale med en variabel elpris, så er det en god idé at følge med i, hvornår på døgnet elprisen er højest og lavest. På den måde kan du med fordel planlægge dit elforbrug og bruge strømmen, når den er billigst.

Følg med her 

Når det lyner og tordener - træk stikket

Lyn og tordenvejr kan vække forskellige følelser hos mennesker. Nogle frygter det, mens andre er fascinerede af den kraft og skønhed, det udstråler. Uanset hvilken kategori du tilhører, er det afgørende at vide, hvordan du bedst beskytter dig selv og dine elektriske apparater under et lynvejr.

Læs hvad du skal gøre i tordenvejr

 

Dit hjem

Få mere end 100 ideer til at spare

Tiderne har ændret sig, men sparerådene fra dengang holder stadig. Her får du mere end 130 ideer - nogle sjovere end andre - til, hvor du kan spare.