Eksamen for EWIIs internationale samarbejde

PRESSEMEDDELSER • nov 08 2019, 09:33

Det var med en lille smule nervøsitet, men en stor portion positiv forventning, at EWII Koncernen i sommers sagde jatak til at indlede samarbejde med tre lovende, internationale iværksættere inden for bæredygtig byudvikling: Engelske OrxaGrid og de to tyske firmaer Powerfox og Rysta.

De seneste tre måneder har de tre firmaer været flittige gæster i EWIIs koldingensiske hovedsæde, hvor de har arbejdet med at udvikle deres produkter, der hver især handler om forbedring af den danske forsyningsinfrastruktur. Firmaerne har arbejdet tæt sammen med EWIIs medarbejdere om at forstå det danske marked, og målrette deres indsats, så den kommer borgerne i Trekantområdet til gavn.

Fredag er det tid at fremlægge de foreløbige resultater. De tre virksomheder er sammen med syv andre en del af iværksætterprogrammet Urbantech, der har til formål at fremme innovation og bæredygtighed i de danske byer. Fredag afholder Urbantech en slags ”status-eksamen” for de ti deltagere: Under navnet Demo Day skal alle ti iværksættere fremlægge de foreløbige resultater for deres samarbejdspartnere og de andre deltagere i Urbantech-programmet.

”Vi kan allerede nu sige, at vi er tilfredse,” siger administrerende direktør i EWII, Lars Bonderup Bjørn.

”Det har været det helt rigtige valg at satse på et samarbejde. Demo Day giver os en mulighed for at gøre status og lægge en god plan for, hvad der nu skal ske,” siger han. ”Det er en vanskelig disciplin at være iværksætter, men iværksættere og etablerede virksomheder kan gøre en forskel for hinanden. Det gode ved Urbantech-programmet er, at vi uden voldsomme investeringer er kommet igennem en proces, hvor vi strategisk er blevet mere afklarede omkring muligheder og valg.”

Hos engelske OrxaGrid har CEO Akshat Kulkarni nydt at tilbringe tid i Trekantområdet, som han på den korte tid er kommet til at holde meget af. Han er ikke i tvivl om, hvad hans firma kan bibringe til området:

”Trekantområdet er gået forrest, når det gælder nye måder at reducere kabelproblemer på, og derved opnå færre nedbrud og fejl, og i det større perspektiv skabe et system, der kommer til at hjælpe området med at omstille sig til en fremtid med flere elbiler,” siger Akshat Kulkarni. ”Det har været en rigtig god platform for os at afprøve nogle af vores teorier.”

Demo Day foregår fredag d. 8. november fra kl. 14 – kl. 18 på Bloxhub i København.

For yderligere information og de endelig resultater fra iværksætterne kontakt venligst:
Lars Bonderup Bjørn, administrerende direktør i EWII Koncernen, på tlf 23 23 71 18.