EWII har fundet sin nye CEO

PRESSEMEDDELSER • dec 06 2017, 09:15

Det bliver Lars Bonderup Bjørn, der tager over som adm. direktør i energikoncernen EWII. Den 48-årige nordjyde sætter sig i stolen i Kolding den 1. januar 2018.

Lars Bonderup Bjørn er uddannet cand.oecon. og har en ph.d. i ledelse og strategi fra Aarhus Universitet, og han kommer til EWII med et imponerende CV, hvor en lang række tunge bestyrelsesposter – herunder flere formandsposter fra større virksomheder og halvoffentlige institutioner – står side om side med en gedigen erfaring som virksomhedsleder og virksomhedsudvikler.

”Lars er blandt meget andet valgt, fordi han både har en stærk forretningsmæssig profil og gode menneskelige egenskaber. Derudover har Lars erfaring fra og flotte resultater med virksomhedsdrift både i Danmark og internationalt. Endvidere er Lars velbevandret i det politiske system,” begrunder Jørn Limann, bestyrelsesformand i EWII, valget af koncernens nye CEO.

For Lars Bonderup Bjørn er den nye udfordring som frontfigur i EWII en opgave, han ser frem til med store forventninger.

”Jeg glæder mig til at komme i gang og sammen med de mange dygtige medarbejdere at videreudvikle EWII. Jeg ser i EWII en koncern med et meget stort potentiale, men også en virksomhed, der trænger til at få lidt struktur på strategien,” siger Lars Bonderup Bjørn, der via sit ejerskab af og arbejde for virksomheden Thaleia ApS er særdeles erfaren ud i virksomhedsudvikling og forandringsledelse.

Jyde med internationalt udsyn
10 år i kraftværks- og marinebranchen og 10 år som aktiv bestyrelsesformand og med egen virksomhed, Thaleia, opsummerer Lars Bonderup Bjørns erhvervskarriere. Nordjyden har blandt andet været bestyrelsesformand for Aalborg Universitet, formand for eller medlem af en lang række selskabsbestyrelser og været adm. direktør i forskellige virksomheder samt stået i spidsen for omfattende forandringer i MAN koncernen. Men nu er det tid til nye udfordringer, og med ansættelsen i EWII bliver Thaleia sat på standby, ligesom Lars Bonderup Bjørn efter aftale vil udtræde af langt de fleste bestyrelser.

”Jeg ser frem til at lægge alle mine kræfter i at bringe EWII videre. Jeg er fuld bevidst om den forpligtelse og forventning, der ligger i at forvalte koncernens økonomiske midler på en god og fornuftig måde, så det kommer Trekantområdet til gode, og det vil være udgangspunktet for mit arbejde,” understreger Lars Bonderup Bjørn, der beskriver sig selv som ’ægte jyde med internationalt udsyn’ efter arbejdsmæssige og studierelaterede ophold i bl.a. Tyskland, USA, Japan og Estland.

Selvom hverdagen er travl for Lars Bonderup Bjørn, prioriterer han at have tid til at være kreativ og skabende ved at spille klaver og teater.

”Teater og musik er mine fritidsinteresser og er en del af mig, så det er vigtigt for mig at gøre plads til det i mit liv,” pointerer Lars Bonderup Bjørn, der flytter fra Nordjylland til Trekantområdet i forbindelse med sin ansættelse i EWII.

Stor interesse for EWII job
Siden EWII afbrød samarbejdet med Knud Steen Larsen i juni har Jens Christian Sørensen været konstitueret adm. direktør for EWII. Med udnævnelsen af Lars Bonderup Bjørn som CEO, fortsætter Jens Christian Sørensen som økonomidirektør og medlem af direktionen.

”Vi har oplevet en utrolig stor interesse for at stå i spidsen for vores virksomhed, og jeg er ydmyg over, at der har været så mange spændende kandidater,” siger Jørn Limann og fortsætter:

”Det har været af væsentlig betydning for os, at vi ikke skulle have en person fra vores egen branche. Vi har i forvejen mange rigtig dygtige branchefolk i vores virksomhed, så vi har været på udkig efter noget helt andet. Og det har vi fået i Lars.”

Det er et ansættelsesudvalg bestående af EWIIs formandskab på tre personer og en medarbejderrepræsentant, der sammen med et rekrutteringsfirma har stået for at finde den nye adm. direktør.

”Det har været en god proces, og vores samtaler med Lars har bekræftet os i, at han er en leder, der ønsker at udvikle koncernen, og at han også kan identificere sig med de ambitioner, vi har om at have en grøn profil og sikre lokal værdiskabelse. Da vi præsenterede Lars for bestyrelsen, var der enstemmig opbakning til vores indstilling,” afslutter Jørn Limann.

 

For yderligere information kontakt venligst:

Jørn Limann, bestyrelsesformand EWII, mob. 53 82 19 52

Lars Bonderup Bjørn, mob. 23 23 71 18

Lars Bonderup Bjørn er tilgængelig for pressen onsdag den 6. december på disse tidspunkter:

13.00-14.00 og 15.15-18.00

Læs mere om Lars Bonderup Bjørn og find hans cv her:

www.thaleia.dk/om-thaleia/mennesket-bag

http://www.dacapo.as/wp-content/uploads/2017/12/Lars-Bonderup-Bj%C3%B8rn-CV-2017.pdf