Gravemaskinerne ruller ud - alle får fibernet

PRESSEMEDDELSER • feb 28 2020, 07:38

Der vil være øget aktivitet på udvalgte veje i Trekantområdet fra 2. marts – og de næste par år. I sommeren 2019 besluttede EWII Koncernen at rulle gratis fibernet ud til alle i Trekantområdet, ikke bare ude i vejen, men med en fiberboks installeret.

Nu er planerne på plads, der er styr på logistikken og fra 2. marts ruller gravemaskinerne ud. Og de stopper ikke, før samtlige adresser, erhverv som private, har adgang til fibernet.

”For os er det en festdag, for en ting er at træffe beslutningen, men en anden er at føre det ud i livet. Vi har arbejdet hårdt bag scenen på at klargøre projektet. Nu skal det ud og flyve i virkeligheden,” siger Pernille Johannessen, der er direktør for koncernudvikling i EWII Koncernen.

”Fiber i alt til alle”, som koncernen har døbt projektet, kommer til at koste en milliard kroner, og det er godt givet ud, lyder det fra Pernille Johannessen:

”I EWII tror vi på fibernet som en forudsætning for, at vi kan komme fremad – og foran – som samfund,” siger hun. Hun bliver bakket op af en rapport fra Energistyrelsen fra januar i år, der konkluderer at fibernet vil være fundamental for det danske samfund allerede i 2030 (se link nedenfor).

”Særligt i Trekantområdet, hvor der er gang i udviklingen, skal den digitale udvikling være på forkant,” siger hun.

Og udviklingen ser ud til kun at gå én vej: Om ganske få år kan sensorer i skraldespanden sende signal til kommunen om, at det er tid til tømning. Parcelhuset kan selv lukke fragtmanden ind og den førerløse bil kan selv køre hjem fra arbejde. Det er blot nogle enkle eksempler på, hvad fremtiden kan bringe af digitale løsninger.

”Men alle disse nye, fantastiske teknologier, der skal gøre livet lettere og sjovere for os alle sammen – det kan ikke fungere uden et stabilt fibernet,” påpeger Pernille Johannessen.

I Trekantområdet er der allerede en del, der har fibernet, så projektet starter ikke på bar bund.

”Kunsten er nu, at fibernettet skal dække ALLE afkroge og sprækker, for når vi siger, vi vil rulle gratis fibernet ud i alt til alle, så mener vi det. Så der skal være 100 procent dækning, når vi er færdige,” siger hun.

Udrulningen af fibernet foregår i etaper for at sikre den bedste logistik i projektet, der omfatter omkring 50.000 adresser. Men selvom ikke alle adresser er med i denne, første etape, så er en ting sikkert:

”Der kommer fiber til alle. Hvis ikke i første etape, så i en kommende etape. Vi melder løbende nye områder ud, både her i pressen og på hjemmesiden, og gør vores bedste for at komme hurtigt ud i alle hjørnerne,” siger Pernille Johannessen.

Vil man som borger gerne høre mere om fiberudrulningsprojektet er der masser af muligheder. EWII Koncernen skriver, hvilke områder, der står for at få rullet fiber ud, på deres hjemmeside www.ewii.com/fibernettildig.

Derudover har koncernens fibernetselskab, EWII Fibernet, planlagt en række events, hvor Pernille Johannessen og hendes team tager ud og taler med borgerne i det område, de graver i. Datoer for de planlagte meet-and-greets kan findes på selskabets Facebookside, www.facebook.com/EWII

 

For yderligere information kontakt venligst:

Pernille Johannessen, direktør for koncernudvikling på telefon 5115 2560.

OBS: Journalister er naturligvis meget velkomne til at komme og få en fibersnak med direktør Pernille Johannessen og fagfolkene, når de afholder meet-and-greets. Næste event er 13. marts kl 12 ved Kvickly i Middelfart.

Energistyrelsens rapport om fibernettets rolle i fremtidens samfund: https://presse.ens.dk/news/rapport-saadan-forventes-telemarkedet-at-udvikle-sig-frem-mod-2030-392829