Fjernvarmekunderne skal ikke frygte prisstigninger

PRESSEMEDDELSER • mar 21 2017, 08:34

Fjernvarmekunderne i Trekantområdet behøver ikke bekymre sig. Der bliver ikke udskrevet en millionregning, som der har været spekuleret i i forskellige medier de seneste dage. EWII Koncernen, der er ejer af landets femtestørste fjernvarmeselskab TREFOR Varme A/S, har ingen planer om at opkræve forrentningen af indskudskapitalen, selvom selskabet skulle få lov til det af Energitilsynet.

”Vi har ingen planer om hverken på den korte eller mellemlange bane at hæve priserne på baggrund af det her. Vi har for mange år siden, på linje med en række andre varmeselskaber, søgt om lov til at opkræve indskudskapitalen, men det er ikke det samme som, at vi agter at benytte os af retten til det,” siger Knud Steen Larsen, adm. direktør i EWII og bestyrelsesformand i TREFOR Varme A/S.

EWII Koncernen udnytter i forvejen ikke prisloftet på el og vand, og TREFOR El-net er endda landets absolut billigste elnetselskab. Billig infrastruktur er nemlig et markant tema i koncernens strategi.

”Vi opfører os ansvarligt, og vi behøver ikke lovgivning for at udmønte vores ansvarlighed, hvilket jo fremgår af vores billige priser på el, vand og varme. De lave priser og den kvalitetssikre infrastruktur i Trekantområdet er forankret i EWIIs strategi frem mod 2025, for at sikre at det er attraktivt at være borger og erhvervsliv i Trekantområdet,” understreger Knud Steen Larsen.

Energitilsynet har endnu ikke afgjort TREFOR Varmes sag, men skulle selskabet få rettigheden til at indkræve forrentningen af indskudskapitalen, kommer det altså ikke til at betyde prisstigninger hos kunderne.

”Hvis vi på den lange bane skulle udnytte rettighederne helt eller delvist, bliver det ikke til profitering, men til gældsnedbringelse i selskabet, hvilket igen kommer vores kunder til gode. Vi skal tjene vores penge i de kommercielle aktiviteter og ikke udnytte indtjeningsmulighederne gennem højere priser i infrastrukturen,” siger Knud Steen Larsen.