Variabel timepris el

Timepris el er til dig, der følger elprisen time for time og ønsker at udnytte de tidspunkter på døgnet, hvor strømmen er billigst.
Timepris el er til dig, der har mulighed for at bruge strømmen, når den er billigst.
 • Ingen binding

 • Gratis oprettelse

 • Variabel timepris

Udnyt de svingende timepriser

Timepris er elaftalen til dig, der er villig til og har mulighed for at flytte dele af dit elforbrug til de tidspunkter af døgnet, hvor timeprisen på el er lavest og dermed opnå en lav kWh-pris på din strøm.

Din elpris følger udviklingen på elmarkedet time for time, så du har mulighed for at flytte dit elforbrug til de tidspunkter på døgnet, hvor timeprisen på el er lavest og dermed nyde godt af en lav kWh-pris på din strøm.

Det gør Timepris til det ideelle valg, hvis du har mulighed for at flytte dit elforbrug fra de dyreste til de billigste tidspunkter. Ejer du for eksempel en el- eller hybridbil, kan du potentielt spare betydelige penge ved at oplade din bil i de timer, hvor elpriserne er lavest.

Når du har en elaftale, der fastsættes time for time, er det en god idé at holde øje med de aktuelle elpriser løbende. Det er den eneste måde, hvorpå du kan være sikker på at bruge strøm, når priserne er på deres laveste, og dermed opnå de mest økonomiske fordele.

En Timepris elaftale er flexafregnet, hvilket betyder, at du bliver afregnet baseret på elpriserne på markedet, time for time. Med andre ord får du el til spotpris eller til timepris, som navnet også antyder.

 

Bestil Timepris el

Video

Få en forklaring på el til timepris

Spørgsmål og flexafregning

Flexafregning betyder kort fortalt, at du vil blive afregnet på baggrund af den variable elpris på elbørsen Nord Pool. Det betyder, at dit forbrug af el bliver aflæst og afregnet på timebasis.

Når du får regningen, vil der kun stå et gennemsnit for perioden. Hvis du gerne vil se, hvordan dit forbrug har fordelt sig, kan du logge på selvbetjeningen eller ringe til vores kundeservice og bede om at få en specificeret regning tilsendt. Alle andre vilkår er uændrede, og du vil stadig som i dag kun modtage din regning én gang hver måned for dit faktuelle forbrug.

Du vil med flexafregning få mulighed for at påvirke din afregning. For eksempel kan du flytte brugen af f.eks. vaskemaskine, tørretumbler og opladning af elbil til de timer i døgnet, hvor strømmen er billigere eller grønnere, end i de timer, hvor alle andre bruger strøm.

Se udviklingen af elpriserne time for time

Hos EWII er vores elaftaler Timepris og Grøn Timepris med flexafregning.

Det er svært at svare på, da det både afhænger af dit forbrug af el og tidspunktet, du bruger strømmen på.

Hvis størstedelen af dit forbrug ligger i de dyre timer, vil flexafregning måske have indflydelse på din pris i en opadgående retning. Ligeledes vil din pris måske falde, hvis meget af dit forbrug ligger i de billigere timer.

Se den aktuelle elpris

Betal den variable timepris og få el til spotpris

Med Timepris betaler du den variable timepris på den nordiske elbørs Nordpool og et fast spottillæg på 3,75 øre pr. kWh.

Den oplyste pris ved bestilling er beregnet som et gennemsnit af den seneste måneds timepriser fra den nordiske elbørs Nordpool og et tillæg på 3,75 øre pr. kWh.

Timepris afregnes via flexafregning på timebasis, hvor din energipris varierer time for time. Du faktureres baseret på den aktuelle timetakst og dit forbrug i den pågældende time.

På din regning vil du kun se et gennemsnit for perioden, men ønsker du at se fordelingen af dit forbrug, kan du logge på selvbetjeningen eller kontakte vores kundeservice for at modtage en specificeret regning.

Med flexafregning har du mulighed for at påvirke din afregning. For eksempel kan du flytte brugen af dine tunge elposter til timer, hvor strømmen er billigere eller udleder mindre CO2.

Se prisudviklingen for Timepris

Så nemt skifter du til EWII

Nok er elaftaler ikke det mest spændende – det ved vi. Men det er faktisk hverken besværligt eller særlig tidskrævende at skifte leverandør af el. 1-2-3 trin - og så er EWII din fremtidige leverandør. Læn dig tilbage - vi sørger for at det praktiske - også opsigelsen hos din nuværende leverandør.

 1. Indtast din adresse

  Priserne på el varierer afhængigt af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at kende din adresse og dit årlige elforbrug, for at vise dig den korrekte pris.
 2. Tast oplysninger

  Indtast dine kontaktoplysninger og en eventuel anden faktureringsadresse, hvis du er så heldig, at en anden betaler for din strøm.
 3. Bekræft dit køb

  Se din samlede pris og bekræft dit køb. Og læn dig så tilbage, for vi sørger for alt det praktiske herfra - også opsigelsen hos din nuværende leverandør.
Find din pris og bestil

Hvad er spotpris?

Når du vælger en elaftale, står du over for valget mellem en fast eller variabel elpris.

Mange elselskaber anvender betegnelsen ”spotpris” om den variable timepris på den nordiske elbørs, Nordpool. Hos EWII følger Timepris denne markedspris tillagt et timetillæg. Ved at vælge spotpris accepterer du den aktuelle elpris, der varierer time for time, i modsætning til en fast pris, der er låst fast i en bestemt periode.

Spotpris på el svinger hver time af dagen og afhænger af udbud og efterspørgsel på Nordpool, den nordiske elbørs. Prisen påvirkes primært af vejrforhold, da produktionen af vedvarende energi fra solceller og vindmøller afhænger af vind og sollys. Dette gør det vanskeligt at forudsige prisen. Typisk er strømmen dyrere om morgenen og eftermiddagen, når efterspørgslen stiger, mens prisen ofte er lavere om natten. Ved en elaftale med spotpris kan du optimere forbruget ved at flytte det til perioder med lavere priser. Hvis du har en fastpris elaftale, påvirker tidspunktet for forbrug ikke prisen, da den forbliver konstant i en given periode. Men du skal stadig være opmærksom på, at prisen for transport af strømmen – den såkaldte nettarif – varierer afhængig af tidspunkt på dagen og årstid.

Læs hvad der påvirker elprisen

Godt at vide om el

• Fortrydelsesret: Du har 14 fortrydelsesret på din bestilling af el. Dog skal du være opmærksom på, at du ved ønsket om levering af din aftale af el inden for 14 dage efter din bestilling, samtidig frasiger dig retten til at gøre brug af din fortrydelsesret.

• Opsigelse af produkt: Du kan opsige med et varsel på løbende måned + en måned. Husk at sikre, at du ikke er i binding ved din nuværende elleverandør. Ved opsigelse anbefaler vi, at du retter henvendelse til dit elselskab. 

• Skifte af podukt: Du kan ændre dit elprodukt per dags dato +7 dage. 

• Modtagelse af regning: Vi anbefaler, at du tilmelder dig digitale beskeder, så du modtager din regning og anden vigtig information direkte i selvbetjeningen. Ved tilmelding til digitale beskeder har du mulighed for gebyrfri betaling ved tilmelding til MobilePay betalingsaftale eller automatisk kortbetaling. Betaling via Betalingsservice koster 6,50 kr. pr. regning og betaling med girokort koster 49 kr. pr. regning.

• Rykkergebyrer: Hvis betalingen sker efter sidste rettidig indbetalingsdato, er EWII berettiget til at pålægge rykker- og inkassogebyrer. Se vores gebyrliste her.

Se vores aftalevilkår her

 

I Danmark er elmarkedet frit, og det har det været siden 2003. Det betyder, at du frit kan vælge den elleverandør, du ønsker.

Derimod kan du ikke selv bestemme dit elnetselskab – altså det selskab, som ejer det fysiske elnet, hvor du bor. De transporterer strømmen til din stikkontakt og vil være det samme, uanset hvilken elleverandør du vælger.

Her er vores guide til, hvordan du skifter elselskab

For at skifte elleverandør, skal du henvende dig til den elleverandør, som du ønsker at indgå en elaftale med. 

Ønsker du at skifte elselskab til EWII, kan du med fordel gøre det på vores hjemmeside. Det er hverken besværligt eller tidskrævende at skifte elleverandør. Når du har valgt dit elprodukt, er det 1-2-3, og du har strøm fra en anden udbyder i dine stikkontakter.

1. Indtast din adresse
Priserne på el varierer afhængigt af, hvor i landet du bor. Derfor er vi nødt til at kende din adresse og dit årlige forbrug, for at vise dig den korrekte pris.

2. Tast oplysninger
Indtast dine kontaktoplysninger og en eventuel anden faktureringsadresse, hvis du f.eks. bestiller el til dit sommerhus, men ønsker at modtage dine regninger på din bopælsadresse.

3. Bekræft dit køb
Se din samlede pris og bekræft dit køb. Og læn dig så tilbage, for vi sørger for alt det praktiske herfra - også opsigelsen hos din nuværende leverandør.

Vi oplever dog, at enkelte eludbydere kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke at personligt opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du også selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentation for din opsigelse.

Er du ikke tryg ved at bestille el på en hjemmeside, er du naturligvis også velkommen til at kontakte vores kundeservice på 70 55 55 55. Så sørger vi for, at du automatisk bliver flyttet over til os.

Har du brug for råd og vejledning til valg af elaftale eller opsigelse hos nuværende udbyder, kan du læse mere om vores elaftaler eller ringe til vores kundeservice.

Stikkontakt

Dit forbrug

Bagudbetalt el: Betal efter forbrug hver måned

Hvad er bagudrettet betaling hver måned? Og er det det samme med faktisk afregning af dit elforbrug? Find ud af, hvorfor den betalingsform er en fordel for dig.