EWII og Zapp Mobility går hver til sit

PRESSEMEDDELSER • 14-06-2023, 12:30

Energikoncernen sælger sin ejerandel i ladestanderfirmaet Zapp Mobility. Efter knap to års parløb er parterne enige om, at vejene nu skilles. EWII fortsætter sit fokus på udviklingen af et stærkt netværk af offentligt tilgængelige ladestandere.

Det er en ejerandel på 33 procent, som energikoncernen EWII nu sælger tilbage til stifterne af Zapp Mobility, Eric Scharnowski og Janus Mols.

”Set med vores briller har medejerskabet af Zapp været en succes for EWII. Det har været medvirkende til, at vi har udviklet et nyt forretningsområde, og at EWII er blevet etableret som udbyder af ladestandere. Nu er vi blevet enige med de øvrige i Zapps ejerkreds om, at vi går hver til sit. Jeg vil gerne sige tak til Eric og Janus for samarbejdet. Vi ønsker dem held og lykke i et spændende og dynamisk ladestandermarked, siger administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn.

EWII købte en tredjedel af Zapp Mobility i september 2021. Et partnerskab der blandt andet muliggjorde, at koncernen sidste år fik til opgave at etablere mere end 1000 ladestandere i Københavns Lufthavn, og siden har vundet stribevis af kommunale udbud for opsætning af offentlige ladestandere.

Efter frasalget fortsætter EWII arbejdet med at opbygge infrastrukturen for ladestandere til elbiler. Det sker i samarbejde med platformen Monta.