Er min elpris for høj?

Vi beklager, for det er uoverskueligt og måske uinteressant at sammenligne priser på el. Men der er hjælp at hente, der kan føre til besparelser på din elregning

Skærer vi ind til benet, skal du særligt kigge efter to ting, når du kigger på strømpriser:

 • Pris pr. kWh
 • Abonnement

De udgør en mindre del af din samlede pris på el, men er alligevel de eneste to ting, du kan gøre noget ved. Resten af din elregning er udgifter til netselskab for transport og til staten i form af moms og afgifter.

Alle leverandører af el skal indhente betalingen fra dig som kunde til netselskab og stat, så størstedelen af din pris på el vil være ens uanset hvilken elleverandør, du vælger.

Se hvordan elprisen er sammensat

Hvorfor så overhovedet interesserer sig for det, hvis jeg ikke kan gøre noget ved størstedele af min regning? Fordi der er både penge og CO2 at spare ved at dykke lidt ned i din elaftale.

Find de grønneste eller billigste elpriser

Heldigvis for os alle, så udstilles elleverandørers priser på en offentlig og uafhængig prissammenligningsside. Benytter du dig af den, når du sammenligner priser, er du ikke i tvivl om din nuværende elleverandørs pris, eller om den er konkurrencedygtig.

Er du nysgerrig på din elpris, så kan vi kun anbefale du slår et smut forbi Forsyningstilsynets elpris.dk, så du får et overblik over priser og leverandører.

Som noget nyt kan du også sortere på klimavenlighed, så du kun får grøn strøm frem i din søgning.

Stik i stikkontakt. Hvordan er din elpris sammensat og hvad består elprisen af? Sammenlign elpriser, når du er ude efter de billigste elpriser.

Hvad er vigtigst for dig?

Et par tommelfingerregler om elprisen er, at

 • et lavere abonnement har større betydning for et mindre til gennemsnitligt elforbrug
 • en lavere kWh pris har større betydning for et stort elforbrug

Så find en elaftale, der passer dit forventede elforbrug bedst.

Men hvor meget strøm bruger du - og hvad er et normalt strømforbrug?

Er der andet end elprisen, jeg skal kigge efter?

Det korte svar er ja. Du skal blandt andet være opmærksom på de vilkår en ny elleverandør tilbyder dig. Her skal du især være opmærksom på:

 • Betalingsmuligheder: Forud- eller bagudbetalt, og er det a conto eller reelt forbrug, du betaler for?
 • Binding: Er der bindingsperiode på din aftale, og hvis ja, hvor lang er den, og er der et opsigelsesgebyr i bindingsperioden?
 • Gebyrer: Hvilke gebyrer bliver lagt oveni din elaftale - er der dyre betalingsgebyrer, opsigelsesgebyr, gebyr for at skifte produkt eller andre ting, som du skal være opmærksom på?
 • Grøn profil: For mange forbrugere er den grønne omstilling vigtig. Grøn strøm udbydes af nogle elselskaber, og hos nogle er det endda muligt at få et elprodukt med de eftertragetede to grønne blade.

Vær særlig opmærksom på, at nogle leverandører ser billige ud på overfladen, men som desværre for en del kunder giver en dårlig oplevelse, når de får deres regninger. 

Er du i tvivl om, hvilken leverandør af el du skal vælge, er vores kundeservice altid klar til at hjælpe med at guide dig.

Så tøv ikke med at kontakte os.

Kvinde støvsuger gulv

Hvilken elaftale skal jeg vælge?

Få hjælp til at vælge den rigtige elaftale med udgangspunkt i dit energiforbrug. 

Anbefaling til din elaftale

Spar på mere end prisen

Lad os være ærlige. Det er jo ikke hver dag, at du sidder og sammenligner priser på el. Måske har du aldrig forholdt dig til det. Strøm er jo bare noget, du skal have.

Men der er forskel på el. Og den tid, du bruger på at sammenligne elpriser i dag, kan være givet rigtig godt ud.

Og når du nu alligevel er i gang med at undersøge, om du har den rette elaftale, kan du i samme omgang kontrollere, om du har mulighed for at spare penge på elforbruget.

Hvorfor vælge EWII?

Udover 150 års erfaring tilbyder vi blandt andet:

 1. Altid fair og grøn elpris

  Få overblik over elpriserne og en kvalificeret anbefaling
 2. Vi rådgiver gerne

  Er du i tvivl, står vi klar til at rådgive dig om elvalg og forbrug
 3. Skift gratis til EWII

  Du kan altid skifte leverandør af el, og hos os koster skiftet ikke noget
 4. Stabil leverandør

  Du er sikret en stabil leverandør, der også er her i fremtiden

Elprisen hos EWII

Din elpris hos EWII afhænger især af, hvilken type elaftale du vælger. Er du f.eks. til en fast eller variabel pris på dit el?

Den generelle pris for el bliver fastsat på elbørsen Nord Pool Spot, hvor prisen afhænger af udbud og efterspørgsel. Derfor varierer den, og du bør derfor overveje, om du er mest til at kende din pris på forhånd, eller om du er villig til ikke at vide, hvordan din pris pr. kilowattime udvikler sig. 

Hos EWII tilbyder vi 4 forskellige elaftaler: 

Fælles for dem alle er, at de er grønne. Grøn Fremtid endda lidt mere end de øvrige, og har derfor fået Forbrugerombudsmandens to blade i deres mærkning for grøn strøm, idet produktet både indeholder donation til klimaforbedrende projekter, en mulighed for dig til at bruge strømmen, når den er grønnest, og energirådgivning til optimering af netop dit elforbrug. 

Sammenlign vores elprodukter

Via indkøb af oprindelsesgarantier sikrer EWII, at den samlede mængde strøm vi leverer til dig, er produceret 100 % fra vedvarende energikilder.

Ofte stillede spørgsmål

I Danmark er elmarkedet frit, og det har det været siden 2003. Det betyder, at du frit kan vælge den elleverandør, du ønsker.

Derimod kan du ikke selv bestemme dit elnetselskab – altså det selskab, som ejer det fysiske elnet, hvor du bor. De transporterer strømmen til din stikkontakt og vil være det samme, uanset hvilken elleverandør du vælger.

Du skal henvende dig til den elleverandør, du ønsker at indgå en elaftale med.

Ønsker du at skifte til EWII, kan du ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55 eller bestille el på vores hjemmeside. Så sørger vi for, at du automatisk bliver flyttet over til os.

Vi oplever dog, at enkelte eludbydere kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke at personligt opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du også selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentation for din opsigelse.

Har du brug for råd og vejledning til valg af elaftale eller opsigelse hos nuværende udbyder, kan du læse mere om vores elprodukter eller ringe til vores kundeservice på 70 55 55 55.

Du kan skifte leverandør med løbende måned + 1 måneds varsel, hvis du ikke er bundet af en anden aftale.

Nej, det er som udgangspunkt gratis at skifte leverandør. Der er ingen oprettelsesgebyrer, og vi klarer overflytningen for dig.

Vi oplever dog, at enkelte eludbydere kan finde på at opkræve dig et gebyr for ikke personligt at opsige dit abonnement. Vi anbefaler derfor, at du selv opsiger dit abonnement hos din nuværende elleverandør. Og gerne skriftligt, så du har dokumentationen for din opsigelse.

Kontakt os på 70 55 55 55 og hør nærmere.

Produkt

Find den rette elaftale

Få hjælp til at vælge den elaftale der passer bedst til dig.

Mand kigger på sin elregning i sit køkken, og undre sig over hvorfor den er blevet så høj.

Dit forbrug

Slut med acontoopgørelser

Det er bøvlet. Du lægger ud. Du forudbetaler for flere måneder i forvejen. Listen med ulemper ved en acontobetaling for dig som kunde er så lang, at vi har valgt at fakturere dig fremadrettet for dit faktiske forbrug. Og det på månedsbasis. Det synes vi kun er fair. Hvad synes du?

Hvad mange skal der til, og hvad koster en kwh, hvis lyset over dit spisebord i din stue skal lyse?

Dit forbrug

Hvad koster en kWh el

Hvad er en kWh, og hvad betaler jeg egentlig for?