EWII køber konkursramte Conscius

PRESSEMEDDELELSER • 26-08-2022, 07:00

Den aalborgensiske it-virksomhed, Conscius, der 19. august indgav konkursbegæring, bliver nu opkøbt af EWII-koncernen.

Det fortæller EWII-koncernens administrerende direktør, Lars Bonderup Bjørn.

EWII benytter sig allerede af et af Conscius it-systemer, Midas, der er et risikostyringsværktøj for elhandel.

”Vi er rigtig godt tilfredse med virksomhedens produkt. Samtidig ser vi et marked, hvor behovet for risikostyringssystemer i energibranchen er større end nogensinde. Så vi har kigget på forretningen og vores vurdering er, at det er muligt at bringe den fremad,” siger Lars Bonderup Bjørn.

EWII-koncernen har købt virksomheden af kurator efter konkursbegæringen, og overtager alle aktiviteter i Conscius inklusive alle 14 medarbejdere.

Selvstændigt selskab i armslængdeforhold

Conscius kommer til at skifte navn til EWII Midas Energy A/S, men fortsætter som selvstændigt firma med et armslængeforhold til moderkoncernen i Kolding.

Den nye direktør i virksomheden, Jane Dahl Christensen, tiltræder med øjeblikkelig virkning.

Jane Dahl Christensen har været tilknyttet Conscius i en periode som konsulent, og kender virksomheden godt. Hun er enig med Lars Bonderup Bjørn i, at der er meget at hente ved at drive virksomheden videre, og har store ambitioner for fremtiden:

”Det er den bedste løsning, medarbejderne og jeg kunne ønske os. Jeg er lettet og glad for, at vi nu har en finansiel stærk ejer, der kan understøtte virksomheden og vores strategi for det kommende år. Det giver os et virkelig stærkt udgangspunkt for at vækste virksomheden – også udover de danske grænser,” siger hun.

Virksomheden overdrages med virkning fra i dag.