Ladestik i elbil. Hvad koster det at køre elbil? Få svar på, hvad koster det at lade en elbil hjemme her.

Hvad koster det at lade en elbil?

Vi dykker ned i opladning af elbiler og giver dig svar på dine spørgsmål.

Overvejer du at skifte din benzin- eller dieseldrevne bil ud med en elbil? Udover at kigge på, hvilken elbil, du skal vælge, åbner der sig også en hel ny verden af spørgsmål. Et af spørgsmålene er helt sikkert, hvad koster det at lade en elbil og lade den op derhjemme. Det er nemlig ikke helt det samme at lade en elbil op, som at tanke en benzin- eller dieselbil.

Vi dykker ned i opladning af elbiler og giver dig svar på dine spørgsmål. Lad os først tage et kig på, hvad koster det at lade en elbil. 

Hvad koster det at lade en elbil på offentlige ladestandere?

Når du vælger en elbil, er du med til at tage et skridt i den rigtige retning for den grønne omstilling. Samtidig er en af de største fordele ved at eje en elbil de lave driftsomkostninger. Når du skal lade din elbil, er der forskellige muligheder at overveje.

Offentlige ladestationer er blevet mere udbredte, og priserne varierer afhængigt af placering og operatør. Du kan finde ladestationer på offentlige steder som parkeringspladser, indkøbscentre og rastepladser langs motorvejen.

Prisen for at oplade din elbil ved en offentlig ladestation kan variere alt efter ladeoperatør, og om du har et ladeabonnement, men det er normalt billigere end traditionelt brændstof, hvilket gør elbiler mere omkostningseffektive på lang sigt. På mange offentlige ladestandere lader du til en dynamisk pris, men der er også flere offentlige ladestandere, hvor du lader til en fast pris. Igen, det afhænger af ladeoperatør. 

Det kan være en god ide at downloade ladeapps fra flere forskellige operatører, da der kan være stor forskel på, hvad det koster at lade din elbil på den enkelte ladestation.

Her finder du EWIIs offentlige ladestandere

Refusion af elafgift for opladning af din elbil

Apps til opladning af elbil på farten

Det kan eksempelvis være:

Opladning af elbil hjemme

Et alternativ til offentlige ladestationer er at lade din elbil hjemme med en ladeboks. Generelt er det billigere at oplade en elbil derhjemme end at bruge offentlige ladestationer. Det er som at have din egen "tankstation" lige uden for din dør. Prisen for at lade en elbil op derhjemme afhænger primært af din elaftale og bilens batterikapacitet.

Lad os dykke dybere ned i, hvad koster det at lade en elbil op hjemme. Prisen for at oplade en elbil derhjemme varierer nemlig afhængigt af flere faktorer.

 

 

Variabel eller fastpris elaftale – hvad er fordelene og ulemperne for dig med elbil?

Har du en variabel eller fastpris elaftale? Med en variabel elaftale (Timepris eller Grøn Timepris) kan du udnytte udsvingene i elprisen, så du kan spare penge ved at oplade din elbilen på de tidspunkter af døgnet, hvor elprisen er lav. Du kan spare penge, men det kræver, at du følger med i og retter ind efter elprisen time for time.

Med en fastpris elaftale behøver du ikke time opladning af elbilen derhjemme. Din elpris er den samme, uanset hvornår du lader. Det giver dig mulighed for at beregne, hvor meget det koster at lade din elbil op hjemme. På samme måde, som du tidligere har haft en fast udgift til brændstof.

Hos EWII kan du også vælge det bedste fra de to verdener: En variabel elaftale med prisloft.

Du skal dog være opmærksom på, at prisen på transport af strøm (nettarif) varierer fra sted til sted, i løbet af dagen, især afhængigt af tidspunkter med høj eller lav efterspørgsel på el. Og det uanset om du har en variabel eller fastpris elaftale. Nogle elnetselskaber tilbyder særlige nettariffer til elbilejere, der gør opladningen endnu mere økonomisk fordelagtig.

Tag testen - hvilken elaftale passer til mig

Hvid bil der er ved at oplade med ladestander til elbil. Oplad elbil eller hybridbil med en el ladestander derhjemme. Vær dog opmærksom på timeprisen på el, da elpriserne time for time kan svinge meget, hvilket har betydning på prisen for brug af ladeboks.

Batterikapacitet og opladetype har også betydning for, hvad koster det at lade en elbil

Jo større batteri din elbil har, desto længere tid tager det at oplade det, og derfor kan omkostningen til opladning af din elbil derhjemme også variere alt efter batterikapacitet.

Det er også værd at bemærke, at der er forskellige typer opladere til elbiler, der kan påvirke, hvad det koster at oplade en elbil. Oftest følger der en såkaldt "mormor-lader" med din elbil. Dog skal du være varsom med at bruge denne type opladning, da du kan risikere at kortslutte strømmen i din bolig. 

Hvis du ønsker en hurtigere opladning, kan du investere i en vægmonteret ladeboks, der er mere effektiv, tidsbesparende og sikker end "mormor-laderen". 

Mand og kvinde oplader elbil med ladestander fra EWII. Ved at lade elbilen op om natten opnår du typisk en besparelse på din elregning og på dit CO2 aftryk.

Hvad koster en ladestander til elbil?

Det er endnu en ny verden, der åbner sig for en kommende elbilejer. Nogle vil kalde det en jungle. Der er mange udbydere af ladebokse til hjemmebrug.

Nogle tilbyder en abonnementsløsning, hvor du betaler af, andre tilbyder køb og installation af ladeboksen. Andre igen tilbyder begge dele og med et serviceabonnement tilknyttet, hvor du også får hjælp til refusion af elafgiften.

Se EWIIs ladeløsning til elbiler

Vasketøj til tørre på en tørresnor er en effektiv måde at spare på strømmen

Dit hjem

Spar på energien - og på din regning

Se hvor det bedst (ra)batter sig at spare.