EWII skaber nyt kulturhus i historiske rammer

PRESSEMEDDELSER • 16-11-2023, 13:52

Energikoncernen tester, om den smukke gamle bygning på Sct. Jørgens Gade også skal være et kulturelt samlingspunkt i Kolding. Jazz i Trekanten har i første omgang påtaget sig opgaven med at facilitere brugen af det nye EWII House i samspil med andre af byens kulturaktører.

Til daglig bruger energikoncernen EWII en del af bygningen på Sct. Jørgens Gade i Kolding midtby, som nødvarmecentral for byens fjernvarme. Men fremover kan den smukke gamle bygning også danne rammerne om koncerter, udstillinger, foredrag og andre kulturelle oplevelser.

”Bygningen og atmosfæren i den er helt unik. Derfor synes vi, det er helt oplagt at forvandle den ledige del af huset til en stemningsfyldt kulisse for kulturlivet og gode oplevelser i bred forstand.  Nu tester vi i første omgang konceptet i et halvt års tid, og de første takter er bestemt positive,” siger administrerende direktør i EWII Koncernen, Lars Bonderup Bjørn.

EWII House har allerede med succes været omdannet til en jazzscene, hvor JazzHouse holdt to koncerter. De kommende seks måneder er det foreningen Jazz i Trekanten, der har opgaven med undersøge, hvordan man kan puste liv i EWII House.

”Vi ser et stort potentiale for mange forskellige kulturelle indslag, så det bliver spændende at se, hvad stedet kan som kultursted. Det er et fantastisk flot og velegnet rum til koncerter, men også andre events, især dem der har et visuelt præg, og stedet bidrager med en helt særlig stemning” siger Jens Munch, der er sekretariatsleder i Jazz i Trekanten

Han understreger, at EWII House ikke er Jazz i Trekantens sted, og at foreningen, som den altid har gjort, vil samarbejde med og understøtte andre kulturaktører i at afholde arrangementer i huset.

”Vi samarbejder i forvejen med mange forskellige kulturaktører i Kolding og Trekantområdet generelt, så det giver god mening, at vi nu påtager os rollen som facilitatorer af en prøveperiode for EWII House,” siger Jens Munch.  

Der vil løbende blive annonceret nye arrangementer i EWII House, og i løbet af foråret vil EWII og Jazz i Trekanten lægge en plan for, hvordan stedet kan udvikles til et kulturelt samlingspunkt i Kolding.

”Ambitionen er at skabe et velfungerende kulturhus og samlingspunkt med masser af liv og arrangementer med forskellige kulturaktører. Det synes vi, bygningen og dens historie fortjener, og så ligger det i tråd med EWIIs målsætning om at skabe værdi i det område, vi er skabt af”, siger Lars Bonderup Bjørn.    

Den karakteristiske bygning på Sct. Jørgens Gade blev bygget i 1898 og fungerede frem til 1950’erne som elværk for Kolding by. Siden har den fredede bygning været brugt til fjernvarme, og EWII har i dag nødvarmecentral i huset. EWII vil fortsat have nødvarmecentral og arbejdspladser i EWII House sideløbende med de kulturelle arrangementer.  

Ønsker du at benytte EWII House til et arrangement, så kontakt Jazz i Trekanten på info@jazzitrekanten.dk for nærmere information.