Hvor meget strøm bruger en PlayStation 4?

Følg med, når vi kigger nærmere på, hvad koster det i strøm at spille PlayStation.
Dreng med controller er vildt glad, fordi han har 1000 mbit internet - det bedste internet til gaming.  Med 1000 mbit fiber bliver gaming til en leg.

Hvor meget strøm bruger en spillekonsol?

Ligesom med alle andre elektriske apparater, så skal du holde øje med effekten på apparatet, når du udregner, hvor meget strøm en konsol bruger. Altså hvor mange watt et apparat bruger. Oveni skal du bruge en pris på din strøm, og så skal du medregne, hvor lang tid du spiller på dit apparat. Det er jo altid rart at vide, hvor meget det gaming påvirker dit forbrug.

Så vi kan ikke bare sige, at det koster 74 kroner i måneden at spille på en konsol. Det afhænger af hvilken konsol du spiller på, hvor længe du spiller og hvad din el koster.

Se hvad din gamer-pc koster i strøm

Hvad koster en PlayStation 5 i strøm?

Lad os i vores første eksempel tage udgangspunkt i, at du spiller PlayStation 5 i én time dagligt. Vi kommer til at lege lidt med tal. Så hvis du har stygge minder fra barndommens matematiktimer – så frygt ej. Vi laver udregningerne for dig.

En PlayStation 5 har en effekt på 200 watt. Hvis du så bruger den en time om dagen, så kan vi regne os frem til et årligt strømforbrug på cirka 73 kWh. Vi ganger de 200 watt med 365 (fordi du bruger 200 watt en time om dagen i et år).

Men prisen kan vi ikke give dig i eksemplet her. For du skal bruge din elpris. Når du ved, hvad du betaler pr. kWh, så kan du gange det med forbruget på 73 kWh, som vi lige har regnet ud. Så har du en indikation på, hvad du bruger.

Hvis vi nu for sjov skyld regner med, at du betaler 2,50 krone pr. kWh, så kommer udregningen på dit årlige strømforbrug her.

2,50 kr. pr. kWh x 73 = 182,50 kroner.

Hvis du spiller Playstation en time om dagen hele året, så svarer den udgift svarer vel rundt regnet til ét cafébesøg inkl. kaffe og croissant og lidt sødt.

Hvad koster en PlayStation i strøm på standby?

Du ved det jo godt. Du bør slukke alle dine el-apparater på kontakten, når du ikke bruger dem. Men indrømmet – det er svært at huske. Så lad os se på, hvor meget strøm bruger en slukket PlayStation?

  1. Kend din elpris

    Når vi skal regne ud, hvor stort standby-forbrug der er på din Playstation, så kommer der lige en lille overraskelse til dig her. Det er lidt svært at regne ud helt nøjagtigt. Ja, det havde du sikkert gennemskuet. Fordi når vi laver udregninger på el-apparater, så inkluderer regnestykket altid din aktuelle elpris. Og det kan være lidt tricky, hvis du har en variabel pris. Men det er omvendt nemt, hvis du har en fast elpris.
  2. Det koster din PlayStation på 1 times standby

    Din Playstation 4 har en effekt 8 watt i timen, når den er standby. Hvis vi tager udgangspunkt i de 8 watt, så ganger vi dem med 365 (fordi du bruger 8 watt en time om dagen hele året). Så ender vi på cirka 3 kWh i forbrug på et år. Din standby strømpris på din PS4 bliver så: 2,5 kr. pr. kWh x 3 = 7,5 kroner om året. Men det er jo kun, hvis den er slukket i én time. Så husk at slukke på kontakten.
Det koster standby strøm
Hvor ofte betaler man el og hvad betaler man for? Brug din lommeregner til at udregne, hvor stor en del af din elregning der går til transport af el, moms og afgifter.

Hvor meget strøm bruger en PlayStation 4?

Jamen, den bruger vel det samme som en PlayStation 5, tænker du måske. Men nej. Faktisk er PS4’eren lidt mere økonomisk. Og ja, den skarpe læser har opdaget, at det er fordi PlayStation 4 har færre watt. Der er vi nemlig nede på 150 styks.

Hvis vi regner med en tændt konsol én time om dagen, Så ser regnestykket ud som følger:

150 W x 365 timer = 54,75 kWh

Så kan vi prøve at omregne forbruget i kWh til kroner og ører. I vores eksempel regner vi stadig med en kWh pris på 2,50 kroner.

2,50 kr. pr kWh x 54,75 = 136,87 kr.

Du sparer altså cirka 45 kroner, hvis du vel at mærke ikke har opgraderet din PS4 til en PS5.

Men for at opsummere, så skal du altså gange dit forbrug i kWh med din aktuelle elpris. Og det kan jo være svært, for det afhænger af, om du har en variabel elpris eller en fastpris aftale.

Har du den rigtige elaftale?

Spil og oplad samtidig

Mens du spiller PlayStation, er det en god idé at oplade din mobiltelefon - men ved du egentlig, hvad en oplader koster i strøm? Dyk ned i det her.

Hvad kostet en oplader i strøm?

Når det lyner og tordener - træk stikket

Lyn og tordenvejr kan vække forskellige følelser hos mennesker. Nogle frygter det, mens andre er fascinerede af den kraft og skønhed, det udstråler. Uanset hvilken kategori du tilhører, er det afgørende at vide, hvordan du bedst beskytter dig selv og dine elektriske apparater under et lynvejr.

Læs hvad du skal gøre i tordenvejr

 

Dit forbrug

Hvad koster standby-strøm?

Har du nogensinde tænkt over, hvor meget strøm dine elektroniske apparater bruger, når de er i dvale eller sat på standby?