Hvor meget strøm bruger en gamer-pc?

Hvor meget strøm bruger en gamer-pc egentlig? Måske har du en teenager boende, som gamer nat og dag – eller måske gør du selv. Og så kan det være interessant at finde ud af, hvor meget strøm sådan en gamer-pc egentlig sluger.
Dreng sidder og gamer med hurtigt 500/500 Mbit/s internet.

Det korte svar på, hvor meget strøm en gamer-pc bruger er, at det kan løbe op i en mindre formue, hvis ikke du er opmærksom.

Din gamer-pc er nemlig som en sulten drage, der sluger en masse strøm og får din elregning til at stige markant. Så hvis du har en laaang Counter Strike-session i gang hver dag – eller hver nat – så vil du kunne mærke det på elregningen.

En gamer-pc inkl. gamer-skærm vil nemlig bruge op imod 300-500 watt, hvor en almindelig computer nøjes med 30 watt.

Din gamer-pc er bygget på en helt anden måde end en almindelig computer. Komponenterne til en gamer-pc har en stor ydeevne. Og hvor et almindeligt grafikkort i en almindelig computer kræver 220 watt, vil gamer-pc'ens grafikkort kræver omkring 350 watt. Grafikken i en gamer-pc er nemlig en af dens forcer – og det, der gør spilleoplevelsen særlig.

Derudover er gamer-pc'ens processor og blæser til indkøling større og kræver flere watt. Gamer-pc’er bruger derfor generelt mere strøm end almindelige computere, da de er designet til at håndtere grafiske og intense spil. Afhængig af pc'ens specifikationer og hvor længe du spiller, kan den bruge betydelige mængder af strøm i løbet af en dag eller uge.

 

Hvad koster en gamer-pc i strøm?

Selve prisen afhænger af flere faktorer, fx hvor lang tid du bruger på at game, alderen på din gamer-pc og ikke mindst den aktuelle elpris. Hold dig opdateret på elprisen her

Ved en gennemsnitlig elpris på 3 kroner betyder det, at din gamer-pc bruger omkring 2500 kr. om året i strøm.

Hvad koster det at spille computer i strøm?

Spørgsmålet er ikke, hvad det koster, men snarere hvor mange lommepenge du vil bruge på elregninger hver måned. Din tegnedreng bliver tømt hurtigere, end du kan sige "game over".

Hvis du spiller i timevis, kan du forvente at se en skyhøj elregning. Så sørg for at have en solid økonomisk plan, inden du dykker ned i gamer-verdenen.

Prisen for at spille computer i strøm afhænger af flere faktorer, fx hvor meget tid du bruger på at spille, pc'ens effektivitet og din strømpris pr. kWh. Jo længere du spiller, jo højere vil omkostningerne være.

Hvor mange kWh bruger en gamer pc?

Du kan tænke på din gamer-pc som en energisluger, der aldrig får nok. Hvis der nogensinde var en olympisk sport i at bruge elektricitet, ville gamer-pc'en vinde guld hver gang – også over Playstationen. Din gamer-pc bruger mellem 500 og 750 kWh om året, hvis den er tændt cirka 4 timer om dagen.

4 tips til at spare

Gamer-computeren er en af de helt tunge energislugere. Men er du en ægte gamer, kan det også være svært at skrue ned for gamingen. Derfor får du her et par tips til, hvordan du kan spare på strømmen og stadig game.

 1. Få en energimærket gamerskærm

  Sørg for at dit gamer-set up er energivenligt. Sørg for at energimærket på fx din skærm eller skærme, hvis du har flere, er over middel.
 2. Udskift gamer-pc'ens komponenter

  Gamer-verdenen udvikler sig hele tiden - og det samme gør udstyret. Kig efter nyere udstyr. Skift fx din gamle harddisk ud med en nyere SSD-harddisk (Solid State Drive), som er fem gange hurtigere end en typisk harddisk.
 3. Køl gamer-pc'en af

  Lige som du selv har brug for at slappe af i ny og næ, så har din gamer-pc også brug for det. Så sluk den helt ned, og sørg for at komponenterne køler af, inden du tænder den igen.
 4. Pauseskærm er falsk tryghed

  Din gamer-pc er ikke slukket, når den går på pauseskærm - den går i dvale, men bruger stadig strøm. Har din pauseskærm tilmed animation, så koster det faktisk strøm.
Vasketøj til tørre på en tørresnor er en effektiv måde at spare på strømmen

Dit hjem

Spar på energien - og på din regning

Se hvor det bedst (ra)batter sig at spare.