Fremtidens Hjem holder åbent hus for alle

PRESSEMEDDELSER • 22-02-2022, 09:00

Det højteknologiske smarthome Fremtidens Hjem er flyttet til Fredericia, og det skal fejres med et brag af en åbning.

I dørkarmen i Fremtidens Hjem er der en knap, som straks aktiverer hele huset – og en behagelig damestemme siger: ”Velkommen til Fremtidens Hjem.”

Træder man ud i køkkenet, kan man igen ved et enkelt klik aktivere ”party- mode”, så lyset stråler og musikken spiller. Eller man kan bare via sin telefon bede den wifi-forbundne kaffemaskine om at brygge en kop kaffe…

Det højteknologiske smarthome Fremtidens Hjem er flyttet til Fredericia, og det skal fejres med et brag af en åbning:  

”Huset er – trods alskens gadgets og teknologi – bedst med mennesker i. Så vi glæder os rigtig meget til at kunne åbne for offentligheden, og vise huset frem,” siger Torben Vognsen, der er direktør i HomeWize, der står bag konceptet. Huset er bygget af det sønderjyske byggefirma eurodan-huse, og hovedpartner i huset er energikoncernen EWII.

Åbningen foregår d. 24. februar på Fuglsang Allé 81 i Fredericia, og der er åbent for alle interesserede mellem klokken 16 og 18.

Her vil der være mulighed for at få en rundvisning i huset, og en demonstration af husets teknologiske muligheder – blandt andet kan gæster få en tur i den elektriske Ford Mustang eller at se hvordan husets gadget-spækkede hjemmebiograf fungerer.

Indtil december lå huset i Vindinge på Sjælland. Med flytningen har der været anledning til at dreje konceptet over i en grønnere retning, siger Torben Vognsen:

”Det nye i Fredericia-huset er, at vi har bæredygtighed som styrende parameter – og det er derfor, vi har valgt EWII som hovedpartner. Så i denne omgang vil man udover gadget-delen også kunne opleve de nyeste bud på bæredygtige løsninger,” siger Torben Vognsen, og tilføjer, at der selvfølgelig også er mulighed for at lade sin el-bil op i huset.

Samarbejdet tæller, udover de tre hovedpartnere, følgende virksomheder: Samsung, Weber, PanaSonic, Sonos, NiKo, Vendora Nordic, Epson, Gardena, acer, Ledvance, DAO, Orbital Systems, ZACO, auping samt Jørgen C Nielsen Møbler.