Haderslev-firma og EWII lander kæmpeordre med Københavns Lufthavn

PRESSEMEDDELSER • 25-02-2022, 06:08

Det nystartede ladestanderfirma ZAPP har sammen med energikoncernen EWII, landet opgaven med at sætte 1350 ladestandere op i Danmarks største lufthavn.

Det startede med en vild ide hos ladestander-iværksætterne ZAPP Mobility: Københavns Lufthavn skal have sat ladestandere op på en del af deres mere end 1400 parkeringspladser – og så var spørgsmålet: Kan et firma på fem mand egentlig godt byde på en af Danmarks største aftaler om ladestander-opsætning?

”Vi vidste, vi havde den bedste løsning og den nødvendige knowhow, så det var mere et spørgsmål om skala,” lyder det fra direktør for ZAPP Mobility, Eric Scharnowski.

Løsningen blev at samarbejde om udbuddet med energikoncernen EWII, der ejer en tredjedel af virksomheden. Og det virkede:

Fredag blev det offentliggjort, at Zapp sammen med EWII, der er kontraktholder, og ABB og Monta får opgaven med at sætte 1350 ladestandere op i Danmarks største lufthavn.

”Vi er naturligvis både glade og stolte. Det er en fantastisk spændende opgave at få lov at hjælpe CPH med at udvikle fremtidens bæredygtige lufthavn,” lyder det fra Scharnowski.

Han bliver bakket op af EWIIs administrerende direktør, der ikke var sen til at gribe muligheden og hjælpe partneren med råd og erfaring, da den bød sig. EWII Koncernen har også valgt at skyde en betragtelig sum penge i projektet.

”Det er prisværdigt at have store ambitioner, og jeg kender ZAPP og folkene bag. Der er ingen tvivl om, at det bliver godt for både CPH og for lufthavnens passagerer, at det er dem, der står for ladestanderdelen,” siger han.

Stort skridt mod bæredygtighed i lufthavnen

I CPH er kommerciel direktør, Peter Krogsgaard, meget optaget af, hvordan lufthavnen kan bidrage til den grønne omstilling – blandt andet igennem EU-projektet ALIGHT, der fokuserer på at gøre europæisk flytrafik mere bæredygtigt.

”Med opsætningen af flere nye ladepunkter imødekommer vi både behovet hos både passagerer og medarbejdere i CPH. Vi glæder os til samarbejdet med ZAPP, EWII og deres samarbejdspartnere ”, fortæller kommerciel direktør Peter Krogsgaard.

Ifølge De Danske Bilimportører blev der i alt solgt 185.328 nye personbiler i 2021, hvoraf knap 65.000 var opladelige biler. Ved udgangen af 2021 var der indregistreret knap 2.781.855 personbiler i Danmark, heraf udgjorde opladelige biler 144.498 køretøjer, så behovet er til stede:

”Og netop dét behov skal vi naturligvis imødekomme i CPH”, påpeger Peter Krogsgaard.

Nu skal vi i gang

I Haderslev er der ganske karakteristisk for det fremadstormende iværksætterfirma fokus på næste skridt hos folkene i ZAPP:

”Vi har underskrevet aftalen, og nu kommer alt det spændende. Nu skal vi gøre klar og bestille materialer, og så begynder alt det sjove. Vi er helt klar til at gå i gang, og ser frem til at kunne tilbyde CPH den bedste ladeløsning,” siger Eric Scharnowski.

Det er planen, at alle 1350 ladestandere skal sættes op hen over en periode på 10 år.