Grøn el med prisloft

Far sidder og hygger med søn med ro i maven, da han har et prisloft på sit el til spotpris. Så kan han høste besparelserne, når prisen falder, og sikre sig mod høje prisstigninger på el.
Med prisloft på el får du både gevinsten, når elprisen falder, og trygheden i en elaftale med et prisloft, så din elpris ikke løber løbsk, når elprisen stiger.
 • Ingen binding

 • Udnyt elprisens udsving

 • Tryghed i prisloft

Hvordan høster jeg fordelene, når timeprisen på el er billig, men samtidig sikrer mig mod pludselige prisstigninger på el? 

Det giver et loft på prisen i din elaftale dig muligheden for.

Vi har taget fordelene fra en aftale med en variabel elpris, og kombineret den med fordele fra den faste elprisaftale, så du kan få det bedste fra to elprodukter. Når elprisen time for time falder, følger din pris med ned – ligesom du kender det fra en aftale på el med en variabel pris. Når så elprisen stiger igen, følger din pris med op – men ikke højere end til det gældende prisloft på el.

Du behøver dermed ikke længere at tænke enten/eller i valg af typen på din elaftale. Med et loft på prisen på dit el kan du i stedet tænke både/og. Du får nemlig både besparelserne fra en lav elpris og en forsikring mod en pludselig høj elpris.

Hvad er et prisloft på el?

Et elprodukt med et prisloft er en kombination af en variabel og en fast elpris. Men hvad betyder et prisloft på el, og hvordan fungerer det?

 1. Når elprisen falder...

  følger din elpris time for time med ned.
 2. Når elprisen stiger...

  er prisloftet den øvre grænse for din pris på el pr. kWh.
 3. Et prisloft på el aktiveres når...

  timeprisen på strøm overskrider dit loft på elprisen.
 4. Et prisloft på el deaktiveres når...

  timeprisen på el igen er under dit elprisloft.
Få prisloft på el
Få en kort forklaring på elproduktet Grøn el med prisloft fra en energirådgiver i kundeservice hos EWII

Video

Få forklaringen på et prisloft på el

EWII tager toppen af elprisen

Normalt kan vi bedst lide at udtænke vores egne ideer, i alt hvad vi laver. Også når vi udtænker et nyt elprodukt. Men nogle gange skal man ikke være for fin til at kopiere noget, hvis det kan komme forbrugerne til gode. For måske kan du genkende modellen med et prisloft – f.eks. fra når du handler eller når du låner penge.

I supermarkedet kan du vælge discountvarer med en øvre grænse for, hvad varen koster.  Og da du tegnede dit boliglån, havde du mulighed for at vælge et lån med en lav variabel rente, men også med et loft på en eventuel høj rentestigning.

På et energimarked, hvor elprisen svinger, kan et prisloft på energi med fleksible timepriser på el give dig samme tryghed i maven imod, at dine månedlige udgifter til el pludseligt stikker af.

Med grøn prisloft fra EWII stiger din elpris aldrig og den grænse, som der sættes for din pris. Når elprisen falder følger din elpris med ned, så høster fordelene.

Hvad skal du vide om prisloftet?

Et prisloft på el aktiveres, hvis prisen på el skulle stige over det gældende loft på elprisen i din elaftale. Det er din garanti for en fast maksimumpris på din el hvert kvartal.

Det aktuelle prisloft el er 236,79 øre pr. kWh i Vestdanmark og 237,25 øre pr. kWh i Østdanmark.

I 4. kvartal er prisloftet 209,92 øre pr. kWh i Vestdanmark og 205,49 øre pr. kWh i Østdanmark. De maksimale elpriser i perioden bliver dermed 263,75 øre pr. kWh i Vestdanmark og 259,24 øre i Østdanmark inkl. prisen for loftet.

Priser er gældende for elforbrug op til 100.000 kWh/år og er gennemsnit af foregående måneds elpriser.

Prisloft el fastlægges kvartalvis og offentligøres den første hverdag efter den 15/3, 15/6, 15/9 og 15/12.

Strømmen er 100 % certificeret grøn strøm i henhold til forbrugerombudsmandens mærkningsordning for el - også kendt som "de grønne blade".

Ofte stillede spørgsmål

Den politiske uro i Europa betyder, at de danske elforbrugere oplever både høje og meget pludselige stigninger i elpriserne. Ved at indføre et prisloft på en variabel elpris, får du muligheden for at bruge strømmen i de timer, hvor den er billigst - og samtidig sikkerhed i budgettet med et fast maksimum på din pris på el. Det sikrer, at din elpris ikke stikker af.

Er du Grøn Standard kunde i dag, overgår du automatisk til Grøn Prisloft den 1. juli 2023. 

Se, hvilket elprodukt jeg har

Interessen for energi er høj. For nogle på grund af de store udsving på elregningen. For andre fordi vores energiforbrug har stor betydning i den grønne omstilling.

Uanset hvorfor er energipriserne pludselig blevet noget vi alle snakker om.

Skal du så enten have en variabel pris, hvor man kan drage fordel af de billige timer på strøm? Eller skal du have en fastpris, så prisen ikke pludselig stiger voldsomt?

I stedet for at tænke enten/eller, har vi tænkt i både/og.

EWII tilbyder en prisloft elaftale, som kombinerer det bedste fra de to verdener. Du får både en lav variabel pris, og dermed muligheden for selv at påvirke din elpris på regningen. Og samtidig får du med et prisloft på energi en sikkerhed for, at din elpris ikke stikker af.

Din pris på el baserer sig på grøn el til indkøbspris og tillægges en pris på 50 øre inkl. moms pr. kWh for et prisloft.

Selve prisloftet - altså din maksimale pris på el de næste tre måneder - fastsættes hver 3. måned. Det aktuelle prisloft kan du se her på siden eller på:

Selvbetjeningen

Den udvidede produktbeskrivelse for Grøn Prisloft

Der findes eksempler på flere såkaldte kombiprodukter på elmarkedet, men på nuværende tidspunkt er der ikke et sammenligneligt produkt på markedet.

Det er kun EWII der tilbyder prisloft på energi - som du kender det fra dit supermarked eller fra din bank.

Bestil grøn el med prisloft

Ja, den øvre grænse for hvad du skal betale for din el i timen gælder døgnet rundt – 24-7-365, så du kan også være sikker på, at din elpris ikke løber løbsk i weekenderne og om natten.

I efteråret 2020 trådte nye retningslinjer for mærkning af grønne elprodukter i kraft. Det er ikke længere nok at kalde sit el for grønt. Udbyderen skal kunne dokumentere sin grønne strøm.

Betegnelsen grøn strøm er underlagt dokumentationskrav fra Forbrugerombudsmanden, og er derfor din garanti for bæredygtig el. Mærkningen består af grønne blade.  

 • 1 blad betyder, at strømmen er baseret 100 % på vedvarende energikilder.
 • 2 blade betyder, at foruden at strømmen leveres 100 % fra vedvarende energikilder, så foretager udbyderen yderligere klimatiltag med en ikke ubetydelig klimaeffekt.

Elprodukter fra EWII har som minimum 1 blad. En enkelt har 2 blade

Læs mere om vores grønne elprodukter

4 gode grunde til at vælge el fra EWII

Hos os får du billig el, men du får også...

 1. Ingen binding

  Der er ingen bindingsperiode på strøm fra os. Du kan til hver en tid opsige din elaftale med os.
 2. Ingen gebyr

  Når du vælger at skifte til os som din leverandør af el, slipper du for at betale oprettelsesgebyr.
 3. Ingen forudbetaling

  Nej tak til aconto. Hos os opkræves du ikke forud, men bagud. Hver måned.
 4. Grøn strøm

  Via oprindelsesgarantier sikrer vi, at din el er produceret 100 % fra vedvarende energikilder.
Køb el her

Godt at vide om el

• Fortrydelsesret: Du har 14 fortrydelsesret på din bestilling af el. Dog skal du være opmærksom på, at du ved ønsket om levering af din aftale af el indenfor 14 dage efter din bestilling, samtidig frasiger dig retten til at gøre brug af din fortrydelsesret.

• Opsigelse og skifte af produkt: Du kan opsige eller ændre dit elprodukt med et varsel på løbende måned + en måned. Husk at sikre, at du ikke er i binding ved din nuværende elleverandør. Ved opsigelse anbefaler vi, at du retter henvendelse til dit elselskab. 

• Modtagelse af regning: Vi anbefaler, at du tilmelder dig digitale beskeder så du modtager din regning og anden vigtig information direkte i selvbetjeningen. Ved tilmelding til digitale beskeder har du mulighed for gebyrfri betaling ved tilmelding til MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling. Betaling via Betalingsservice koster 5,75 kr. pr. regning og betaling med girokort koster 49 kr. pr. regning.

• Rykkergebyrer: Hvis betalingen sker efter sidste rettidig indbetalingsdato, er EWII berettiget til at pålægge rykker- og inkassogebyrer. Se vores gebyrliste her.

Se vores aftalevilkår her

 

I Danmark er elmarkedet frit, og det har det været siden 2003. Det betyder, at du frit kan vælge den elleverandør, du ønsker.

Derimod kan du ikke selv bestemme dit elnetselskab – altså det selskab, som ejer det fysiske elnet, hvor du bor. De transporterer strømmen til din stikkontakt og vil være det samme, uanset hvilken elleverandør du vælger.

Produkt

Find den rette elaftale

Få hjælp til at vælge den elaftale der passer bedst til dig.