Energiselskaber går sammen om nyt fælles selskab

PRESSEMEDDELSER • apr 25 2019, 06:02

 

Syv danske energiselskaber går helt nye veje og har dannet et fælles selskab, SERVIA a.m.b.a. Selskabet skal levere rådgivning og assistance indenfor juridiske opgaver, herunder persondata, indkøb og udbud samt projektledelse for de selskaber, der deltager i selskabet. Med etableringen af SERVIA står de syv energiselskaber styrket til fremtiden.

AURA Energi, Bornholms Energi og Forsyning, EWII, Fonden Langelands Elforsyning, nef Fonden, Nord Energi og SEF står bag etableringen af det nye selskab, der har fået navnet SERVIA.

Målet med SERVIA er at udnytte synergier og stordriftsfordele på tværs af selskaberne, og styrke de lokale energiselskaber ved at deles om en række væsentlige ressourcer. Det nye fælles selskab samler kompetencerne inden for de nævnte funktionsområder, hvilket giver langt bedre muligheder for en faglig videreudvikling og øget professionalisering af disse selskaber.

Forsyningsbranchen er underlagt krav om øget effektivisering samt omfattende og ofte kompleks regulering. Branchen oplever flere administrative byrder og kravene til selskaberne intensiveres konstant blandt andet med gennemførelse af EU-udbud, håndtering af persondata m.m., hvilket ofte gør det nødvendigt at anvende dyre specialistkompetencer.

Der er nedsat en bestyrelse, der består af Carsten Höegh Christiansen fra AURA Energi, Kim Henning Hansen fra Langelands Elforsyning og Rasmus Sielemann Christensen fra Bornholms Energi og Forsyning. Rasmus Sielemann Christensen bliver formand for bestyrelsen. Pernille Nielsen Johannessen, der hidtil har været Forretningsudviklingsdirektør hos EWII, bliver direktør for selskabet.

Idéen om at skabe et fælles selskab på tværs af energiselskaberne er opstået på initiativ fra EWII og fik hurtigt opbakning fra de øvrige selskaber.

”Sammen skaber vi en meget stærk konstruktion, der kombinerer den lokale nærhed med udnyttelse af stordriftsfordele,” siger Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i EWII og fortsætter: ”Vi har alle et stigende behov for disse kompetencer og ved at dele funktionerne i et fælles selskab kan vi opnå en omkostningseffektiv udnyttelse af ressourcerne”.

”I Bornholms Energi og Forsyning oplever vi som andre små og mellemstore energi- og forsyningsselskaber at kompleksiteten stiger helt enormt i de her år, og samtidigt er det svært for os at tiltrække og fastholde medarbejdere med stærkt specialiserede kompetencer. Nu går vi 7 selskaber sammen om at skabe et fagligt miljø for specialister i vores branche – og vi gør det for at få adgang til dygtige medarbejdere og for at få billigere priser ved at samle vores indkøb. Det har vi store forventninger til,” siger Rasmus Sielemann Christensen adm. direktør i Bornholms Energi og Forsyning og slutter: ”Det giver os en unik mulighed for at styrke vores forretning til gavn for vores kunder”.

 

 

 

FAKTA:

SERVIA blev stiftet den 12. april 2019.

Navnet ”SERVIA” er en kombination af ordene ”Service” og ”Via”, som på latin betyder ”vejen”. Navnet symboliserer energiselskabernes hensigt, nemlig at selskabet gennem god service til sine medlemmer kan være med til at bane vejen for noget nyt.

Følgende syv selskaber er med i SERVIA ved stiftelsen:

  • AURA Energi
  • Bornholms Energi og Forsyning
  • EWII
  • Fonden Langelands Elforsyning
  • nef Fonden
  • Nord Energi
  • SEF